Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Dyno Tuning (https://forum.4tuning.ro/175-dyno-tuning.html)
-   -   Seat Leon 2 Cupra Pe Stand La Mastertuner (https://forum.4tuning.ro/175-dyno-tuning/51026-seat-leon-2-cupra-stand-mastertuner.html)

MasterTuner 31-01-08 17:14

Re: Seat Leon 2 Cupra Pe Stand La Mastertuner

Noi la MasterTuner am ajuns sa masuram si sa postam gramezi de masini modificate. Toata lumea stie ce se masoara la noi, ca 90% din masinile stock (100% din cele Turbo Diesel contemporane) scot puteri foarte apropiate, fie ca le place sau nu. Credeti-ma ca am teste cu masini facute de diversi chiptuneri prieteni sau nu cu noi ale caror rezultate nu sunt de laudat, si cu toate acestea nu le publicam, pentru ca filosofia noastra e sa facem noi treaba serioasa, nu sa pierdem timp sa le stricam imaginea altora. Am mai facut diverse invitatii chiar cu posibilitatea confidentialitatii, si au ramas fara finalizare. E ca si cum ai fi in situatia sa pui o ruleta pe gland si sa constati realitatea, sau sa te convingi singur ca ce ai e 20 cm fara dubiu. Voi nu ati auzit niciodata de la fete ca sunteti cei mai mari?

bluey 31-01-08 17:15

Probabil ei au procentul cel mai mare din clienti ...
Sunt si cei mai vechi in domeniu din tara si e normal.
Oricum cei care vor sa le ia clientii au mult de munca si de dovedit ca sunt mai buni pentru ca nu vad cine s-ar duce sa-si lase masina pe mana unui care nu este recunoscut ca fiind bun.
Eu am cautat masini cu acelasi motor ca al meu cu softuri facute de alti tuneri si de obicei am fost refuzat sau nu am gasit.
In afara de o Octavia 2 facuta de MT.
Poate la 2.0TFSI sta altfel situatia dar fiecare aveti modificari hard diverse pe masini asa ca rezultatele nu sunt foarte elocvente.
Eu cu dieselu nu am de ce sa pun nici macar filtru sau evacuare si s-ar vedea mai bine valoarea si castigul softului in sine.
Mai cautam :)

bogdan_wrc 01-02-08 07:06

o comparatie clara nu se poate face decat daca se foloseste acelasi tip de soft. degeaba pune X soft RACE pe un motor si Y pune soft custom pe o masina cu motor identic. si atunci masina facuta de X o va bate pe cea facuta de Y. nu asta e ideea. fisele dyno sunt binevenite ca sunt mai aproape de realiate...dar si acolo se pot face cateva artificii...

bluey 01-02-08 07:24

Ai sa fii surprins...
Asta zic si eu.
Nici macar cu acelasi tip de soft facut de aceeasi persoana nu poti sa ai rezultate identice.
Poate cu Unichip dar nu sunt asa sigur.Poate ne lamureste Florin sau Ceky ce si cum se intampla...

Avionu 01-02-08 08:42

Eu am avut ocazia sa vad 2 masini identice(Oktavia 2 rs tdi), cu 2 softuri identice, cu kilometraje apropiate(~ 5000 km), care mergeau la fel....cine pleca mai bine, acela castiga, din mers erau identice. Uneori intervine si priceperea si indemanarea soferului...si in acest caz lumea tinde sa dea vina pe masina. Diferente sesizabile pot apare si din cauza anelopelor si jantelor, greutatea in masina, etc

bluey 01-02-08 08:58

Eu ma refeream strict la graficele dyno.

adrian_c 01-02-08 17:03

Cateva precizari referitoare la masina despre care e vorba in topic.
Datorita pozitiei ciudate a ceasului de presiune (vedere din lateral si nu perpendiculara pe ceas) datele initiale ce au fost declarate nu sunt cele reale.
Deci presiunea cu care merge masina este de 1,4 cu 1,1 si nu 1,5 cu 1,2.
Precizez ca masina este a mea.

AlecsM 11-11-08 17:12

poate iesim si noi la joaca zilele astea :)

All times are GMT +2. The time now is 15:42.

- Copyright 2026 4Tuning