Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Cum facem rost de mai multi cai putere ? (https://forum.4tuning.ro/19-facem-rost-cai-putere.html)
-   -   Evacuare Diesel !!!! (https://forum.4tuning.ro/19-facem-rost-cai-putere/336514-evacuare-diesel.html)

Ruffy RUF 20-09-12 12:14

Re: Evacuare Diesel !!!!

Oare va exista vreodata o discutie inceputa sa fie dusa la bun sfarsit , cu raspunsuri bune si frumoasa? fara jigniri sau etc?

OnTopic:arrow: Eu cat de curant ma voi apuca de masina si voi elimina si catalizatorul si sa vad poate ma pot apropia de o evacuare full inox (sper)...
O sa fac si un filmulet cu masina in felul in care se aude momentan

p_vio46 20-09-12 14:51

Quote:

Originally Posted by FAST&FURIOUS (Post 5180656)
Asculta "domnu impresie" daca ai dreptate este neaparat necesar ca printr-un limbaj prin care iei la misto pe noi restul trebuie sa raspunzi???
Se putea foarte simplu sa spui ca m-am inselat si sa afisezi link-ul tau si doveditor, nu era nici o suparare.Nu am afirmat nicaieri ca am citit sau este o regula care spune ca este asa cum am scris, era doar o parere.
Dar ce poti sa faci intotdeauna unii se cred mult mai superiori si nu stiu sa vorbeasca.

Salut, nu mai caut alte polemici dar de la Marian ai ce invăta, poate că acum unora li se pare mai arogant sau mai acid in vorbire dar cred că e din cauza că multi nu inteleg să accepte un sfat bun pana nu se ”lovesc si ei cu capul de zid” Uită-te putin pe topicul unde avea el masin prezentată si ai să intelegi că la capitolul tuning nu vorbeste din auzite. Chiar dacă nu mai are aceea masină din cauza unui eveniment nefericit pe vremea cand o avea făcea suficinte ”victime cu pretentii”.
Quote:

Originally Posted by Ruffy RUF (Post 5180670)
Oare va exista vreodata o discutie inceputa sa fie dusa la bun sfarsit , cu raspunsuri bune si frumoasa? fara jigniri sau etc?

OnTopic:arrow: Eu cat de curant ma voi apuca de masina si voi elimina si catalizatorul si sa vad poate ma pot apropia de o evacuare full inox (sper)...
O sa fac si un filmulet cu masina in felul in care se aude momentan

Dacă faci o evacuare completă, ai grijă să nu te debarasezi asa usor de cea veche, mai bine pastrezi catalizatorul să - il ai in caz de urgentă.

FAST&FURIOUS 20-09-12 14:55

Re: ”

Quote:

Originally Posted by p_vio46 (Post 5180849)
Salut, nu mai caut alte polemici dar de la Marian ai ce invăta, poate că acum unora li se pare mai arogant sau mai acid in vorbire dar cred că e din cauza că multi nu inteleg să accepte un sfat bun pana nu se ”lovesc si ei cu capul de zid” Uită-te putin pe topicul unde avea el masin prezentată si ai să intelegi că la capitolul tuning nu vorbeste din auzite. Chiar dacă nu mai are aceea masină din cauza unui eveniment nefericit pe vremea cand o avea făcea suficinte ”victime cu pretentii”.

Dacă faci o evacuare completă, ai grijă să nu te debarasezi asa usor de cea veche, mai bine pastrezi catalizatorul să - il ai in caz de urgentă.

Eu respect pe toata lumea cu conditia sa fiu respectat, accept sfaturi, dar nu suport aroganta din partea ori cui ar veni.

bluey 20-09-12 14:57

Multumesc Vio. Masina o am, e functionala, se pare ca o sa mearga mai tare decat inainte. Inca ma reobisnuiesc cu ea ca ma cam sperie :)

FAST&FURIOUS 20-09-12 14:59

Bafta in ceea ce faci !!!

