![]() |
Re: kerosene
Povesti...puneti kerosen si nu va fii nici o diferenta,lucru testat !Va merge mai prost masina...a fost testat,si nu de mine sau voi e testat de oameni de stiinta,oameni din lumea curselor(nascar,formula 1 etc),cautati pe net,uitati-va pe Discovery...
|
dap...mai bine va bagati adezivi ca sa va creasca cifra octanica...si tot merge masina mai bine ca si cu kerosen:P
|
hmmm, se abereaza maxim, intr-un motor cu cilindru nu are explozie datorita gradului de comprimare mare necesar aprinderii, kerosenul se foloseste in motoare turboreactor (sau turboprop care e derivat din ala) adica turbina cu gaze ... acest combustibil se confunda din ce vad cu benzina de aviatie folosita la avioanele cu elice actionate de piston care da , are o cifra octanica mare si folosita 100% intr-un motor stock il prajeste extrem de repede ....
|
Quote:
sa iti dau sa pui niste prenandez in rezervor |
Poate "aditivi" nu "ADEZIVI" :)) , pt cine a avut okazia sa vada kerosen , acesta este gras,e uleios si depinde foarte mult de raportul de comprimare al motorului din cate stiu eu ...oricum un lucru e cert...asa credeam si eu la inceput ca daca voi pune kerosen voi "zbura" cu masina si nu a fost deloc asa...lucru probat de mine,dar fiind din ploiesti,aici fiind un institut de cercetare petrochimica,iar tata fiind inspector in cadrul acestui institut am avut acces la diferite benzine si aditivi(benzina de curse etc) cu cifra octanica cat de cat mare...aaaa si inca ceva...benzina Carerra 100 de la OMV sau 98 de la rompetrol sau 99+ parca e la petrom nu au mai mult de 95 cifra octanica,lucru vazut de mine pe motorul de test de c/o de la Institut...vretzi sa zburati cu masina,bun.ALCOOL PUR,nu alimentar,nu medicinal,faceti o combinatie la 20 l de benzina ,puneti 1 litru 2 de alcool.Nu garantez nimic,e o vorba pe care am auzit-o la cineva...
|
io nu mai zic nimic referitor la kerosen...pana nu incerc nu cred nimic...fiecare are varinta lui...toti se dau inteligenti cu date stiintzificobucale...incercam si gata....
|
Quote:
|
sebi....n`am zis ca am incercat io....chestia asta a fost facuta de un vecin de al meu....nici n`am stat in masina....deci nu stiu ce magie a facut kerosenu... da ala zice ca rupea masina...pm...
|
Ma minunez cat am citit doar pe prima pagina despre Kerosen de la "cunoscatori", mai ales aia cu incalzitul kerosenului in rezervor a fost criminala... :)) in fine, eu am bagat kerosen in Dacie si se simte diferenta...acum e o mica chestie...cantitatea ! Multi ziceau ca sa pui o seringa la un plin...altii ca sa pui jumi-juma...eu am pus cam o sticla de juma de l la un rezervor, sau cam la juma' de rezervor si se simte ca trage...nu e racheta, dar oricum...trage,chiar de la viteze mari, cum o calci, trage(de exemplu eram pe A2 spre mare si eram cu niste tov si la 160 km/h,mi-au zis si eu ca aveau masini straine si le mergea bine vitezometru,o calcam si plecam imediat de langa ei...nu le venea sa creada, cum nici mie...oricum, a luat masina peste 165...nu mai zic ca aia cu bmw-uri si straineze innebuneau cand vedeam cum mergea masina ... :) ...am mai auzit de la cineva ca, kerosenul, nu s-ar amesteca cu benzina, ceea ce eu nu prea cred, kit ca n-am facut testul, dar...mi-e greu sa cred, pentru ca , probabil, s-ar duce motorul imediat daca-l lasi doar pe kerosen...oricum, dupa mine, merita 100% sa alergui cu kerosen... :) acum vedeti cu cantiatea, si daca stiti careva cam ce si cum...poate ziceti aici...dar v-am zis, cred ca 0.5 l de kerosen la macar 25-30 l benzina e perfect...si fara riscuri... :) P.S. Daca stiti careva de unde se mai poate cumpara...cativa litri macar, v-as fi recunoscator daca mi-ati zice... 'cause I like 2 fly low... :))
|
| All times are GMT +2. The time now is 22:47. |
- Copyright 2026 4Tuning