![]() |
Re: Alfa Romeo Giulietta vs Vw Golf 6
Quote:
astfel si multe pareri de aici sunt tot niste presupuneri unele dupa pozele de pe net si altele din clisee copiate de pe forumuri, eu in schimb imi sustin golful pentru ca stiu exact despre ce este vorba fara sa spun din poze ca alfa este foarte vesela sau precoce si astept cu interes sa vad posesori de alfa, ideal chiar de giulietta, care sa vina si sa isi sustina deschis in acelasi mod masina preferata, sa spuna de ce cred ei ca este mai buna si nu unii care fara sa detina sau sa conduca nici o masina dintre astea sa afirme total gratuit ca golful este fara nici un feeling. va asigur eu ca orice masina iti ofera un feeling, de la rabla ruginita de 500 euro pana la cea de un milion de euro, atat ca este unul total diferit, in functie si de ce vede fiecare la masina aia. contrar unor pareri gresite nici nu vreau sa contrez pe cineva, nici sa fiu un maestru al discutiei si cu atat mai putin sa urmaresc o victorie futila. vad zilnic pe strazi atatea golfuri si atat de putine alfa incat realitatea vorbeste oricum de la sine, altfel ar insemna ca sunt multi fani de alfa care se plimba cu golfuri ceea ce ar fi trist. ca sa fiu si on topic alfa giulietta desi este atat de laudata pe partea de design interior, in exterior are niste faruri destul de banale, cu 3 leduri oblice si portierele spate cu un design care pare ca rupe masina in doua, pare de departe un coupe frumos si de aproape, tragedie, 4 doors. :) iar stopurile cu acel 6 parca isi arata singure nota masinii. in concluzie, ca sa nu castig, daca iei din giulietta micile artificii tehnice de design interior si motorul fiat al acestei masini nu mai ramai cu mare lucru. |
Quote:
|
@ ekofresh: ba da, ma duc cu el la serviciu si il folosesc zilnic. rar se intampla sa fac sub 50 km pe zi doar in bucuresti. ce-i drept ma gandesc sa iau o a 2-a masina de dat in toate gardurile cu ea.
|
E pacat ca toate topicurile de versus in loc sa fie un loc de dezbateri constructive si sa ajute pe cineva interesat sa cumpere unul din cele doua modele sa se decida ajung un loc in care apar replici de genul "compania X face gunoaie", fara nici un argument aduc pentru asa ceva. Oricum un versus obiectiv intre cele doua modele e chiar pe 4 tuning https://www.4tuning.ro/versus/duel-in...f-vi-6780.html, si se poate citi, sau un versus interesant cu mai multe masini https://www.youtube.com/watch?v=tOKT5MgYBzY.
|
Daca e sa vorbim de PERFORMANTA trebuie sa specifici clar ce motorizare, ce model, mai multe chestii.
Ca pot sa zic de golf 1.9 ca bate alfa 1.4 Mai multe detalii trebuiesc pt un versus |
Quote:
|
Giulietta NU are platforma de Bravo! E alta branza-n alta traista.
Motoarele Fiat nu mai sunt cele de Uno, Regatta etc., sunt chiar OK. 1.3 a avut probleme cu turbinele la inceput, cand erau produse de... TRW! Injectoare?! Nu sunt punct nevralgic ca la alte masini. Documentati-va, Giulietta are niste solutii tehnice interesante (ex caseta de directie dual pinion), are suspensie spate multilink etc. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Ce treaba are Linea aici?! Nu ca m-ai fi convins cu povestea cu rolele, ai dat niste exemple scoase nu stiu de unde pe post de argumente. Unde ai vrea sa fie laudata Giulietta? Cate unitati circula in Ro, ce vechime au ca sa poti trage concluzii? Si mai ales cati posesori o ard pe 4t?
Eu am postat doar pt ca am vz ca se vorbeste pe langa, abstract, fara sa se stie lucruri elementare sau macar caracteristici ale masinilor. Zi si de motoarele Multiair ca "nu e bune", se duce axul cu came de admisie :-) |
Asta cu Linea e ca si cum as zice ca stiu eu un A-klass la care nu merge geamul din dreapta si scartaie cureaua accesorii, deci S-ul e o rabla scumpa si proasta .:lol: Mai faceti versus-uri din astea ca e amuzant sa citesti ineptii si comparatii absurde, mai ales venind de la majoritatea care nu a condus nici pe pc macar unul din modelele respective.
Cat despre fiabilitate, pe aici am vazut ca se practica "am un vecin/nepot/cumatru" care are X masina in care a bagat jdemii de euro in 2 ani. Deci X model e jeg, mizerie, praf etc. In conditiile in care multi nu au o chiftea in burta si isi iau troace sh cu miliarde de km. Asadar, esantion irelevant. :lol: Si in ultima instanta, pe 4 tuning, am observat ca exista o aberatie psihica printre posesorii de Vag si Bmw. Nu ca nu ar fi masini bune sau foarte bune, dar aici e ceva de gen-ul marca suprema, restul gunoaie. |
cam tot ce se spune despre alfa sunt doar mituri,mai ales de la 159 pana in prezent. la fel sunt mituri si ceea ce se spune despre fiabilitatea masinilor germane care nu mai exceleaza in aceasta privinta de pe la jumatatea anilor '90.
daca vreti fiabilitate cautati-o la masinile japoneze. in schimb ceea ce ma impresionat la alfa este tinuta de drum si directia f. precisa si scurta spre deosebire de masinile facute de VAG care mai au de lucru in aceasta privinta. ca sa nu credeti ca sunt subiectiv ,va tasez un test facut chiar de nemti https://www.youtube.com/watch?v=zON4bWsl2Ek |
se intampla ca linea aia sa fie o masina din familie luata de noua. am dat-o caexemplu pt fiabilitatea generala si seriozitatea celor de la fiat, dar se pare ca cei care au ochelari de cal nu au de gand sa ii dea jos.
|
Quote:
http://en.wikipedia.org/wiki/Fiat_Compact_platform |
| All times are GMT +2. The time now is 05:59. |
- Copyright 2026 4Tuning