Ruffy RUF 20-09-12 15:11

Quote:

Originally Posted by p_vio46 (Post 5180849)

Normal ca nu ma voi debarasa de cea veche... itp-uri, rar-uri vor mai fi de facut si sigur voi avea nevoie de ea... Acum sa vad eu spe sa o si fac:)

Quote:

Originally Posted by bluey (Post 5180858)
Multumesc Vio. Masina o am, e functionala, se pare ca o sa mearga mai tare decat inainte. Inca ma reobisnuiesc cu ea ca ma cam sperie :)

Bafta cu ea!

pisiku90s 20-09-12 16:55

Quote:

Originally Posted by Ruffy RUF (Post 5179065)
Masina in cauza este un Ford Mondeo mk1 1.8 TDI 90cp.
Pana aici totul ok... Acum 3 ani de zile am achizitionat o toba Stelco si am montat-o sus rezultatul fiind mai mult decat satisfacator. Aveti atasat si un filmulet. https://www.youtube.com/watch?v=glBg37Bwf_w in filmulet am scris la descriere ca idiotul Sebring :D nu stiam ce ii atunci :))

Dupa 1 an am eliminat si intermediara ( nu am alt film sa auziti) insa masina suna mai gutural, la relantii are un sunet balbait frumos (pentru mine)

Intrebarea mea este urmatoarea ce sa fac ca sa sune ca in filmuletul al 2 lea?
Ma obsedeaza sunetul acela grav de tot... din cate am mai auzit la uni altii fara acel bleed valve(special pentru diesel) s-ar putea obtine din traseu gol + finala.
Daca scot si catalizatorul va face asa oare? pareri ceva?

Acesta este sunetul dorit :D
https://www.youtube.com/watch?v=BTKpEdeQfKQ

Uite un raspuns pentru topicul tau : Nu o sa reusesti sa ai FIX sunetul de pe acel leon deoarece nu ai o turbina cu geometrie variabila asta 1 si doi turbina de pe acel leon pare sa fie un VNT1649 cu care pleaca din fabrica masina. Turbina ta se numeste Garret GT154 nu are geometrie variabila este o turbina folosita din fabrica si pe peugeot 2.2 136 cp cele mai vechi din 2000 - 2002 se pare ca teava cap coada din cate am vazut eu la alte evacuari facute nu o sa iti aduca decat un ingrosat de sunet si un grohait mai puternic!(DIN CE AM CERCETAT NU ARE TURBINA TA GEOMETRIE VARIABILA DAR CAUTA DUPA CODUL DE MAI SUS POATE CINE STIE!)

Sunetul acela pe care vrei tu sa il ai vine din geometria variabila ,adica in momentul cand masina ajunge sa zicem la 3.500 de ture si tu calci ambreiajul turbina face modificarea paletilor astfel incat sa elibereze toata presiunea acumulata mai exact turbina fuctioneaza ca un blow-off valve!
Evacuarea pleaca direct din turbina sudata pe flansa de iesire spre exemplu o turbina pentru 1.7 CDTI 101 cp are o iesire de 31 de cm diametru si o teava de 45 de cm din fabrica degeaba proprietarul ii pune o teava de burlan pentru ca exact cum s-a spus mai sus cu cat e teava foarte mare prierzi in ture joase cuplu pentru ca evacuarea numai poate sa tina contra presiune turbinei.

O idee testata de mine(am plecat de la principiul cu cat mai scurta cu atat mai bine)! daca vrei sa castigi putere din diesel cu evacuarea scoti finala intermediara ,racordul flexibil si lasi fix catalizatorul atat numai tragi teava nicaieri si lasi sa scoata gaze pe dedesupt fa asta si anunta-ma porma cum iti trage masina o sa fii uimit +ca obtii un sunet incredibil de frumos si tare! Dezavantaje sunt urmatoarele : Daca te opreste ARR-ul nu are unde sa conecteze sa afle daca ai noxe bune sau nu decat daca il infigi pe ala sub masina si faptul ca daca intri pe o strada prafuita o sa arunci tot praful in sus!

bluey 20-09-12 17:05

Fast&Furious am pus mai devreme linkul in care se explica tot despre cum functioneaza motoarele turbo si cata evacuare ai nevoie dupa turbo.
Si apare in acceasi zi , pe acelasi topic un cunoscator care stie ca turbina are nevoie de contrapresiune ca altfel pierzi cuplu in ture joase.
Acelasi cunoscator mai afirma ca daca faci evacuarea dupa un sistem magic cunoscut de el o sa castigi cai, desi ECU masinii nu iti da nici motorina mai multa, nici presiune mai multa. Caii astia provin din subspatiu.
Singurul avantaj pe care ti-l poate aduce o evacuare la diesel este scaderea lagului cu o turbina mare .
Dupa cum am zis si mai devreme dar si pe alte topicuri. Motoarele turbo NU au nevoie de backpressure.
Turbina face mai mult backpressure decat este nevoie.

