![]() |
Re: Discuri de frana
nu cred, cred ca sunt doar fierbinti...
cand se incinge materialul de suprafata la placute, se face ca o glazura... deci cand apesi pe frane scartaie pana se duce materialul ars de la suprafata placutelor... deasta ziceam ca ajuta discurile cu santuri, ca mereu rad suprafata placutei deci ai mereu material bun si sunt gata sa prinda bine de la inceput |
Quote:
Dacia 1100 fata-spate are discuri de 250mm :-) dar ma rog... In general la masinile VAG, Mercedes si BMW se poate monta usor frane brembo de oricare vrei (2-4-6-8 pustoane, si se da kit pentru a pune), numia sa intre sub janta. Nu stiu de ce asi fi mai mult copil decat ut...dar ma rog, poate este super destept...peste toti de aici...poate. Cu mura-n gura...discurile conteaza mult mai mult decat crezi tu 9mai ales materialul si marimea lor). Invata ceva fizica (mai bine ceva mult mai complex, ceva ce invata inginerii). ps. placutele nu prea schimb marimea, nu sunt din metal...in schimb discutile sunt, si la temperatura mare deterioriaza (daca sunt fortate cereodara se incalzesc peste 7-800 grade) Cele din fabrica nu sunt facute ca sa mergi ca nebunul, pur si simplu nu tin, va face exact ceace despre ce discutam (nu este facut dintrun material care sa suporte calcura mare pentru mult timp, este mai ieftin asa...) |
Quote:
Cu placuta si cauciucul faci ceva, ceace reiese numai daca folosesti ca o masina de strada, daca folosesti mult mai sever franele nu ai facut nimic...numai marirea franei va avea efect, asta stiu din experienta, din pacate facem cateva frane pentru masini de curse, nu poti convinge ca habar nu am despre ce vorbesc...din pacate multi platesc pentru asta, poate si ei sunt idioti, a, si copii. |
CAT DE DES se intampla sa ti se deformeze rotorul??? a zis ca ii se inmoaie franele cand le foloseste, nu ca ii s-au indoit discurile....
|
Quote:
ps. stiai ca masinile cu turbo sunt facute pentru a functiona cam...30 de secunde la forja...de acoolo in colo sunt mult, mult subdimensionate!!! Quote:
|
Quote:
PS: placutele nu sunt gandite sa schimbe marimea, nimeni nu poate zice asta decat poate ingineri ca tine... **** mea, nici NU POTI sa pui placute mai mari si gata, ca nu o sa se potriveasca :rolleyes2 te rog eu, citeste asta intai si dupa spune-mi ce crezi http://www.promini.com/technical/tec..._explained.php |
Quote:
dar daca nu i se strambau discurile, sunteti de acord ca placutele trebuie schimbate primele? |
Quote:
Daca era vorba numai de placute ai dreptate, asta e prima c eschimbi daca vrei ceva mai bun. Eu ma pus pe o dacie 1100 etnieri de nissan 300zx...no aia este o schimbare mare!!! fata disc de golf 2 GTI modificat (mult, daca vede cineva de la rar sai itp est mort instantaneu...) spate de renault 16 TS. |
dar cum reusesti sa pui frane mai mari? ... ma oftica ca nu stiu sa zic in romaneste, dar poate aflu acum...
deci, discul si etniera se monteaza pe un "spindel", si acel spindel are sudate pe el punctele de montare a etnierelor... tu ce ai facut, ai taiat alea si le-ai refacut tu? ca de obicei si kiturile de frane mari vin cu etniere noi si cate o data piese noi de montare. mi se pare foarte belea faptul ca ai reusit sa faci asta, si deabia astept as aflu putin mai mult de la tine despre cum ai facut :) |
Quote:
Discurile sunt taieta mijlocul in jur si facut un centru nou din Al, este legat cu 10 suruburi si gata. Ps. nu este asa de simplu, dar in romana nu pot sa scriu mult mia complex, si oricum ar fi mai mult de 2 pagini, este o parte dintr-o munca de diploma. |
discurile alea taiate in mijloc si cu suruburi ajuta mult la a reduce masa de rotatie a rotii si te fa face mai rapid!
deci pe scurt ti-ai fabricat tu o piesa ca sa ti se potriveasca etnierele mai mari nu? bravo :) romanii mereu sunt ingeniosi si-si mesteresc ei singuri... daca ca tara am aveam mai multi bani, am cuceri lumea :) |
1. Nu, este facut pentru ca punctele de prindere sunt total altundeva, la fel si locul discului. deci si discul si locul etnieriilor trebuia fi schimbat prinderea.
Oricum nu ar fi fost mai rapid dupa idea ta... 2. Unde am scris ca sunt roman...sau ca treiesc in romania...??? 3. Cred ca mai toate firmele fac asa kitul...cu calculatii, teste, si rezultate... |
1: da ma, exact asta ziceam si eu, dar de, sunt mai slab la exprimatii :-P
2:lol, sa sti ca chiar ma gandeam, "ma asta ce naiba n-are somn, e 3 dimieata in romania" :) Dar sa sti ca linga numele tau la ORas scrie cluj ;) |
Quote:
|
Quote:
daca iti upgrade discurile, ia dealea cu santuri nu cu gauri... alea cu gauri facute ieftin au tendinta sa crape fiindca sunt slabite in zona gaurilor, si diferenta in oprire aproape e la fel....brembo sunt bune, dar sunt si alte marci de calitate, doar ti ne minte sa ai grija la alea cu gauri sa fie de calitate daca chiar vrei frane mai mari, sugerez sa dai un google la masina ta + big break kit, si vezi daca face cineva un chit complet, dar pregatestete sa platesti din plin |
| All times are GMT +2. The time now is 17:43. |
- Copyright 2026 4Tuning