Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masini de serie (https://forum.4tuning.ro/219-masini-serie.html)
-   -   Ford Fiesta 2008 (https://forum.4tuning.ro/219-masini-serie/49364-ford-fiesta-2008-a.html)

bluey 04-09-07 17:38

Re: Ford Fiesta 2008

Quote:

Originally Posted by bloodfart (Post 1081167)
nu ma serios, Ford nu are NIMIC interesant pentru piata noastra... Oh da, fac mustangul, care e singura masina a lor care se vinde, dar si aia e doar un re-design al unei masini care a vazut zile mai bune... singura alta masina a lor care se finde e F150, dar de cand a inceput si Toyota si acum si Honda sa faca truck-uri, bucata lui Ford din market scade mereu...

Doar anu trecut au dat afara cativa mii de angajati din america si erau cat pe ce sa dea faliment...

Exact asta spun si eu.
Masina americana cat casa cu motor urias si suspensie de barca ramane in urma rau.
Au inceput si americanii sa guste curbele si turatiile inalte si se pare ca le place.
Incet incet vor descoperi si masina mica de oras cum e Fiesta.
Din cate am inteles noua generatie Smart se vinde mai nou in State desi cea veche nu s-a vazut decat prin Canada

boy_wonder 04-09-07 17:47

masinile americane nu se mai vand datorita consumului mare de carburant, dar si datorita scumpirii acestuia..
legat de falimentul lui Ford.. mai e mult pana acolo deoarece Ford are multe brand-uri pe care le poate vinde..
dupa cum stiti Aston Martin a fost vandut, se discuta vinderea Jaguar, Land Rover si Volvo si, mai nou, se pare ca Ford va "ucide" marca Mercury; toate astea pentru a se redresa financiar..

AlliedComposites 04-09-07 17:55

nu dar restul nu sunt asa... si GM si Chrysler sau trezit din somn si au ridicat stafeta proproe la puterea si economia motorului, si au scos masini cat de cat decente... Mai ales GM a inceput sa aduca masini de la diviziile lor de prin lume, gen pontiac GTO care se vindea in europa si australia, saturn sky (stiut ca Speedster, si dupa versiunea vauxhall), iad Dodge cat de cat a reusit sa-si inlocuiasca mai toat gama cu modele noi si cat de cat interesante...

si sa nu uitam ca pe continentul asta alegerile de masini se complica, prin faptul ca alea americane sunt destul de mult mai ieftine decat japonezele si europenele... Cand ajung in europa devin prea scumpe ca sa poata sa faca competitie, dar aici, cu preturile lor joase, mentalitatea e cam asa:

pot sa dau mai mult si sa iau o masina japoneza care sa ma tina fara probleme 10 ani... dar in 3-5 ani o sa vreau alta, ca sunt american si imi pot permite.... pana si astea americane rezista destul de bine in perioada pana la 5 ani.... deci, ai optiunea intre ceva scump, care isi pastreaza valoarea de re-vanzare bine, sau intre ceva mai ieftin, pe care poti sa pui toate optiunile posibile si inca sa-ti ramana o tona de bani, si care o sa se devalorizeze mai repede....

Deci la sfarshitul zilei, pentru oamenii de rand costul total pe viata masinii este cam la fel, si de obicei cand iei ceva domestic, exista tendinta sa poti sa iei mai multa masina cu aceeasi bani... si astia sunt gloata care-i sustine pe astia...

Compara de exemplu un Dodge 300 SRT-8 cu un M5... sigur, M5 e mult mult MUUULT mai avansat tehnologic... dar SRT-8-ul costa JUMATE din pret, tot are vreo 400 de cai, are interior OK, si suspensie si frane acceptabile... pentru $40,000-$50,000 diferenta mai bagi 10-20 de mii si iti mai iei un corvette... deci si aici, desi stim si vedem zi de zi ca masinile straine sunt gandite mai bine, ne e foarte greu sa dam cu piciorul la deal-urile pe care producatorii locali le ofera....

sunt sigur ca si americanii ar putea mai bine, dar aici COSTUL e cel mai important factor cand cineva ia o decizie...

a si normal, pretul de aici de combustibil nu se compara cu europa... americanii acuma cu preturile ridicate dau sub 80c/litru, iar noi aici in canada suntem la in jur de $1-$1.10 pe litru ($ canadieni normal).... asta sigur nu o sa-i faca vreodata sa treaca la masini mai mici...

