![]() |
Re: Seful Politiei Romane a interzis controalele de rutina in trafic
Multi sunt numai buni de gura... daca nu le placea viteza,nu mai erau pe 4tuning... asa ca din gura sunt foarte acuzatori, dar cand e de fapte, sunt primii cu pedala-n podea... si uneori chiar exagereaza... E bine sa mergi cu masura... s-o calci cat e cazul... majoritatea accidentelor se intampla datorita neadapatarii vitezei... ori, daca e mare aglomeratie, cum e de obicei de 1 mai, 90 in afara localitatii poate fi prea mult, daca coloana se misca cu 30-40-50... si sunt conditii, care pe acelasi drum, 160-170 sa fie o viteza OK... toate astea in conditiile in care vorbim de o masina sigura, nu de tico sau matiz turbat... ca alea nu snt sigure la 90 in nici o conditie...
|
Mas, la 17 ani dai lectii despre condusul in conditii de siguranta? Reinventezi limitele de viteza? :lol: Nici pe autostrada nu ai voie cu 170 km/h, cu atat mai putin pe un dn.
Daca intru pe 4tuning nu e obligatoriu sa-mi placa si viteza. Mie, de exemplu, nu-mi place, imi plac demarajele, curbele luate la limita...dar nu top speed-uri de 200 km/h. La varsta asta nu cred ca ai tu de unde sa stii cum e "cu pedala in podea", cu atat mai putin nu ai de unde sa stii cum e fiecare om cu care te conversezi aici, pe forum. Eu pot sa pun pariu ca 3/4 din accidente se intampla din cauza vitezei excesive si/sau a consumului de alcool. Si atunci sa nu mai fie filtre si controale? Stii ca de cand a intrat noul cod rutier in vigoare a scazut numarul accidentelor? Intr-adevar, nu sunt de acord cu filtrele de genul "hai ca-i gasim noi ceva lu' asta". Daca in localitate zice legea 50 km/h, cu 50 mergi (+/- 10). daca depasesti, o faci pe barba ta: o comiti - platesti. Ideea e sa se previna accidentele, nu sa constate dupa aceea ca a avut "X' km/h sau alcolemie. |
sunt curios cum te descurci tu cu un demaraj de a 1-a , a 2-a si frana ca deja ai 80 (sau 60 depinde de cat duce sau cat vrei sa dai) , sau cat de la limita esti intr`o curba cand intri cu 59 km/h. nu o fi el in masura sa isi dea cu parerea decat dak merge cu 170 pe un scuter,sau ceva ce nu necesita permis dar spune k nu esti vitezoman si atat,sau faci decat drifturi in parcare & other shit.
si inca ceva : Nautilus, esti unul de-al lor , de-al "sherifilor" ! :lol: (glumesc omule) |
@Geo ZGA: In localitate de acord cu limita de 50, e foarte buna... nu stii ce caine sau copil poate sa sara... Insa in afara localitatii, se poate merge, si nu o zic io, ca poate nu oi avea asa mare experienta in ale condusului, insa sunt altii cu mult mai experimentati care o spun si fac... Tata, de exemplu, si tata stie sa conduca - are peste un milion de km - mi-a zis clar, ca limitele sunt impuse mai jos pentru ca exista o mare diversitate de masini, si o si mai mare diversitate de conducatori auto care au mai mult sau mai putin habar sa conduca. Si tind sa-l cred pe el, pentru ca a ajuns la numarul astia de km fara sa fie schingiuit prin accidente etc. Si nu merge incet deloc, insa merge cu cap... Asa ca, draga Geo daca tu esti vreunul dintre soferii care in afara orasului reduce viteza de la 90-100 la 40-50 ca sa ia o curba usoara, sa nu te miri ca esti claxonat si flash-uit de cei din spatele tau care-i incurci... Pe mine, de ex,m-a incurcat crunt un baiat cu un Mondeo, care frana la fiecare curba pana la 40-50 pe ora, ca dup-aia in linie drepata sa accelereze pana la 140... Avea demaraj mult mai puternic decat mine (eram cu un Golf puturos de 75cp pe drumul Deva-Arad, cine a fost p-acolo stie bine cum e drumul) si nu puteam sa-l depasesc in siguranta de nici o culoare... Mergea bine??? Io zic ca nu...
