Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masini de serie (https://forum.4tuning.ro/219-masini-serie.html)
-   -   noua generatie de motoare >>super tare<< (https://forum.4tuning.ro/219-masini-serie/36518-generatie-motoare-super-tare.html)

Treshure 11-04-07 15:00

Re: noua generatie de motoare >>super tare<<

Quote:

Originally Posted by einstein1984 (Post 845914)
Treshure, denistatea de putere pentru o transmisie electrica e destula de buna pentru utilizarea auto (raportul putere/greutate al unui motor electric e superior unui motor termic, avand si avantajul unei carsteristici mecanice adaptate la necesitatile automobilului). In plus, daca tot ai un motor extrem de usor pentru puterea dezvoltata, ai unde sa pui o transmisie mai mare si mai grea. Daca vrei sa transmiti puteri si mai mari cu o transmisie si mai mica poti folosi o transmisie hidrostatica (e drept, cu un randament ceva mai slab).

Pai ideea era sa cautam un mod de a transmite puterea fara sa mai adaugam nici macar un gram in plus exceptand transmisia.. Ideea ta teoretic e destul de buna dat fiind faptul ca nu prea exista un aliaj care sa reziste la asemenea putere.. sant curios daca titanul ar fi o varianta.. scarba aia de motor dezvolta 3000 de cai.. hai ca la dimensiunile lui ar merge o transmisie.. problema e ca pt un auto normal motorul ar avea marimea unei doze de bere de 500 ml. Klar ca la asta e problema cu transmisia chiar daca va dezvolta "DOAR" vreo 800 Hp :D . Rupe orice tampon.. doar sa incorporezi motorul in shasiu sau ceva de genul.

Vlako 11-04-07 17:13

avanseaza tehnologia noastra :D:D d-zeu sa-i deie sanantate la aia care o inventat asa ceva !!!fff tare motoru am ramas impresionat !!! :O:O:O:O sper sa iasa cat de curand !! is curios ce scor o sa aiba

Treshure 11-04-07 21:15

Quote:

Originally Posted by Vlako (Post 846310)
avanseaza tehnologia noastra :D:D d-zeu sa-i deie sanantate la aia care o inventat asa ceva !!!fff tare motoru am ramas impresionat !!! :O:O:O:O sper sa iasa cat de curand !! is curios ce scor o sa aiba

Pai din ce spune inventatorul.. mult mai mic decat actualul :D

Vlako 12-04-07 00:11

oooooo , poi atunci ii perfect ... ff inspirat o fost , o sa iasa bani frumusei daca reuseste sa iasa pe piatza asa ceva !! bafta lui si noua sa iasa cat mai repede pe piatza

IeD3vil 12-04-07 04:03

https://youtube.com/watch?v=kGlUZg2pC0Q

cred ca o sa coste mai mult transmisia decat motorul in sine... ;;) sub masina, un pachet de biscuiti mai mare putin o_0

si recomanda biodieselul - chiar ar fi tare sa fie si la noi ceva genul asta... :D ieftin si bun :D

Nautilus 12-04-07 09:07

Prea curand n-o sa-l vedem pe un autoturism, fiindca mai trebuie luata in considerare si posibilitatea de reparatie - ma indoiesc ca va putea fi desfacut si reasamblat in garajul personal :p dar acolo unde e cazul, la avioane usoare, generatoare electrice, locomotive/automotoare usoare gen Sageata Albastra, e alta poveste

~Nautilus

Treshure 12-04-07 09:35

Quote:

Originally Posted by Nautilus (Post 847338)
Prea curand n-o sa-l vedem pe un autoturism, fiindca mai trebuie luata in considerare si posibilitatea de reparatie - ma indoiesc ca va putea fi desfacut si reasamblat in garajul personal :p dar acolo unde e cazul, la avioane usoare, generatoare electrice, locomotive/automotoare usoare gen Sageata Albastra, e alta poveste

~Nautilus

Adevarat ca o sa ii zic lu' nevastamea dupa ce mananc seara.. "Nevasta.. adu-mi te rog motorul din buzunarul de la geaca.. sa ma uit putin la el ca e stricat cred.. am luat 100 pe Stefan cel Mare in 5 secunde.. MULT RAU.. e stricat clar :))))

gshadefull 19-04-07 19:52

Noua generatie de motoare

Prezentarea completa
DYNO sheet

TSC-Us 22-04-07 00:57

poate ca sunt eu nebun...
dar ce mama draq sa faci cu un motor de minim 850 cp...3000 cp!?pai asa nu mai ai loc de nimeni...toti o sa se creada schumacher si o sa creasca mortalitatea...

nu vad ce sa faci cu asemenea motoare!?
doar pt curse...chestii dinastea nu pt masinii de zii cu zii...!

mai ales sa aiba asa ceva "dorel" care are 18 ani,care debea a luat carnetu,are o masina de 850...3000 cp(pt incepatori tot aia inseamna) vede ca masina face stanga,dreapta cand i-a de volan,da inapoi,in spate...zice...mama ce sofer sunt"sa moare fetele mele...) si baga talpa iar 99% e mort...

sunt bune motorele astea dar nu pt masini de strada pt ca f f f multi se cred soferi si ar fii numai nenorociri!
din fericire(cred) ca nu vom avea parte de asa ceva,cel putin nu intr-un viitor apropiat!

