Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masini de serie (https://forum.4tuning.ro/219-masini-serie.html)
-   -   Alfa Romeo 169 (https://forum.4tuning.ro/219-masini-serie/43474-alfa-romeo-169-a.html)

viperthevenom 28-06-07 08:39

Re: Alfa Romeo 169

Pe alfa se folosesc ce sunt is pe fiat cel putin unele dintre motoare iar opelurile noi au aceleasi motoare, am avut o disputa cu cineva pe tema asta si intmplator am fost la reprezentanta cu respectivul si mi-au dat dreptate cei de acolo, cica momentan fuzioneaza cu fiatu...

viperthevenom 28-06-07 09:08

Am gasit si un link http://en.wikipedia.org/wiki/JTD_engine este vorba de JTD dar se aplica si la benzinare:)

NOScox 28-06-07 14:56

Italienii nu au de gand sa ii lase pe nemtii sa domine atat de usor segmentul limuzinelor hipersportive, pregatindu-se sa le faca o mega-surpiza la lansarea noului Alfa Romeo 159 GTA: un motor Ferrari!

Da, se pare ca limuzina de clasa medie a constructorului milanez va fi propulsata de motorul V8 al lui Ferrari F430, una din putinele solutii care le-ar asigura un loc la o petrecere unde mai sunt prezenti Mercedes C63 AMG, BMW M3 si Audi RS4.

Evident, motorul va fi “domolit” pentru a se potrivi mai bine caracterului unei limuzine (si pentru a nu intra in concurenta cu F430), dar, data fiind puterea initiala de 490 CP, suntem convinsi ca minusul de cai putere nu va fi atat de important incat rezultatul sa scada sub cei 420 CP ai lui RS4 si M3 (C63 va fi totusi ceva mai puternic, ultimele zvonuri acordandu-i circa 475 CP).

Ca si adversarii sai, 159 GTA va fi oferit atat ca sedan cu patru usi cat si ca break, insa despre aptitudinile dinamice (sustinute de prezenta tractiunii integrale) nu vom afla mai devreme de primavara anului viitor, cand este programata lansarea la Geneva.

ESPinoza 28-06-07 14:58

Quote:

Originally Posted by NOScox (Post 971445)
Italienii nu au de gand sa ii lase pe nemtii sa domine atat de usor segmentul limuzinelor hipersportive, pregatindu-se sa le faca o mega-surpiza la lansarea noului Alfa Romeo 159 GTA: un motor Ferrari!

Da, se pare ca limuzina de clasa medie a constructorului milanez va fi propulsata de motorul V8 al lui Ferrari F430, una din putinele solutii care le-ar asigura un loc la o petrecere unde mai sunt prezenti Mercedes C63 AMG, BMW M3 si Audi RS4.

Evident, motorul va fi “domolit” pentru a se potrivi mai bine caracterului unei limuzine (si pentru a nu intra in concurenta cu F430), dar, data fiind puterea initiala de 490 CP, suntem convinsi ca minusul de cai putere nu va fi atat de important incat rezultatul sa scada sub cei 420 CP ai lui RS4 si M3 (C63 va fi totusi ceva mai puternic, ultimele zvonuri acordandu-i circa 475 CP).

Ca si adversarii sai, 159 GTA va fi oferit atat ca sedan cu patru usi cat si ca break, insa despre aptitudinile dinamice (sustinute de prezenta tractiunii integrale) nu vom afla mai devreme de primavara anului viitor, cand este programata lansarea la Geneva.

ok... aici era vorba de 169... totusi din cate stiu 159 gta va fi propulsat ori de v8 de pe masearati ori de un v6 supraalimentat

ameer 28-06-07 18:01

Quote:

Originally Posted by AK-ZER (Post 968486)
hei fratilor topicul asta e despre 169.... care probabil va fi mai fiabila decat 166 (se stie k fac eforturi italienii, vezi 159)
Din cate am citit Alfa vrea sa schimbe umpik strategia.. 169 urmand sa fie un model de nisa (un sedan de lux cu look dinamic).. care sa concureze MB CLS shi viitorul Porsche Panamera.. deci ambitiile sunt mari.. trebuie sa puna la punct o masina ft buna (shi fiabila :) ) care sa fie insotita de un design spectaculos shi f frumos in acelasi timp.. am vzt in reviste alte variante de design la fel de reusite.. pana la urma vom vedea pe ce fel de linie a designului ("8C style", "brera style", o combinatie intre cele doua; + detalii care vor aduce aminte de modele clasice alfa) va merge Giugiaro ... sunt chiar mai multe variante.. dupa cum el insusi spunea.. "Desenez Alfa pt ca Alfa nu se demodeaza niciodata"

Or face ei eforturi da trebuie vazut daca le iese. Nu ne putem da cu parerea inca despre 159 pt ca nu are nici un an de la aparitie. Nu ma intelege gresit, alfa alaturi de aston martin mi se par cele mai frumoase masini in productie astazi, dar la alfa eu am avut o experienta oribila. Si alta mare parte in experienta mea cu alfa este calitatea execrabila a service-urilor alfa de la noi.

Florin_Tei 29-06-07 20:34

3 Attachment(s)
Masina in realitate !!! Pozele sunt "de ultima ora" ! Super masina !Cu respect!

P.S:Pozele nu au fost facute de mine , am scris pe poze numelemeu asa la vraja :D

ameer 30-06-07 05:44

Quote:

Originally Posted by NOScox (Post 971445)

.

