![]() |
Re: Iarna vs. Masina
Lasa ca-ti dau p.m. :)
|
Quote:
Quote:
|
10 Attachment(s)
Quote:
Imi pare rau ca nu am poze din portiunile dificile, dar acolo eram concentrat pe trecerea obstacolelor. :) |
Bineinteles pentru iarna jeepurile sunt cele mai ok insa a-ti fi surprinsi cat de eficienta e o buburza de corsa b.Fac curierat,bat drumurile prahovei in lung si in lat si va spun,cu anvelope bne de iarna(noi) ,presiune buna in pneuri,condus frumos,fara smuciuri si alte cele,o lopata in portbagaj pt cazuri extreme m-am descurcat exemplar iarna trecuta,ce nu a fost tocmai usoara. Iarna aceasta poate poate adaug lanturi antiderapante si sunt extrem de multumit. Bineinteles,sa nu exageram,nu zic ca poate trece de ditamai nametii cum face un jeep/suv,etc dar pana la urma tara-i plina de masini mici care reusesc sa treaca si ele de iarna vrei nu vrei.
Si sa nu fiu off,ca vad ca toti dau un exemplu...eu recomand cu ce am mers si s-a descurcat...Rextonul unui prieten. 4x4,hidramat,ara destul de bine cu toate ca nu-i foarte inalt. Toate cele bune si o iarna usoara va doresc ! |
Acum depinde de zapada. Acum 2 ani am stat 3 zile cu Foresterul pe bara, echipat cu cauciucuri noi de iarna. Zapada prea mare, ramanea suspendat.
|
Quote:
App...imi place traseul prin care a trecut nissanul.:D Sunt zapezi ce le treci si cu matizul...si altele de nu le treci nici cu suv-ul...spre exemplu...as vrea sa vad cum trece impreza asta daca e zapada deaia putin topita...din care poti face bulgari...cea prin care trecea era inghetata si "uscata"...ca daca era "uda" nu iesea nici prin 30 de cm |
Quote:
Diferentele intre un Jeep si o masina mica sunt tractiunea 4x4 si garda la sol mult mai mare. Dar m-am jucat iarna si cu Trabant, Tico si se descurcau admirabil. |
Se incumeta cineva sa foloseasca astfel de lanturi antiderapante?..va par de incredere?
https://www.youtube.com/watch?v=_XNrV2gTUOM |
Eu as da ca o varianta de incredere pentru zapada si drumuri grele un Suzuki Vitara, cu motorizarea de 1.6 benzina, 4WD si cauciucuri adecvate. Am condus de multe ori pe drumuri grele cu zapada multa sau noroi, si nu am ramas decat o singura data blocat :)
|
eu cred ca cea mai adecvata masina pentru iarna e lada niva.
|
Din cauza conditiilor meteo vitrege ce au fost anuntate pentru aceasta iarna, statul roman a decis sa doteze Capitala si Autostrada..(se intelege care autostrada din moment ce avem numai una)...cu masini de deszapezire de ultima generatie in speranta ca vor putea face fata ninsorii.
Autoritatile sunt optimiste in privinta randamentului dat de noile utileje achzitionate si garanteaza strazi curate pe tot parcursul iernii. In urmatorul clip puteti vedea un astfel de utilaj in actiune... Sper doar ca or sa aiba rovinietele platite la timp sa nu se mai intample ca iarna trecuta... Enjoy https://www.youtube.com/watch?feature...8B4544763&NR=1 |
Eu stau chiar langa A2 si in iarna trecuta au fost nameti de peste 5 m.Munti de zapada care s-au batatorit din cauza greutatii si temperaturilor de -20 si mai aveau un pic si bateau cu picamerele la ei.A fost iadul pe pamant,dar am mers intr-o noapte la Bucuresti la spital si pe sensul meu eram pe o banda ca in defileu.Am fost inconstient sa plec cu cielo,abia facea fata caldura.Cat despre masina daca ai suspendat-o sanatate-la un freelander i-a terminat ambreiajul soferita,desi i-am spus sa nu o mai forteze ca e suspendata.Ea debita ca are masina 4*4.A scos-o cu tractorul,ambreiajul terminat.
|
Atunci cand e viscol asociat cu depuneri masive de zapada poti sa ai si tanc pe senile cu lama tot degeaba. Singura solutie sunt perdelele protectoare formate din parapeti, plantatii de salcami. Pe zapada mare doar frezele fac fata, dar daca e viscol degeaba. La noi campania de deszapezire se face la tv, astia au asteptari prea mari de la niste utilaje. Mai bine am planta copaci si am pune panouri, parapeti etc cum era odata pe vremea lui Ceasca. A da....si sa reanfiintam statiile CFR distruse, fermele agricole si statiunile balneoclimaterice gen Soveja :D
|
Quote:
|
Quote:
Mie imi place cum apar ei la tv : breaking newsde luni vin ninsorile/la sfarsitul lunii vine viscolul :lol: Si cand colo afara doar ceva ploi si temperaturi mult peste zero grade. Ei nu stiu cum va fi vremea peste o saptamana dar anunta ce va fi peste 1 luna :-P |
| All times are GMT +2. The time now is 01:45. |
- Copyright 2026 4Tuning