|
Quote:
|
Quote:
|
Adevarul e ca nush nik =))))
|
Quote:
Quote:
Dar cum am mai zis si voi mai zice Controale de rutina(sau mai pe intelesul nostra Controale ca ase vor muschii lor) au fost si vor fi in totdeauna.... |
pt cultura voastra generala MAS are permis ( sau nu ca i l-au luat ) , anyway .. n-are 17 ani, areee ( cati ai ma? ) .. 26 cam asa ( nu? )
|
Quote:
|
Mas, atunci induci lumea in eroare: varsta afisata e de 17 ani. Cer scuze atunci pt asta...
Eu nu am spus ca iau curbele cu 40-50, ci doar ca nu imi place viteza la maxim. Ma simt confortabil sa conduc pana la 150-160 km/h, peste viteza asta totul trece mult prea repede pe langa mine, reactia e mult prea intarziata. Bine-nteles, cu Dacia din 1900 toamna, ma simt confortabil la max 80 :lol:. Poate nu am condus eu vre-un "monstrulet" sport de 250-300 cp cu stabilitate excelenta si frane Brembo, dar din cate masini am condus (destule si am depasit si bariera de 200 km/h) nici una nu-mi conferea siguranta la volan, la viteze mai mari de (hai sa nu mai zic 160) 180. Cu Audi 100 V6 160 cp si cu Passat TDI 125 cp, pot sa spun ca, intr-adevar, se aseza pe sosea, dar la 200 km/h (si peste) nu mai ai control asupra lor (poate cand o sa-mi iau Ferrari o sa merg si cu 250 km/h si o sa iau curbele cu 180). Nu sfatuiesc pe nimeni sa puna frana brusca la 180-200 km/h (parerea mea e ca se rastoarna sau ia primul pom/stalp de pe margine). eu am ramas fara frane de 3 ori in viata mea (si nu la viteza f mare) si am ajuns la o concluzie: fierul e fier si nu trebuie sa ai incredere in el, se poate rupe cand ti-e lumea mai draga. In afara localitatii...cate carute ai intalnit, mai ales noaptea - nesemnalizate? Cati biciclisti beti sau pietoni ti-au iesit in fata din camp? cate rable ruginite ti-au iesit pe contrasens in depasire, cand mai aveau 50 m pana la tine. Ideea mea e ca sunt atat de multe variabile, incat mai bine mergi preventiv. Intr-adevar, masinile au evoluat, dar drumurile si ceilalti participanti la trafic NU! Apropos: cat de des faci revizia franelor si a directiei? Suficient de des?(asta a fost ca o paranteza, nu o baga in seama) @dolb: sa vezi cum e sa iei o ditamai pata de ulei (de la un utilaj de asfaltare defect care umpluse aprox 20 mp de sosea cu ulei). In primele 2-3 secunde, volanul era inutil (frana nici n-am incercat-o, doar pe cea de motor). belea de belea :lol: hai bafta in continuare si conduceti preventiv ;) |
Quote:
|
Cu ce masina? cu ce gume? Frana brusca?
|
opel astra 1.7 dti , roti de iarna FRANA BRUSC !!!!!!!!! aveam camion in fata care al drq ocupa 2 benzi si nici pe contrasens nu puteam sa o iau ca aveam parapet :D
|
Dolb, te cred, nu zic nu. In principiu, cred ca masina trebuie sa fie in stare f buna tehnica si rotile perfect echilibrate...
Eu stiu pe cineva care s-a rasturnat cu o Calibra dupa o frana brusca...si un Golf 3 modificat care la frane bruste o lua aiurea... |
| All times are GMT +2. The time now is 20:56. |
- Copyright 2026 4Tuning