AlliedComposites 04-09-07 18:33

Quote:

Originally Posted by boy_wonder (Post 1081192)
masinile americane nu se mai vand datorita consumului mare de carburant, dar si datorita scumpirii acestuia..

poate in europa, dar eu zic de america... in europa cat de cat scot modele mai frumoase...

Quote:

Originally Posted by boy_wonder (Post 1081192)
legat de falimentul lui Ford.. mai e mult pana acolo deoarece Ford are multe brand-uri pe care le poate vinde..
dupa cum stiti Aston Martin a fost vandut, se discuta vinderea Jaguar, Land Rover si Volvo si, mai nou, se pare ca Ford va "ucide" marca Mercury; toate astea pentru a se redresa financiar..

nu stiu cat de departe este... dupa ce vine jaguar, landrover si volvo, ce-i mai ramane?? si cat ar scoate pe alea? cateva miliarde? Asta le-ar ajunge cam un an, pana sar pisa si pe banii aia... Si sa nu uitam ca Jaguar-ul e printre cei mai mari pierzatori de bani ai lui Ford!!!!

75,000 de lucratori unionizati au fost oferiti $140,000 fiecare ca sa se pensioneze, inchiderea fabricilor a fost accelerata, si Ford acuma spera sa aiba un volum de vanzari care este cam 40% SUB cat vindeau acum ZECE ANI!!! si culmea, analistii zic ca si aceasta estimare e prea optimistica!!

Pe scurt, 14 fabrici o sa se inchida in urmatorii 4/5 ani, si Ford spera sa scape de 30,000 de muncitori pana in 2012!!! TREI ZECI DE MII!!!!

boy_wonder 04-09-07 18:50

Quote:

Originally Posted by bloodfart (Post 1081279)
poate in europa, dar eu zic de america... in europa cat de cat scot modele mai frumoase...

dar in America de ce nu se mai vand masinile americane? ca au venit japonezii? japonezii sunt de 10 ani, daca nu ma insel, in America si de abia anul trecut Toyota a devenit primul producator de autoturisme la nivel mondial, intrecand GM. si sa stii ca GM vinde foarte bine in Europa, culmea acestia au probleme tocmai in SUA..
oare de ce americanii cauta sa dezvolte tehnologii hibrid?? ca nu ii intereseaza pe cumparatorii americani pretul benzinei si ca masina lor va consuma enorm? oare de ce GM ar face Escalade-ele hibrid daca acesta se vinde bine (?) si in conditiile in care consuma ~ 20%? asta e tendinta pietei: toata lumea vrea consum mic..

bluey 04-09-07 18:51

HIHIHI sa se apuce sa asambleze toti Prius :))

AlliedComposites 04-09-07 19:11

Quote:

Originally Posted by boy_wonder (Post 1081309)
dar in America de ce nu se mai vand masinile americane? ca au venit japonezii? japonezii sunt de 10 ani, daca nu ma insel, in America si de abia anul trecut Toyota a devenit primul producator de autoturisme la nivel mondial, intrecand GM. si sa stii ca GM vinde foarte bine in Europa, culmea acestia au probleme tocmai in SUA..
oare de ce americanii cauta sa dezvolte tehnologii hibrid?? ca nu ii intereseaza pe cumparatorii americani pretul benzinei si ca masina lor va consuma enorm? oare de ce GM ar face Escalade-ele hibrid daca acesta se vinde bine (?) si in conditiile in care consuma ~ 20%? asta e tendinta pietei: toata lumea vrea consum mic..

FLEX FUEL! asta e tehnologia pe care astia o vor aici... vor E85... acum GM si Chrysler fac motoare tri-fuel, deci pot sa mearga pe benzina, pe benzina cu 10-15% etanol, si pe E 85.... asta e directia americanilor, ca sa-si ajute agricultorii... tampitii fac etanol din porumb :cry: :cry: :cry: :cry: poate aici in canada sa facem din lemn sau ceva mai destept....

si chestia cu GM nu a fost decat pentru un sfert de an financiar, GM a depasit la loc in urmatorul sfert... dar da, stiu ce zici.. numai nu uita ca zeci de mii de imigranti vin pe continentul asta in fiecare an, si asta tot dilueaza supa ;) europenii si asiaticii cand vin sunt obisnuiti deja cu un standard la masini sau cu anumite marci, si nu vor nimic altceva... si bravo lor... ca daca ii imping pe astia sa ridice stacheta, toti castigam

