![]() |
Re: BMW E30 [Cershetor->Printz :p] !
Bineintseles k trebuia si un disc de ambreeaj tare.
M-am tot interesat de un disc sport sh in stare f buna, gasisem un disc cu 8 arcuri nou... da era pe 240mm, mie-mi trebuia 228. Un ambreeaj de M3 E36 intreg, cu volanta elastica. L-as fi luat pala, da' voanta avea 11kg fata de 7 a mea:???:Acum, era mai bine sau nu ?! La turbo volanta tre sa fie mai grea. Deci era mai bine. Nu?:) Yo aveam de gand pana atunci sa pun una de 5kg pe care o avea Rabanne. Normal volanta mai usoara ture mai rpd... Dar si riscuri. Am stat yo... M-am gandit... Volanta mea de 7kg era luata la fata, era bheton. Am lasato paia. Sunt de parere k oricum este o volanta usoara pt puterea motorului. Si cu ambreeajul, am luat un Kit Ambreea Sachs Heavy Duty [placa,disc,rulment...] nou prin firma unui tov cu reducere 30% [multumiri Valy 'Speed Car Auto Service';)]. Creka e cea mai buna alegere. |
Quote:
E multa lume care-l vrea pe masina. Sa vad carei treaba cu el:) |
N-am somn...:???:
A mai trecut o saptamana si masina inca nu merge.:weirdface: Ce-i mai aiurea e k mi-au explodat buzunarele !:headache: Sper macar sa fac 'strictu necesar', sa merg cu ea.:lalala: Si restu il fac yo pana in toamna.;) :peace: |
4 Attachment(s)
Ce nu v-am mai zis yo... ?!?:baby:
Mi-am luat si Bara stabilizatoare fata, zicea Razvan k are el pt spate. Aveam si o alarma paici prin casa... Prima kestie care o fac kand termin cu mecanica e sa o mai barbieresc la exterior :) Macar sa mai dau jos din kestii [clape deskidere usi, bandouri...] daka de pus nu-mi mai permite bugetu momentan:p. Si daca o sa am usi shaved, motorasele care 'deskid usile' trebuiesc actionate printr-o alarma [deskizi usa din telecomanda]. Tre pusa si aia soon deci... |
Deja e cam mult de o data.:)
Nu mai stiti pe ce sa va concentrati si mi-e k n-o sa primesc pareri si sfaturi...:p Si in cateva ore iar la treaba !:???: Ma bag in pat. Mai postez maine...;) :peace: |
ce sa zic... suna promitator proiectul tau..
rugamintea mea care ar fii.. dupa cum poate si tu observi unele din mesajele tale , puteau fi postate intr-unul singur. incearca sa faci asta pe viitor ;);) bafta ! |
10 Attachment(s)
Quote:
:peace: Va ziceam ieri k m-am dus sa iau Tobele. Le-am luat... Piesele pt tobe de fapt.;) Tuburi fibra carbon, intrare inox, site inox, coliere inox, iesire aluminiu... nituri aluminiu, vata sticla... Sa va pun niste poze sa intselegeti.:) Decat 2 tobe mari in partsi [taiam si oala de la roata rezerva, pierdeam greutate puntea spate], mai bine 2 mici intr-o parte [nici n-am vazut la nimeni]. Acum nu shtiu exact cum sa le pun... creka o sa vina inclinate un pic spre stanga masinii [vezi poza 6, 7], nu drepte [vezi poza 8]. Si daka sa le pun coliere sau nu, sa se vada carbonu' mai bine. Ar fi bine sa gasesc unele mai inguste... Da creka le montez asa, nu prea mai am nici timp nici $:???: |
Un proiect foarte promiţător.
Multă baftă ;). |
9 Attachment(s)
Avea Alex un Scaun [Scoica de kevlar] original aproape nou d p o Carerra pe la garaj. L-am luat pe asta momentan, o sal matritez sami mai fac 1 [sau 3, da astai alta poveste:)] de fibra de sticla [2 de carbon intr-un final:)si o sal inlocuiesc si pasta].
Scuze pt poza cu scaunu da era tapitseria la spalat k se prafuise prin garaj pacolo... Am luat si o pereke de Centuri Sparco in 3 puncte. Vreau oglinzi k alu Maroo daka shtitsi [vezi poza 3]. Cu tot cu flansa prindere. Preferabil carbon look... Sau nushtu, poate reusesc yo sa le imbrac in carbon.:???: Cautam si un set stopuri [vezi poza 4]... Yo am inguste pe masina [<'88], nu stiu daka se gasesc modelu asta inguste. Iau late daka e, modific caroseria, np. Ma gandesc k oricum se mai inoieste un pic cu stopuri late:P Da', parca am impesia k ar da mai bine modelul asta inguste... N-ar mai venii asa jos cercurile alea 3. E in lucru si pleoapa luneta [vezi poza 5]... Din fibra sticla momentan, urmeaza sa fie imbracata in carbon.;) Ma gandesc sa o fac direct din caroserie [vezi poza 8]:???: Si pleoapa capota [vezi poza 6] care va veni lipita de capota [dintr-o bucata, vezi poza 7] si modificata un pic [vezi poza 6] [inclinat unghiul spre nasul masinii, care va fi si el mai iesit in relief;)]. Vor fi modificate si colturile aripilor [vezi poza 7], la masca... Colturile vin prelungite fix pana in dreptul dungilor laterale d p masina. Capacul de la porbagaj va venii prelungit si intre stopuri [vezi poza 8, doar k aici e modificat spatele masinii nu capacu porbagaj], shaved si el, fara embleme, buton de deskidere [se va deskide dinauntru, motoras electric]... Sa va pun si o poza cu un eE30 Coupe negru cu Alessio Turbo pe el.:) |
3 Attachment(s)
Ca tot suntem la exterior sa va arat ce-am de gand cu [color=red]Farurile.