Ruffy RUF 20-09-12 20:41

2 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by pisiku90s (Post 5181030)
Uite un raspuns pentru topicul tau : Nu o sa reusesti sa ai FIX sunetul de pe acel leon deoarece nu ai o turbina cu geometrie variabila asta 1 si doi turbina de pe acel leon pare sa fie un VNT1649 cu care pleaca din fabrica masina. Turbina ta se numeste Garret GT154 nu are geometrie variabila este o turbina folosita din fabrica si pe peugeot 2.2 136 cp cele mai vechi din 2000 - 2002 se pare ca teava cap coada din cate am vazut eu la alte evacuari facute nu o sa iti aduca decat un ingrosat de sunet si un grohait mai puternic!(DIN CE AM CERCETAT NU ARE TURBINA TA GEOMETRIE VARIABILA DAR CAUTA DUPA CODUL DE MAI SUS POATE CINE STIE!)

Sunetul acela pe care vrei tu sa il ai vine din geometria variabila ,adica in momentul cand masina ajunge sa zicem la 3.500 de ture si tu calci ambreiajul turbina face modificarea paletilor astfel incat sa elibereze toata presiunea acumulata mai exact turbina fuctioneaza ca un blow-off valve!
Evacuarea pleaca direct din turbina sudata pe flansa de iesire spre exemplu o turbina pentru 1.7 CDTI 101 cp are o iesire de 31 de cm diametru si o teava de 45 de cm din fabrica degeaba proprietarul ii pune o teava de burlan pentru ca exact cum s-a spus mai sus cu cat e teava foarte mare prierzi in ture joase cuplu pentru ca evacuarea numai poate sa tina contra presiune turbinei.

O idee testata de mine(am plecat de la principiul cu cat mai scurta cu atat mai bine)! daca vrei sa castigi putere din diesel cu evacuarea scoti finala intermediara ,racordul flexibil si lasi fix catalizatorul atat numai tragi teava nicaieri si lasi sa scoata gaze pe dedesupt fa asta si anunta-ma porma cum iti trage masina o sa fii uimit +ca obtii un sunet incredibil de frumos si tare! Dezavantaje sunt urmatoarele : Daca te opreste ARR-ul nu are unde sa conecteze sa afle daca ai noxe bune sau nu decat daca il infigi pe ala sub masina si faptul ca daca intri pe o strada prafuita o sa arunci tot praful in sus!

Iti multumesc pentru timpul acordat si pentru explicatia data cu toate detaliile!
Problema ii ca ma macina gandul ca anumite camioane care stiu cu siguranta ca nu au turbina cu geometrie variabila scot sunetul acela (asta este cazul in care au evacuarea "sport" teava goala - cauta pe net Scania V8 este cel mai bun exemplu) si aici vorbesc in cunostiina de cauza avand asa ceva acum 4-5 ani... acum aici pot veni si alti factori, turbina imensa care o are un camion, poate cilindreea faptul ca un camion are evacuare mult mai scurta ca si un turism...
Oricum eu voi incerca prin scoatere catalizatorului pentru moment si sa vad cum suna, daca nu oricum evacuarea mea din punctul meu de vedere suna chiar ok pentru un diesel...
Inca o chestie am avut o perioada de 2 saptamani rupta evacuare direct la iesirea din catalizator si suna demential insa nu era sunteul acela... ma gandesc ca fara cat si cu teva pana la finala o sa fie un sunet mult mai frumos....
Deja vb prea mult si prea putine ex :) sper sa treaca cat de cat vremea rea sa fac un film cum se aude momentan. Turbina da este Garret GT dar nu mai retineam si 154 (mai am una de rezerva si o sa ma uit pe ea) si nu este cu geometrie variabila.
Poze cu turbo :)

pisiku90s 20-09-12 22:06

Pentru cei care doresc sa afle ce turbine au link : http://www.dieselevante.it/index.asp Si dupa ce ai aflat codul turbine bagi pe google.ro codul. Intradevar la camioane se aude asa dar vezi ca ele au toba in fata cum ai spus si tu traseu scurt sunet mai brutal totusi eu din ce citisem cel mai curat sunet de blow-off valve vine din geometrie variabila! Totusi ai mereu obtiunea de a schimba turbina posibil ca cea de pe 1.8 TDDI sau TDCI modelele noi de 115 cp sa iti vina la fix fara alte modificari!

