Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Honda S2000 vs Mazda RX-8 (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/3571-honda-s2000-vs-mazda-rx-8-a.html)

XoRRo 28-04-05 23:38

Re:

Quote:

Originally Posted by \"zarathustra\"
ghici...

cred ca S2000 mai mult ca sigur :drunk:

EMaiL 29-04-05 07:30

s2000 m-i se pare mai exotica si sunt fan honda... dar totusi prefer rx8-ul are ceva deosebit (inafara de portierele spate)

pulsedriver 29-04-05 10:51

prefer mazda rx8, nu puterea motorului conteaza ci cuplul :)
oricum 9 cai diferentza honda shi mazda nu se prea simt :)

zarathustra 30-04-05 00:34

bestiala honda la exterior dar kitsch la interior... raman la mazda mea... chiar de are ea cu 9 cai mai putin...

catalin rs4 30-04-05 02:49

mai bine tiai schimba semnatura.aia cu consumul de 30% ca sunt alti pe aici care chiar cred..... :D

mike20 30-04-05 13:15

S2000 per siempre ! :lol:

pimp_lex 01-05-05 01:38

Re:

Quote:

bestiala honda la exterior dar kitsch la interior... raman la mazda mea... chiar de are ea cu 9 cai mai putin...

Diferenta de CP e mica, dar S2000-ul e mult mai rapid!

florin83 02-05-05 14:21

intradevar faza cu 30% si mie mi se pare putin exagerata, dar daca omului ii place sa puna consumuri din astea astronomice ce vrei? altii cu motoare de 3000 zic ca le ia 10. :)

eu zic sa va potoliti cu certurile astea prostesti...

ontopic: sa nu imi dati in cap, dar mie nu prea mi se par comparabile masinile astea. rx8 are 4 usi, chiar daca nu sunt tocmai normale :), 4 locuri.
honda e cu 2 locuri, 2 usi, cabrio. mie mi se pare mai practica rx8, pe cand s2000 e un roadster veritabil, deci numai practica nu e :)

pimp_lex 02-05-05 17:51

Re:

Quote:

daca scoate suta in 6.2 in loc de 6.4... muuuult mai rapida
si mazda chiar ia 30.... asa ca nu mai manca rahat(rs4)

auzi bre, hai pt ca sa-ti zic

deci, pe mine ma doare direct intre muschii fesieri de tot felu de date gasite pe tine pe net, ok?

Deci, fost la curse, vazut cele doua masini evoluand pe pista in mai multe reprize si vazut timpi scosi pe 1/4 mile. S2000 ul e cu 1 sec mai rapid (S2000 - 13.8 - 14.0, RX8 - 14.8-15.0)care nu stiu cum sa-ti ecsplic dar la curse de demaraj pe 400m e o eternitate. Si astfel de timpi pt o masina RWD, relativ usoara si cu 230 cp sunt slabutzi. Asa ca aia 6.4 sec 0-100 sunt poate numai in visele tale ude.

Apoi, as vrea si eu sa stiu de cate ori iti folosesti tu bestia sportiva pur sange in domeniu in care se descurca bine? baga si tu niste poze de la Hungaroling sau vre-un circuit rutier unde te-ai dus si-ai alergato cum trebuie ca sa poti sa profiti de atuurile sale?Nu-mi zice ca n-ai bani sa te duci ca n-o sa te cred.

Cat despre consum, pai sunt 2 posibilitati. Tu ori te uiti la computeru de bord cand esti in Full throtle, cand exista computere de bord care arata si 99.9 l/100.
Ori, daca chiar ti l-ai calculat cum trebuie si ti-a iesit 30%, pai eu zic sa te duci la dealru Mazda de unde ai luato si se zici ca ai motoru terminat pt ca in nici un caz nu ar trebui sa aibe acest consum aberant. Daca era Viper (V10 8l) mai ziceam, dar asa...

Iar despre injurii, mai calm pt ca aberatiile tale de pe diferite threaduri ajung, daca mai si injuri si jignesti, ala e...

zarathustra 02-05-05 23:23

o gramada de greseli ai facut...dar te iert ca esti pueril...
nush ce timpi de net ai tot vazut tu...oricum eu am vazut ambele masini si stiu ce zic... iar rx-8 este mai reusita din toate punctele de vedere, luand desigur in calcul motorul de 1,3l si faptul ca are 4 locuri.
in afara de asta...daca tot sunteti atotcunoscatori ar trebui sa stiti ca nu exista computer de bord la rx-8...adica la masinile sport pursange in general(nota bene: mustangul n-are nici casetofon- si acum o sa sariti cu gura pe mine ca ati vazut voi mustang cu casetofon si manele la maxim)....
rs4 nu are 230+250= 480 de cai pentru ca are 420 de cai noul rs4 care nici n-a fost lansat... deci esti din nou idiot... poate ar trebui sa vezi ca am scris eu corect 150(+230=280cai).... in afara de asta...mai astept aprecieri nejuste din partea vostra...sunt sigur ca vor veni...