AlliedComposites 04-09-07 19:14

Quote:

Originally Posted by bluey (Post 1081312)
HIHIHI sa se apuce sa asambleze toti Prius :))

chipurile costurile de a produce un prius (in energie) sunt asa de mari, ca pe viata masinii iesi mai nepoluant daca cumperi un hummer H2 ;)

boy_wonder 04-09-07 19:34

Quote:

Originally Posted by bloodfart (Post 1081338)
FLEX FUEL! asta e tehnologia pe care astia o vor aici... vor E85... acum GM si Chrysler fac motoare tri-fuel, deci pot sa mearga pe benzina, pe benzina cu 10-15% etanol, si pe E 85.... asta e directia americanilor, ca sa-si ajute agricultorii... tampitii fac etanol din porumb :cry: :cry: :cry: :cry: poate aici in canada sa facem din lemn sau ceva mai destept....

si chestia cu GM nu a fost decat pentru un sfert de an financiar, GM a depasit la loc in urmatorul sfert... dar da, stiu ce zici.. numai nu uita ca zeci de mii de imigranti vin pe continentul asta in fiecare an, si asta tot dilueaza supa ;) europenii si asiaticii cand vin sunt obisnuiti deja cu un standard la masini sau cu anumite marci, si nu vor nimic altceva... si bravo lor... ca daca ii imping pe astia sa ridice stacheta, toti castigam

eu am zis HYBRID, nu Flex Fuel..

AlliedComposites 04-09-07 19:40

si eu ti-am spus ca nu-i intereseaza hibride, vor masini cu flex fuel aici... pentru ca in cativa ani in america o sa trebuiasca sa aiba (nu mai stiu exact) 10-15% etanol in TOATA benzina, si spera ca lumea sa treaca pe E85... si in canada au ridicat parca la 5% minimul de etanol din benzina... deci si aici se misca lucrurile, dar altfel...

in plus trebuie sa intelegi sistemul nostru de drumuri... tot continentul asta e plin de autostrazi LARGI SI DREPTE... distantele intre orase sunt in SUTE de kilometrii, nu in zeci de kilometrii ca in europa... aici se merge cu sutele de kilometrii fara nici o problema, si sa faci cate un drum de 2-3 mii de kilometrii pana in alt colt de tara nu este nimic special, ca-ti ia doar 2 zile... deci ne trebuie masini care sa poata sa mearga MULT, si sa poata sa fie incarcate foarte repede... bateriile si hybridele mai au pana sa poata sa sustina cerintele

boy_wonder 04-09-07 19:44

Quote:

Originally Posted by bloodfart (Post 1081389)
si eu ti-am spus ca nu-i intereseaza hibride, vor masini cu flex fuel aici... pentru ca in cativa ani in america o sa trebuiasca sa aiba (nu mai stiu exact) 10-15% etanol in TOATA benzina, si spera ca lumea sa treaca pe E85... si in canada au ridicat parca la 5% minimul de etanol din benzina... deci si aici se misca lucrurile, dar altfel...

eu am vazut ca Ford are un model hibrid si anume ESCAPE.. oare ala nu se vinde in state?
la fel, ti-am zis ca GM pregateste o versiune hibrid pentru Escalade.. oare nu o sa se vanda si in state?

AlliedComposites 04-09-07 19:46

sunt chestii temporare... flex fuel e ce se vinde cu adevarat... hybride pentru soccer moms care le folosesc numai in oras se vand si alea, dar ca sa treaca majoritatea pe hibrid nu cred...

gigigrozea 02-01-08 13:08

cred ca fordul a spus cam tot despre caroseria h .este timpul sa si indrepte atentia spre sedan as vrea un fiesta sedan.am inteles ca aicivorbim despre masini nu despre skoda,seat sau logan.

robertinho 10-01-08 17:47

...conceptul este chiar genial,sa vedem cum va arata varianta ce va fi scoasa pe piata

boom 10-01-08 18:38

poate asta o sa fie de ajutor enjoy! :-) https://www.youtube.com/watch?v=C2fqu58iEj0

All times are GMT +2. The time now is 05:38.

- Copyright 2026 4Tuning