Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Dyno Tuning (https://forum.4tuning.ro/175-dyno-tuning.html)
-   -   vag 2.0 tdi 140cp (https://forum.4tuning.ro/175-dyno-tuning/35819-vag-2-0-tdi-140cp.html)

im570rm 27-03-07 19:42

Re: vag 2.0 tdi 140cp

Eagleee ai nimerit-o cu pistoanele, se poate face dar e foarte complicat avand in vedere ca pistonul de PD are alta forma si este foarte greu de pus.Injectoarele de pd sunt la fel diferite ca tehnologie fata de cele non-pd.In ceea ce priveste cutia cam greu sa o spargi ,hai poate daca depasesti 500Nm sau daca magi 1-a la 100 la ora.In general trebuie sa fii un sofer foarte prost ca sa spargi cutia de diesel pd sau nonpd este mega rezistenta.
@avionu ce e aia uppipe??Nu am auzit de asa ceva sincer.

Avionu 27-03-07 19:45

Quote:

Originally Posted by ceky (Post 820324)
La diesel mai mult de 5-7cp nu cred ca iei din eacuare hai sa zic 10cp dar e mult!
Ceky

La ce te referi cand spui 5-7 cp...la tot traseul sau strict la cat-back.Intrebarea e merita sau nu merita sa faci o evacuare cat-back la un TDI? Eu unul am inteles ca nu merita...voi ce ziceti?Maine ma duc sa-mi modific si eu evacuarea...dar vreau sa fac ceva strict estetic..inca nu m-am hotarat daca o fac cu doua iesiri pe o parte sau 2+2 iesiri pe o parte si pe alta.Varianta a doua costa de cel putin 2 ori mai mult si nu cred ca merita(desii ar arata demential).Voi ce parere aveti.

Bluey...daca schimbi uppipe ideal ar fii sa schimbi si downpipe si turbina si sa recalibrezi si softul.....astfel obtii maximul de performante. Teoretic traseul pana in turbina tre sa fie cat mai scurt iar dupa turbina sa ai o contrapresiune cat mai mica.Daca nu ai un soft adecvat acestor modificari degeaba modifici turbina si evacuare. Cred ca ti-ar sta f bine cu 220-230 cp sub coor...daca stii sa-i folosestii ti-ar sta si mai bine. :-P

bluey 27-03-07 20:14

Quote:

Originally Posted by Avionu (Post 820735)
La ce te referi cand spui 5-7 cp...la tot traseul sau strict la cat-back.Intrebarea e merita sau nu merita sa faci o evacuare cat-back la un TDI? Eu unul am inteles ca nu merita...voi ce ziceti?Maine ma duc sa-mi modific si eu evacuarea...dar vreau sa fac ceva strict estetic..inca nu m-am hotarat daca o fac cu doua iesiri pe o parte sau 2+2 iesiri pe o parte si pe alta.Varianta a doua costa de cel putin 2 ori mai mult si nu cred ca merita(desii ar arata demential).Voi ce parere aveti.

Bluey...daca schimbi uppipe ideal ar fii sa schimbi si downpipe si turbina si sa recalibrezi si softul.....astfel obtii maximul de performante. Teoretic traseul pana in turbina tre sa fie cat mai scurt iar dupa turbina sa ai o contrapresiune cat mai mica.Daca nu ai un soft adecvat acestor modificari degeaba modifici turbina si evacuare. Cred ca ti-ar sta f bine cu 220-230 cp sub coor...daca stii sa-i folosestii ti-ar sta si mai bine. :-P

Deocamdata ma multumesc si cu 140 :D
Oricum dusmanul asteapta dupa coltz in umbra...Doar sa plang dupa mai mult :D
Cert este ca va fi OBD modificarea pentru motivele pe care le stie si Florin.
Dar poate o fac direct pe aia urata cu galerie, intercooler si turbina.dupa aia soft.
Trebuie sa fiu sigur ca pot sa-i tin pe astia 140 in frau intai si dupa aia ma gandesc la mai mult.
Eu nu prea sunt multumit de frane deocamdata.