Niciodata nici in cele mai umede vise ale tale nu vei vedea un motor ferrari pe alfa. Poate o infuzie de putere de la Maserati. Nimic mai mult de atat. Ferrari Maserati Alfa, lancia sunt toate sub aripa Fiat. Insa Ferrari are un gen de autonomie si a renuntat de vreo 2 ani sa mai ajute la dezvoltarea Maserati si alfa. Maserati si alfa sunt o parte a concernului si probabil vor dezvolta chestii in comun, iar Ferrari e alta mancare de peste. Blendul dintre Maserati si alfa se vede clar. Toate butoanele si manetele din Maserati (cel putin la vechiul coupe si spyder) sunt exact ca la Alfa romeo. Nu da tocmai bine pt Maserati in opinia mea. Ferrari are o imagine mult prea puternica si speciala ca sa isi asume asa ceva. Isi strica imaginea. Si Ferrari pe asta vinde cel mai mult : IMAGINE

Florin_Tei 30-06-07 14:04

NOScox , ameer are dreptate : chiar scria de unde am luat informatiile cu propulsoarele ca sau inspirat de la Maserati Quattroporte ! Cu respect !

AK-ZER 01-07-07 20:07

Quote:

Originally Posted by ameer (Post 974164)
Niciodata nici in cele mai umede vise ale tale nu vei vedea un motor ferrari pe alfa. Poate o infuzie de putere de la Maserati. Nimic mai mult de atat. Ferrari Maserati Alfa, lancia sunt toate sub aripa Fiat. Insa Ferrari are un gen de autonomie si a renuntat de vreo 2 ani sa mai ajute la dezvoltarea Maserati si alfa. Maserati si alfa sunt o parte a concernului si probabil vor dezvolta chestii in comun, iar Ferrari e alta mancare de peste. Blendul dintre Maserati si alfa se vede clar. Toate butoanele si manetele din Maserati (cel putin la vechiul coupe si spyder) sunt exact ca la Alfa romeo. Nu da tocmai bine pt Maserati in opinia mea. Ferrari are o imagine mult prea puternica si speciala ca sa isi asume asa ceva. Isi strica imaginea. Si Ferrari pe asta vinde cel mai mult : IMAGINE

ameer ... dar propulsorul de 4.2 cine la proiectat shi dezvoltat?? FERRARI plus maseratti, acuma poate nu o sa-i mai ajute ferrari.. dar timpul nu poate fi dat inapoi.. motorul asta e ft probabil sa apara pe viitoarea 169 pt versiunea de varf.. motoare noi nu se fac in fiecare an... le mai tuneaza ei, le mai regleaza in functie de masina pe care il pune.. shi se lauda in brosuri cu "noul motor".. cam asha fac toti.. in rest sunt deacord cu tine..
numai bine

ameer 02-07-07 02:36

Quote:

Originally Posted by AK-ZER (Post 976204)
ameer ... dar propulsorul de 4.2 cine la proiectat shi dezvoltat?? FERRARI plus maseratti, acuma poate nu o sa-i mai ajute ferrari.. dar timpul nu poate fi dat inapoi.. motorul asta e ft probabil sa apara pe viitoarea 169 pt versiunea de varf.. motoare noi nu se fac in fiecare an... le mai tuneaza ei, le mai regleaza in functie de masina pe care il pune.. shi se lauda in brosuri cu "noul motor".. cam asha fac toti.. in rest sunt deacord cu tine..
numai bine

Da corect, i-a ajutat ferrari, dar e un motor total diferit de V8 de 4.3 a lui Ferrari. E construit de la 0 de Maserati cu know how Ferrari dar cele doua motoare nu au in comun nimic. Si eu nu am zis ca motorul v8 de la maserati nu ar putea aparea pe Alfa, am zis ca motorul v8 de la Ferrari nu va aparea pe alfa.
Asta ca sa nu creada cei care au sau isi vor lua o Alfa ca au un ferrari in miniatura, si sa se iste alte threaduri fara sens.(Valabil si pt Maserati) :-)
Ferrari nu are legatura cu celelalte doua marci de mai sus. Adica la fel de multa cum are Veyronul cu Golful, apartin de VAG si au amandoua cutie DSG. ( nu aceeasi, evident )

alexSHO 02-07-07 12:07

@florin tei tu chiar crezi ca sunt poze reale alea? :| nu de alta dar si eu lucrez mai bine in photoshop decat ala care a lucrat pozele

legat de alfa: in trecut nu imi placea, 159 mi se pare geniala ca design, motoare si echipare dar nu e o masina pentru mine... sper ca si 169 sa fure ceva de la fratele mai mic

Florin_Tei 02-07-07 18:53

alexSHO , pozele mi par destul de reale dar daca zici tu .. asa sa fie ! Cu respect !

viperthevenom 03-07-07 15:25

Nu-i stress pana nu o gasim la configurator putem sta linistiti, si dupa ce o sa o putem gasi vom sta mai linistititi ca pretu o sa ne lasa cu buza umflata:)

Urban per4mance 04-07-07 03:31

Sa vedeti ce preturi au Alfele aici(irlanda/Dublin)2006-2007 ajung la 30-35mii euro..la noi te scoti altfel..nici nu nvreau sa ma gandesc cand iese asta cat o' fi una aici...

aski 13-07-07 22:19

Quote:

Originally Posted by Urban per4mance (Post 980809)
Sa vedeti ce preturi au Alfele aici(irlanda/Dublin)2006-2007 ajung la 30-35mii euro..la noi te scoti altfel..nici nu nvreau sa ma gandesc cand iese asta cat o' fi una aici...

Dar secound-urile sunt scumpe.

All times are GMT +2. The time now is 15:54.

- Copyright 2026 4Tuning