![]() |
Continui sa visezi si sa asociezi visul cu realitatea. Asta e, daca atat e limita. Vorba aceea: de unde nu e nici D-zeu nu cere. Ferrari, mori de ciuda! :lol:
|
ma simt rusinat... pai omul asta a atins 7000rpm intr-a 5-a cu dacia si eu cu civic vtec abia am scos 7500-7600 in a 5-a... ma duc sa-mi duc masina la fiare vechi ca nu se merita...
si acum ca sa dau cateva explicatii celui care sustine aceste (nu vreau sa fiu rau dar totusi trebuie sa fiu realist) tampenii... dacia are longblock, adica motor care nu este construit decat pentru turatii obisnuite pentru masinile europene... dacia este cunoscuta pentru marile ei calitati (atat tehnice cat si estetice) si pentru faptul ca este extraordinar de bine facuta... honda mea are shortblock (adica suporta turatii \"normale\" pe care tu le vezi pe tot bordul tau de la dacie) si e o masina care se tine in ture ca sa dea randament maxim... eu la 7500-7600 nu mai reuseam sa conving motorul ala sa traga! si motorul asta pentru asta a fost facut... am mers si eu cu o dacie break pe injectie din 2001 mi se pare si cand o turam in gol aproape ca zbura turometrul ala: o lua atat de repede ca nu puteam sa-l urmaresc... cu a 5-a la 4500 cat arata acul aveam 145-150 si atunci m-a depasit taicamiu si m-a intrebat de ce merg doar cu 100km/h... asa ca 7000rpm in treapta a 5-a sunt povesti ca sa adormi copii... |
viteza am prins-o pe DN1 de la iesirea dibn comarnis,mai precis de la baicoi spre bucuresti.exista posibilitatea destul de mare ca eroarea de vitezometru si de kilometraj sa fie in jur de 15-20 km/h.ceea ce nu mai e vina mea.atat am vazut pe ceasuri atat spun.NU VA MAI UMFLATI IN PENE DEGEABA CA NU ARE ROST. :x
|
si inca ceva!lasati faptele facutre de aia batrani aici e vorba despre noi.sau poate veti merge toata viata cu mamica si taticu?
|
eu unu am avut dacie...si nu pot sa zic ca mai era stock(adika avea bloc-ul de 1300 si in el bagate camasi alezate ca sa pot baga pistoane de 1400,chiulasa era subtiata asa de mult incat toate pistoanele a trebuit sa le modific sa nu bata pistonul in capul bujiilor,temperatura de regim normal la acea dacie era de 90grade Celsius,evacuare nu mai avea decat teava si tobe goale pe interior,plus alte mici modificari)si crede-ma ca am verificat \"top-speedul\" si nu pe baza kilometrajului de la Dacie ci cu ajutorul unui Passat nou care s-a tinut in spatele meu la aceeasi viteza si crede-ma ca mai mult de 150-155 nu a vrut dacia nici in ruptul capului si acolo urla deja motorul de doamne fereste(era treapta a 5-a)...nu mai zic ca la motorul respectiv din cauza modificarilor drastice dupa ceva timp s-a fisurat blocul la prezoane si mi-a bagat uleiul din baie in borcanul de apa...deci hai sa fim putin realisti cu afirmatii de genul 7000 in treapta a 5-a....nu zic ca nu se poate dar singura varianta pe care o cred posibila pt asa ceva e ca dacia respectiva sa o ridici pe un elevator sau ceva (sa fie total ridicata,adica nici o roata pe jos) si asa sa o turezi si sa o duci in treapta a 5-a la 7000 ,asa zic eu ca probabil e singura sansa pt asemenea performante la o dacie (dar nu incercati asa ceva acasa :twisted: :twisted: :twisted: ,nu de alta dar e riscul sa iasa urat de tot)....oricum cum au mai zis si altii ,daca ar merge dacia stock chiar asa nici eu nu schimbam dacia cu altceva....si cum s-a mai zis motorul de dacie NU ESTE MOTOR DE TURATIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!sa iti mai dau un exemplu:Honda Prelude (1984),motor 1.8l 12valve 2 carburatoare(1 carb la 2-a pistoane) nu se tura mai mult de 7200-7300 maxim si acolo urla si nu aveai sanse sa o duci in a 5-a pana in turatia aia,ca sa nu mai zic si ce consum avea la turatiile alea...deci parerea mea ,am mai zis si ma repet acum,nu vb numa sa va aflati in treaba mai intai verificativa afirmatiile si abia dupa ce sunteti siguri de acel lucru spuneti-l mai departe...si un sfat ca am vazut ca ai zis ca tu ai scris numai ceea ce ti-au indicat ceasurile:VERIFICA-LE ,nu de alta dar nu cred ca merg bine :twisted: ...si apropo honda avea 110-115hp parca nu cat are dacia ...