AudiPerformance 02-05-05 23:36

masina lui cata are intr-adevar 480 de cp dar nu asta conteaza... conteaza faptul ca tractorul ala de rx8 consuma 30%... ma intreb oare ce or zice soferii de TIR acum : \"uite domne motor de 1.3 care consuma cat tirul meu care are 12.0\"

este normal sa zici ca rx8 este mult mai reusita decat s2000 pentru ca tu ai rx8! si eu daca aveam s2000 iti spuneam ca rx8 e de ***! de fapt orice proprietar de masina spune ca masina lui e cea mai buna! pentru ca fie atat isi permite fie asta si-a dorit!

cat despre masinile sport pursange... mai omule daca tu imi spui ca rx8 este o masin sport pursange atunci te inseli amarnic! o masina sport pursange poti spune ca este un porsche, un ferrari sau o firma serioasa! de aici si pana la a spune ca mazda este o firma care face o masina sport pursange este drum lung! o masina sport pursange este NSX spre exemplu! si asta ar fi singura de la honda! masinile sport pursange sunt masini de mare performata nu orice masina care are 2-4 usi si un look mai agresiv!

pimp_lex 03-05-05 07:14

\"Mustangul n-are nici casetofon\"

Sorry, da n-am putut sa ma abtin,

LOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOL

cred ca el se referea la Mustangu din 66 si d'aia, a uitat ca se tot fabrica de atunci

va rog eu nu-l banatzi pe baiatu asta , e prea haios

zarathustra 03-05-05 09:17

vorbeam de mustang cobra R spre exemplu... sunteti varza toti...gata... i rest my case... ca n-am cu cine vorbi.... si care de aici are s2000? sa-mi spuna si mie cat e de tare masina si cat e de reusit interiorul....ca de exterior nu discut. si sa-mi mai spuna daca are peste 1.80 si incape in ea...

Soichiro 04-05-05 00:55

Prin numeroasele teste efectuate pe afara, s-a dovedit ca RX8 este o masina mult mai inceata decat declara fabricantul (nu s-a reusit un demaraj de la 0 la 100 mai putin de 7 sec nici chip), iar S2000, culmea, e ceva mai rapida decat o arata cifrele oficiale. 1.3 de care vorbesti tu, care de fapt este un Wankel, motor rotativ, nu se poate compara in veci cu un Otto. Sunt motoare in 3 timpi in loc de 4, consuma extrem de mult (ii dau dreptate la faza cu consumul), iar cuplul nu este nici pe departe la inaltimea regimului de turatii. Nu mai foloseste NIMENI un asemenea motor pentru ca este ineficient din prea multe puncte de vedere. Mazda il mai foloseste DOAR pe acest model de dragul exclusivitatii. Este ca si Coupe-ul de la Hyundai (un exemplu elocvent de masina cu look de Ferrari si dotata cu cel mai slab posibil V6 la ora actuala).
S2000 insa, cu toate ca nu este atat de aratoasa, are o putere litrica, in cadrul marii familii a motoarelor aspirate normal, neintrecuta nici macar de Ferrari F430. 250cp la un 2.0 in 4 cilindrii aspirat pentru modelul japonez sunt incredibili. Chiar si cei 240cp al modelului european nu au egal. A circulat la un moment dat zvonul unui model de 280cp tot aspirat, insa Honda nu a dorit sa riste o fiabilitate scazuta.
RX8 este o masina frumoasa, chiar foarte frumoasa, fara indoiala. Pacat de motorizare. O masina care sa arate ca RX8 cu motorul lui S2000 ar fi fost o combinatie mortala, fara indoiala. Din pacate, insa, realitatea e ca RX8 nu prea poate face fata nici macar unui Civic Type R cu 30cp mai slab, daramite unui S2000.

catalin rs4 04-05-05 02:16

Re:

Quote:

Originally Posted by \"Soichiro\"
Prin numeroasele teste efectuate pe afara, s-a dovedit ca RX8 este o masina mult mai inceata decat declara fabricantul (nu s-a reusit un demaraj de la 0 la 100 mai putin de 7 sec nici chip), iar S2000, culmea, e ceva mai rapida decat o arata cifrele oficiale. 1.3 de care vorbesti tu, care de fapt este un Wankel, motor rotativ, nu se poate compara in veci cu un Otto. Sunt motoare in 3 timpi in loc de 4, consuma extrem de mult (ii dau dreptate la faza cu consumul), iar cuplul nu este nici pe departe la inaltimea regimului de turatii. Nu mai foloseste NIMENI un asemenea motor pentru ca este ineficient din prea multe puncte de vedere. Mazda il mai foloseste DOAR pe acest model de dragul exclusivitatii. Este ca si Coupe-ul de la Hyundai (un exemplu elocvent de masina cu look de Ferrari si dotata cu cel mai slab posibil V6 la ora actuala).
S2000 insa, cu toate ca nu este atat de aratoasa, are o putere litrica, in cadrul marii familii a motoarelor aspirate normal, neintrecuta nici macar de Ferrari F430. 250cp la un 2.0 in 4 cilindrii aspirat pentru modelul japonez sunt incredibili. Chiar si cei 240cp al modelului european nu au egal. A circulat la un moment dat zvonul unui model de 280cp tot aspirat, insa Honda nu a dorit sa riste o fiabilitate scazuta.
RX8 este o masina frumoasa, chiar foarte frumoasa, fara indoiala. Pacat de motorizare. O masina care sa arate ca RX8 cu motorul lui S2000 ar fi fost o combinatie mortala, fara indoiala. Din pacate, insa, realitatea e ca RX8 nu prea poate face fata nici macar unui Civic Type R cu 30cp mai slab, daramite unui S2000.

in sfarsit cineva care cunoaste 8)

All times are GMT +2. The time now is 06:55.

- Copyright 2026 4Tuning