pisiku90s 20-09-12 22:11

Quote:

Originally Posted by bluey (Post 5181038)
Fast&Furious am pus mai devreme linkul in care se explica tot despre cum functioneaza motoarele turbo si cata evacuare ai nevoie dupa turbo.
Si apare in acceasi zi , pe acelasi topic un cunoscator care stie ca turbina are nevoie de contrapresiune ca altfel pierzi cuplu in ture joase.
Acelasi cunoscator mai afirma ca daca faci evacuarea dupa un sistem magic cunoscut de el o sa castigi cai, desi ECU masinii nu iti da nici motorina mai multa, nici presiune mai multa. Caii astia provin din subspatiu.
Singurul avantaj pe care ti-l poate aduce o evacuare la diesel este scaderea lagului cu o turbina mare .
Dupa cum am zis si mai devreme dar si pe alte topicuri. Motoarele turbo NU au nevoie de backpressure.
Turbina face mai mult backpressure decat este nevoie.

Da nici nu stiu de ce au mai pus astia evacuare cred ca sunt dobitoci treb sa ne tragem fiecare un burlan in lateralul masinii si sa ne facem tractoare, O sa mearge forta! Si apropo cine ti-a zis tie ca sunt eu CUNOSCATOR?!M-am dat eu CUNOSCATOR?? cum am citit si eu pe alte forumuri si m-am documentat asa ai citit si tu nu cred ca ai inventat tu turbina si motorul turbo si nici eu fiecare isi da cu parerea si omu face o sinteza si ia ce este bun de la fiecare, daca eu bagam un post cu un link unde zicea ca la turbo ii trebuie 10 metri de teava crezi ca maine se apuca careva sa mearga cu o coada la masina???

Ruffy RUF 20-09-12 22:16

Quote:

Originally Posted by pisiku90s (Post 5181459)
Pentru cei care doresc sa afle ce turbine au link : http://www.dieselevante.it/index.asp Si dupa ce ai aflat codul turbine bagi pe google.ro codul. Intradevar la camioane se aude asa dar vezi ca ele au toba in fata cum ai spus si tu traseu scurt sunet mai brutal totusi eu din ce citisem cel mai curat sunet de blow-off valve vine din geometrie variabila! Totusi ai mereu obtiunea de a schimba turbina posibil ca cea de pe 1.8 TDDI sau TDCI modelele noi de 115 cp sa iti vina la fix fara alte modificari!

Din ce am vazut pe acel site turbina mea s-a pus si pe modelele din link-ul urmator? sunt putin cam socat de ce vad acolo... Garret GT154 chiar este pe toate din lista asta?
http://www.dieselevante.it/turbochar...sp?idfam=GT154

pisiku90s 20-09-12 22:22

Da site-ul il stiu de la un baiat care comanda turbine si in principiu aici le cauta inainte de comanda initiala.

bluey 20-09-12 22:48

Sa mai repet? Motorul are parte de suficient backpressure datorita turbinei care este practic un dop in evacuare in anumite situatii.Nu mai are nevoie sa fie restrictionat fluxul de gaze si dupa turbo.
Ce vezi tu pe masini stock se pun pentru reducerea zgomotului si a noxelor.
Si intr-adevar la o masina pe benzina zgomotul facut de o evacuare cu teava cap-coada e greu de suportat.Stiu cateva masini pe benzina prin Bucuresti care merg asa. Dar lor le place.

Si nu crede tot ce citesti pe forumuri. Citeste o carte. CARTI!!!!

Probabil e mai complicat decat ai putea tu intelege dar totusi sa incerc cu poze:
http://www.dragzine.com/wp-content/b...9Camaro003.jpg

http://www.lotustalk.com/forums/atta...a-exhaust2.jpg
http://dsxms.com/media/catalog/produ...3cffb510f_.jpg

Lil' D 21-09-12 06:40

Chiar si pe forum au fost postate masini facute aici, cu evacuari in aripa fata si sunt ferm convins ca nu sunt facute pentru fita :)

https://i52.photobucket.com/albums/g8...arged_rear.jpg

Alta carte buna de citit:
http://books.google.co.uk/books?id=7...urbine&f=false

All times are GMT +2. The time now is 16:25.

- Copyright 2026 4Tuning