multi se dau super driveri dar..sunt mai putin decat amatori!

o masina de 52,60,70,80,90 cp cu un minim de atenta nu ai putea suferii accidente grave!

dar la o masina de la 200,250,350,400,500 cp...s.s.m.d.p.r... "e alta mancare de peste"...nu se conduce la fel ca cele mentionate mai sus!
tre sa stii cum se comporta in curbe...sa ai reflexe rapide...cum se fac depasirile(consider ca este cel mai important lucru in ale condusului)...are alta tinuta de drum...e f f f diferita si nu orice neavizat poate pilota(pt ca nu se mai numeste condus)!

sunt prea multi viteji dar nu au nici o baza!

sunt impotriva omologarii acelor motoare pt masini de strada!
poate doar sa faci cursuri...dar nici atunci!
numai pt curse...

NU VAD PE CINEVA IN STARE SA EXPLOATEZE LA MAX UN MOT DE 3000 CP(si mai mic de atat)!
pai ce vreti sa prindeti 550-650 km/h...unde...
mai tare ca veyronul...?e deja aberant...

scuze de offtopic ...

gshadefull 22-04-07 22:26

Ideea nu era ca acest motor sa fie la o masina normala.... ala de 850 - 3000 HP. Asa ca discutiile gen ce sa faca gogu de 18 ani sunt total irelevante...
Un astfel de motor care consuma 1 l la 150 de kilometri si are o asemenea putere ar fi perfect pt trenuri sau cine stie ce vehicule industriale gigant...
Nici nu se punea problema instalarii unui astfel de motor la o masina de familie... A si zis tipul... motorul pentru o masina de familie nu ar fi mai mare decat o cutie de bere... care sa aiba 150 - 200 HP.

IeD3vil 22-04-07 22:29

Quote:

Originally Posted by gshadefull (Post 865727)
Ideea nu era ca acest motor sa fie la o masina normala.... ala de 850 - 3000 HP. Asa ca discutiile gen ce sa faca gogu de 18 ani sunt total irelevante...
Un astfel de motor care consuma 1 l la 150 de kilometri si are o asemenea putere ar fi perfect pt trenuri sau cine stie ce vehicule industriale gigant...
Nici nu se punea problema instalarii unui astfel de motor la o masina de familie... A si zis tipul... motorul pentru o masina de familie nu ar fi mai mare decat o cutie de bere... care sa aiba 150 - 200 HP.

iti dau dreptate, la faza cu gogu de 18 ani, insa :

in primul rand... unde scrie despre consum ? de unde ai scos 1l la 150km ? sunt mai multe combustii decat la un motor normal, doar ca sunt pozitionate mai bine. Consumul nu prea se stie inca, insa ce pot spune e ca randamentul e foarte bun, raportul consum/putere fiind foarte bun.

jesus...

gshadefull 23-04-07 00:11

pai daca te uiti la toata prezentarea de pe you tube (am postat linkul mai sus) o sa vezi ca zice la un moment dat de consum. Motorul merge pe DIESEL ecologic (90% diesel - 10% ulei de soia) si si pe ulei de soia sau ce combustibil se poate scoate din soia 100%. Deci motorul poate fi total ecologic. O sa mai ascult odata toata prezentarea si iti zic exact.

gshadefull 23-04-07 00:27

Uite ca m-am interesat si raportul este 3.78541 litri (3 litri) la 241.4016 KM (241 KM)
Asta la motorul pentru masina de familie (ala cat cutia de bere)...
Si asta e calculat fara a lua in considerare ca masina devine mult mai usoara fara motorul normal...

T.rac3Er 23-04-07 10:45

se pot realiza primele vehicule personale zburatoare in masa (flying car) cu aceste motoare. desi fantezia ducea la mecanisme antigravitatinale se pare ca si motoarele mai omenesti sunt capabile de asa ceva. puterea f mare si consumul mic vor face un candidat bun pt asa ceva. hovercraft-urile vor putea fi imbunatatite. nu va fi nevoie de motoare uriase pt propulsie si intretinerea se va reduce doarla 'fusta'. poate vor gasi un material nou si pt aceasta.

Nautilus 24-04-07 09:15

"Motorul cat o cutie de bere" e o figura de stil, mai ales cand s-ar putea folosi rapoarte de compresie de 70:1, nici componentele din otel nici cele din aluminiu n-ar rezista la asemenea forte la dimensiunile unei cutii de bere. E cam aceeasi problema ca la un motor turbopropulsor, care nu poate fi construit la dimensiunile necesare pentru o masina si sa fie si eficient (autovehiculele cu motor turbina experimentate in anii '60-'70 aveau un cuplu motor de aspirator).

In plus, o masina echipata cu un motor de 850 CP are nevoie de transmisie electrica (sau nici un fel de transmisie, datorita cuplului enorm, dar tot ii trebuie cuplaj/ambreiaj), cauciucuri pe masura puterii, suspensii etc.... tot cat un Veyron va costa in cele din urma si doar o mana de oameni si-o pot permite

~Nautilus

All times are GMT +2. The time now is 00:41.

- Copyright 2026 4Tuning