Am tot cautat pe net si nu gaseam ceva care sami placa... Dupa cum am mai zis, parerea mea e k pe o masina sport nu prea are ce cauta crom. Vroiam ceva cu geam clar si fond negru mat, becuri cu niste lupe tari, angel eyes neon [nu lumanari:p]... Cam multe pretentsii, nici nu ma astetam sa gasesc, era si greu sa dau 10mil o data numa pe faruri:???:si le si puteam vedea pe cine shtie ce masina. Asa k m-am apucat sami fac unele:). Sasa aveam prin casa 2 proiectoare [lupe f mishto, carcasa aluminiu] si un set de becuri de 100w pt ele [original aveau de 55w] care le luasem pt motocicleta. Am fost si mi-am mai cautat inca un set de proiectoare identice [lupe cu tenta bleu], am gasit intr-un final. Am luat si inca un set de becuri... Geamurile clare au venit si ele la cateva zile [material special, concave, cu buza... facute dupa cele originale]. Imi mai trebuie AngelEyes-urile !:???: Pe care ma cam doare inima sa dau 2,5mil, da' creka asta o sa fac decat sa iau niste porcarii sa se arda [poate ma jutati, daca nu, o sa iau zilele astea de la MAS]. Una peste alta, daca fac un calcul...:) Faruri originale SH [pe la dezmembrari] 2mil tot sunt + 2mil geamuri clare [la Sorin-HAIu] + 2,6mil proiectoare cu lupa [S.C. SpeedCarAuto] + 500mii becuri [S.C. SCA] + 2,5mil AngelEyes Neon [la MAS] + spray vopsea negru mat + silicon... Fara sa pun munca am sarit de 10mil.:???: Si in viitorul apropiat se doreste o Instalatie Xenon 4000K [mai alba asa, sa lumineze bine k oricum sunt lupele cu tenta bleu;)] H3 [asa e soclu' in proiectoare] pe faza scurta, iar in timp inca una pt faza lunga:). Zilele astea o sa ma apuc de ele. Pasii creka sunt urmatorii : -demontat faruri -dezlipit geam original [cu un feon temp ridicate] -taiate gauri pe diametrul lupelor proiectoarelor in oglinzi [in locul soclu bec] -jmirgheluit bine oglinda [cu ceva fin] -vopsit oglinda negru mat -ultimele 2 operatsii facute si pt rama cromata din exteriorul farului -prins priector de oglinda pe exterior cu fibra sticla [dupa ce au fost gen sablate, sa prinda bine;)] -montat angel eyes -pus geam clar cu silicon [si cu mare grija:p] |
am observat ca masina va fi vopsita negru mat.. din cate stiu e o vopsea care se intretine foarte greu.. de ce nu incerci o perla ceva??
|
Quote:
Quote:
Amortizoarele spate au iesit bheton. Acum alta prb cu amortizoarele fatsa, erau nushtu ce firma ambulanta si nu merita sa le fac k nu ieseau cum trebuia [cele spate erau Sachs]. Se duce acum Razvan sa ia 2 amortizoare SH bune de la Nasy [DGHu] pe 500mii [10x Nasy:hug:]. Maine dimineata le duc la facut. Pana seara masina tre sa iasa in teste !:anger: |
1 Attachment(s)
Quote:
+ k o perla tare cu adevarat, e f scumpa. La negru mat itsi trebuie un vopsitor f bun. Negru mat e mai rar intalnit... In caz k mai lovesti masina, se zgarie, etc.... La perla nu prea mai ai cum sa scotsi bucata aia k restu masinii. Per total, in capu meu, clar mai tare negru mat:)[daka mai iei in considerare si combinatsia cu carbon:cool:] :peace: Maine dim imi vine si Turometru ShiftLight:yes: tot Carub, set de la celelalte ceasuri.;) |
5 Attachment(s)
Cum ziceam mai devreme, masina maine ar trebui sa iasa in teste.
S-a montat si Puntea spate cu frane pe disc care e cu cca. 3 cm mai lata am intseles [scoate fiecare roata (spate:p) cu 1,5 cm mai inafara] :) Radiator apa cat casa [vezi poza 1] Intercooler cat casa:p[vezi poza 2, nu se vede prea bine:???:] Blow Off Valve [vezi poza 3] Regulator presiune [vezi poza 4] S-au mai facut modificari DownPipe, Wastegate, Tubulatura Debitmetru [nu mai vine in gura la turbo, vezi poza 5 inainte/3 dupa]... mai multe '***uri' :p Sa termin un oarecare rodaj si teste si voi schimba si Softul. Momentan turbina merge cu 0.8bar, dupa resoftare va merge cu 1bar. |
Foarte tare, se lucreaza la un ritm incredibil de rapid...felicitari, sa tot vad BMW uri turbo si voi fii fericit in fiecare zii :D
Ce turbina ai folosit? |
| All times are GMT +2. The time now is 20:11. |
- Copyright 2026 4Tuning