![]() |
Re: Dacia Nova 1.6 VS Tico!?...
Din cate vad...omu` a specificat ca nova are carb simplu, parerea mea e ca va castiga nova.....iar daca are dublu corp....ii da la tico vreo doua autobuze. Dupa cum s-a spus....conteaza si gradul de uzura al masinii. Am vazut ca undeva mai sus cineva scria despre vitezele atinse de masini in fiecare treapta......prea putina relevanta......important e in cat timp se ating acele viteze....si eu am avut berlina care prindea 110 intr-a 3-a.......dar te lua somnu` pana ajungeai la viteza aia. Cel mai bine...va intalniti si rezolvati ca sa nu mai postati degeaba aici. As fi incantat sa merg eu cu nova :p
|
Omu are motor de Dacia..ce este asa greu de inteles?Ca i-a pus un filtru sport...aia este frectie la picior de lemn! Si are un singur carburator Solex deci exact motor de dacia..nu stiu ce va este asa de greu de inteles...!Dacia Berlina fuge mai tare ca o nova cu acelasi motor deoarece caroseria de Berlina este mai mult mai usoara decat a unei Nova!
|
dai foc supernovei daca te face o dacie berlina?
ii dai foc...eu aduc benzina, pregateste`te sufleteste, fa poze cu masina si cumpara chbrite. sa vb cu cineva si apoi venim sa vezi |
Dacia Berlina cu motoru` ei?
|
Multe discutii pt nimic....solutia v-am spus-o, eventual puneti si rezultatul "intalnirii". Supernova stock vs berlina stock....rezultatul e clar. Nu stiu de ce atatea polemici . Nova cu carb cu dublu corp se misca destul de bine...dar asta nu are importanta. Nu inteleg de ce va contraziceti si va certati si aduceti in discutie alte masini....e vb banuiesc de nova lui cocot si de tico .
|
ok...
tinand cont ca aceasta cearta am avut-o si eu cu niste amici: Quote:
Quote:
o dacie cu motor 1.6 iti da rushine ... depinde de sofer insa si de 1.4 are destule sanse Quote:
dacia berlina cum am spus are 54 cp la un motor de 1.3 sau 1.4 nush sigur...dacia super nova are 75 de cai la un motor renault de 1.4 Quote:
asa...sa revin la disputa tico vs nova eu detin o nova gti 1.6 (injectie deci mai slab...oare?...am vazut cursa intre 2 soferi buni(nova 1.6 carb si nova 1.6 inj), intre carburatie si injectie si a castigat injectia...ma rog nu conteaza...tot pacolo...poa avea probleme carburatia) m-am contrazis cu un posesor de tico in legatura cu acelasi subiect... eu i-am spus ca daq masina lui(tico) cu motorul "mare cat o sticla de cola la litru :-P ) eu in momentul in care vad ca m-a facut iau viraj si imi arunc arunc in lac masina... dupa ce am auzit cativa insi vbind incepeam sa imi pierd increderea....si ma gandeam ca este posibil sa ma faca fiind mai usoara...asta pana cand am intalnit un tico la semafor care m-a provocat...rezultatul a fost devastator... am ramas cumplit uimit...ma asteptam ca la start sa am de recuperat...de unde...am plecat cu 3/4 din masina in fata lui doar din prima viteza...in a 2-a si a 3-a nu spun ca l-am pierdut pe saracutul om nu am turat cine stie ce ca pe atunci nu prea avea cine stie ce experienta si mi-era mila de masina tico intradevar fuge .... insa sa fim seriosi cat sa fuga?? mai ales daca este stock! da...modificate intrec nova....doamne fereste...am mai auzit io dacii care la peste 170 da flash-uri la bmw sau nu mai stiu io ce masina si o depaseste :-" NOVA all the way!!! |
ce discutie..tico nu are nicio sansa..doar pe plecare poate sa pleace prima...dar dupa cativa metri ..cum naiba sa compari 72 de cai cu 42..la diferenta de doar 200 kg?
pe 400 m diferenta nu se va masura in masini ci in autobuze intre nova si tico.. tico bate dacia de 1,4 dar pana la nova mai e...novele in stare buna fug bine de tot.. |
3 Attachment(s)
Despre Nova asta este vorba!... Dupa cum am mai spus, are carburator simplu corp!... (masina trage bine, chiar foarte bine dupa parerea mea, nu da in nas cand o calc si urca chiar repede in ture)... :twisted:
|
Eu ma bazez pe ce spun...pentru ca acu` o saptamana am facut niste ilegale pe aici prin pitesti si m-am dat cu un Cielo 1.6 s,o Dacia Berlina 1.4 injectie si un Renault Clio 1.2 !Va jur cu mana pe inima ca le-am dat rusine cu al meu tico!Le-am dovedit ca se poate!
|
Mai bn ne dam si gata!... Eu asa zic!... Astept raspuns!...
|
Mai bine asa!Ne dam!Ca sa rezolvam asta si gata!Esti disponibil asta seara?:)
|
Da!... Dar dupa 21:00!...
|
ba da mai lasa-ti-l pe omu asta in pace....are un tico spuer intretinut...ca sa nu mai comentatzi inutil facetzi rost de dacii si nove si alergati-l....dar eu va garantez ca pe motor stock nici berlina nici nova nu fac acel tico...am vazut aseara....in + la 600 Kg si un raport de 1 cal pe 14 Kg .....la dacia berlina e 1 la 15.5!!! deci deja e mai bine + acel dublu corp care pe el il ajuta la turatie...
NU va inchipuitzi ca face daciile cu mult prea mult...dar le face...nu conteaza ca le face cu un CM sau un KM ...le face si atat! |
tico are 15 raportu kg/cp (42 de cai la 650 kg)iar nova are 13 (72 de cai la 950 kg) (asta inseamna mai bun)
voi cred ca n-ati mers cu o nova pe benzina reglata bine...(nu pe gpl cum sunt majoritatea ) btw si nova are dublu corp si unu destul de mare ;) tico se da cu oltcitul...nu are treaba cu nova bafta |
ce masina ai nene....daca ai una din astea dar pe carb simplu de ce nu te dai cu el!?
|
| All times are GMT +2. The time now is 04:30. |
- Copyright 2026 4Tuning