p.s. motorul de pe dacia pe care am avut-o eu urca repede pana la 120 si putin peste ,de acolo ceva mai greu...si iarasi cum au zis si altii,probabil singura dacie capabila de asa performante ca cele pe care le afirmi tu e SGM-ul,ca alta nu cred....si inca un mic exemplu :o dacie de raliu de pe vremea lu' Ceasca cu motorul cu modificari grele(adica era de 1.6 ,chiulasa de nush ce si care avea vreo 120hp poate chiar mai mult) ,avea un top-speed de undeva in jur de 200km/h poate ceva peste ,dar dacia respectiva nu mai prea era dacie si era si usurata la greu.... |
Uh... da' frumos mai viseaza unii :roll:
FYI, la 7000rpm masina va avea o viteza dubla (comparativ cu 3500rpm). Asta presupunand ca 1. treapta de viteza este aceeasi si 2. ambreiajul nu patineaza. Motivul? raportul de transmisie e fix acelasi. Acest lucru este valabil si in cazul in care rotile din fata ale masinii sunt suspendate, caci 2*0km/h = 0km/h. Elementar, my dear Watson :wink: Trebuie sa fii tare... pasionat de Dacia :lol: ca sa crezi ca masina intr-adevar \"prinde\" 7000rpm in tr.V si nu ca ar fi vreun defect pe undeva. |
Re:
Quote:
am zis n-am dat cu parul :lol: :lol: :lol: |
Daca se apuca adminii sa inchida toate topicurile de bancuri noi de ce mai radem? :twisted:
FYI, eu ma distrez pe-aci - nu adun posturi ca n-am ce face cu ele :P Si uite-asa mai am un post :lol: |
Re:
Quote:
|
Pai mai asteptam cu inchisul topicului... sa nu zica omul ca nu a avut timp sa vina cu dovada! :wink:
|
Quote:
P.S.:CRISTI_UBS este ID de pe messenger.daca mai aveti nelamuriri va astept |
Daca intr-adevar ai pozele (si nu-s facute cu masina saltata pe stand)... de bun simt ar fi sa le postezi, avand in vedere discutia aprinsa pe care ai provocat-o....
|
RoSonic, daca ai mila de userii de p-aici, te rog frumos inchide hidosenia asta de topic. Face de rusine comunitatea.
UBS o sa treaca pe langa noi cand om ramane in pana de cauciuc sau de benzina. Cu prima ocazie, voi posta EU o poza cu vitezometrul unei masini de 1.4 100cp, cu o vechime de 2 ani, care atinge viteza maxima de 197 km/h de-abia la 6000rpm intr-a 5-a si acolo se opreste. Presupun ca e numai buna de aruncat la gunoi, dupa filozofia ta. Impreuna cu Honda aia. Ce-i aia VTEC? Dacia nene! Puterea tehnologiei veche de 30 de ani! Dovada ca habar n-ai ce vorbesti ai avut-o si aici: Quote:
|
La dorinta publicului.. topic inchis!!!
ps:Cristi_ubs, daca o sa vrei cumva sa pui poza sa-mi dai mesaj... |
| All times are GMT +2. The time now is 15:24. |
- Copyright 2026 4Tuning