![]() |
Re: Opel GT
Quote:
- sky red line de 2l turbo si 260 cp |
Cum dracu sa nu atinga 250 cu 260 cp? Stiu o tona de masini care cu "doar" 260 de cai prind 250.
|
o masina de gagik, clar, tipic feminin.
forma=gagik performante=gagik (la 264 cp si doar 229 km/h...;pai am avut un ursulet cu 180 cp care se ducea 240 in cap) mai trebuia sa-i puna o cutie hidramata si era clar de "pasarici" |
sunteti panci cu vmaxu asta am zis mai multi ce am zis degeaba lasa...:))
|
Asta cu viteza maxima este o prostie. Si faza ca o depaseste cu doar 5, 6 km/h e alta prostie
Eu am 143 cp la motor de 2 litri si o greutate de 1362 in talon. Viteza maxima este in talon de 209 km/h. Si cu toate astea am mers (de mai multe ori) cu 230 km/h fara probleme. Si am doar 143 cp. Asta cu viteza din talon (viteza maxima construtiva) sta cam asa: este viteza pe care daca nu o depasesti motorul este in "afara oricarui pericol" si garantat e producator. Este similar zonei rosii de pe turometru. Si sunt convins ca tuturor ni se duce acul turometrului si pe rosu, nu se opreste inainte. De fapt in ultima treapta de viteza (a 5-a, a 6-a......a n-a) viteza maxima constructiva este viteza la care ajunge masina in momentul in care, in timpul acceleratiei, acul turometrului intra pe zona rosie si din momentul acela motorul (si de fapt toata masina) nu se mai afla in siguranta. |
Quote:
Legat de Opel GT, probabil ca acea cutie e calculata pentru acceleratii si reprize puternice, nu pentru viteza maxima, care e oricum suficienta pentru o decapotabila.La 229 viteza reala, probabil ca acul ar fi pe la 245-250. Incitant,nu? |
Quote:
|
in america le zice Saturn Sky si sunt incete ca naiba!!!!!!! 2L turbo nu e cu nimic special... veciunul meu are una si ne-am intrecut de cateva ori ca se tot dadea mare si tare cu ea si l-am RUPT. cica e defapt destul de grea, deci ce potential avantaj l-ar fi avut nu-l are... tipu uraste masina acuma, dar au primito cadou de la un unchi bogat deci o pastreaza... misto sa fi bogat!!!!
|
Quote:
viteza maxima deci e o prostie! normal ca nu mergi mai niciodata cu o viteza aproape de viteza maxima, puterea se vede in agilitatea masinii, si in cat de calme sunt lucrurile cand esti la viteza mare... la masinile facute pt viteza, stai la 220+ si totul e bine si linistit, masina e plantata pe sosea, si totul e bine... la masini slabute totu huduie si huruie si vibreaza de parca ori decoleaza masina ori incep sa zboare bucati din caroserie... |
Quote:
~Nautilus |
| All times are GMT +2. The time now is 10:34. |
- Copyright 2026 4Tuning