Avionu 27-03-07 20:17

Quote:

Originally Posted by im570rm (Post 820727)
@avionu ce e aia uppipe??Nu am auzit de asa ceva sincer.

Teava prin care ajung gazele in turbina.

bluey 27-03-07 20:25

Quote:

Originally Posted by Avionu (Post 820786)
Teava prin care ajung gazele in turbina.

Adica galeria de evacuare :D.
Mai exact teava dintre galerie si turbo.

im570rm 28-03-07 05:16

pai si cum schimbi aia?Tai galeria?Nu prea merge.

bluey 28-03-07 11:42

Quote:

Originally Posted by im570rm (Post 821592)
pai si cum schimbi aia?Tai galeria?Nu prea merge.

Si este si inutil sa pastrezi galeria si sa schimbi doar teava dintre galerie si turbo :D
eu stiu asta

ceky 28-03-07 12:00

Mai prietene cum dracu sa stii cind spui o prostie ca si meseriasul de Eaglee
este vorba de galeria de evacuare ea se afla intre turbo si motor nu teava nu exista asa ceva !Initial pe motorul stock ea este parte comuna cu turbo iar cind pui turbo mai mare ele vor fii separate !
Ceky

bluey 28-03-07 12:34

Quote:

Originally Posted by ceky (Post 821862)
Mai prietene cum dracu sa stii cind spui o prostie ca si meseriasul de Eaglee
este vorba de galeria de evacuare ea se afla intre turbo si motor nu teava nu exista asa ceva !Initial pe motorul stock ea este parte comuna cu turbo iar cind pui turbo mai mare ele vor fii separate !
Ceky

Adica pe 2.0TDI nu exista uppipe.
Asta era clar deja Ceky...Multumim de observatie.
Era vorba de unele motoare care au uppipe vina mea ca am fost offtopic, ma ierti?
Acum chiar vorbesc aiurea dar cred ca sunt si motoare unde nu s-a putut monta turbina imediat dupa galeria de evacuare din motive de spatiu.
Intradevar in contextul acestui topic cuvantul uppipe nu are ce cauta.

ceky 28-03-07 13:11

Ma rog hai treaca !:-)
Ceky

zGb 28-03-07 15:40

Quote:

Originally Posted by Avionu (Post 820735)
La ce te referi cand spui 5-7 cp...la tot traseul sau strict la cat-back.Intrebarea e merita sau nu merita sa faci o evacuare cat-back la un TDI? Eu unul am inteles ca nu merita...voi ce ziceti?

in mod sigur tot traseul si sa scoti si catalizatorul....daca merita sa faci un catback la tdi? doar daca vrei sa ai un zgomot ca putere in mod sigur n-o sa ai :)

shadowro 28-03-07 17:03

zgomot si mult fum

bluey 28-03-07 17:07

Quote:

Originally Posted by zGb (Post 822152)
in mod sigur tot traseul si sa scoti si catalizatorul....daca merita sa faci un catback la tdi? doar daca vrei sa ai un zgomot ca putere in mod sigur n-o sa ai :)

Un zgomot ca atunci cand trag apa la buda....
Stie cineva daca e posibil sa ai probleme la catalizator din cauza fumului de dupa resoftare.
Poate asta e un motiv mai bun sa renunti la cat

Avionu 28-03-07 18:46

Mersi pt lamurire.Pana la urma am pus doar doua ornamente pe toba finala originala..daca faceam dubla tre sa renunt la tobe si la carligul de remorcare...intradevar arata f bine dar costa cu 150% mai mult, tre sa renunt la carligu de remorcare si obtineam acel zgomot de care zice Bluey :ihearu:

Avionu 28-03-07 18:49

Quote:

Originally Posted by bluey (Post 822248)
Un zgomot ca atunci cand trag apa la buda....
Stie cineva daca e posibil sa ai probleme la catalizator din cauza fumului de dupa resoftare.
Poate asta e un motiv mai bun sa renunti la cat

Daca mergi numai in oras..exista o mica probabilitate...dar daca o mai scoti din cand in cand la drum lung nu exista nici un pericol (se curata singur catalizatorul)

All times are GMT +2. The time now is 13:33.

- Copyright 2026 4Tuning