Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Sisteme turbo si NOS (https://forum.4tuning.ro/15-sisteme-turbo-nos.html)
-   -   Intrebare referitoare la turbo (https://forum.4tuning.ro/15-sisteme-turbo-nos/3100-intrebare-referitoare-turbo.html)

al3csandru 08-11-05 09:15

Tata le reconditioneaza ! Unde sunt nelamuriri pe forum tata imi spune ce trebuie sa spun (el nu se prea pricepe la calculatoare si eu sunt vocea lui) !
Eu inca mai am de invatat ca sa pot repara o turbosuflanta, inca nu stiu sa pot lucra pe o masina de rectificat sau pe un strung ! [/b]

tristan 08-11-05 21:53

Re:

Quote:

Originally Posted by \"al3csandru\"
Poza reala nu aveti ? Doar desene ?

Mah da mai termina odata ca deja incepi sa stresezi pe toata lumea...daca nu crezi nu crezi...nu esti obligat sa postezi ...lasa-ne nabii in pace

al3csandru 09-11-05 08:35

Stii nu ma obliga nimeni sa postez ...

200SX 11-09-07 09:28

Re: Intrebare referitoare la turbo

pw www.turbobygarrett.com te-ai uitat ? ai acolo destule grafice si specificatii la diverse modele de turbine

Nemes Ion 03-02-08 15:02

1 Attachment(s)
Hai noroc.am si eu o toyota celica carlos sainz 4wd turbo si turbina este toyota ct 26,ce parere aveti de ea?e buna ,e proasta?[ca model] pot face ceva sa cresc puterea ?cu respect Ionut

Nemes Ion 03-02-08 15:11

p.s are un carait cand o turez si se incarca greu turbina[are maror in bord cu minus zero si plus]cineva mi a zis ca pierde presiune pe la galeria de evacuare[garnitura sau galeria fisurata?adevarul este ca se vede inegrit pe acolo] sau s a deformat turbina si ating paletutele?daca este garnitura stricata e posibil sa fi erodat gazele si chiuloasa?

eMH 04-02-08 01:12

turculetz,am si eu o curiozitate,cum arata un motor v5,ca eu chiar nu pot sa imi dau seama...

free_ticketfly 10-02-08 23:35

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by ND-04-SPD (Post 1333603)
turculetz,am si eu o curiozitate,cum arata un motor v5,ca eu chiar nu pot sa imi dau seama...

arata asa si exista si pe golf 4

platon911 11-02-08 17:42

ce presupune un upgrade de turbo la un TDI? as vrea sa ii maresc puterea prin upgrade soft si intercooler mai mare...

bogdan_wrc 12-02-08 07:27

montarea unei turbine mai mari.
un intercooler nu iti va mari puterea. sau daca o va face, o va face cu prea putini cai ca sa simti ceva. ci va lucra turbina mai lejer si va raspunde mai prompt.
daca pui turbina mai mare, atunci cu siguranta vei avea nevoie de intercooler. si de alte injectoare ( mai mult aer...necesita mai multa motorina)...un soft custom.... (dupa aia vor trebui niste frane mai mari, si o suspensie sa iti tina masina pe sosea...si sa nu ridice botul masinii cand pleci tare).... toate aste vor fi 4-5000. merita?
o turbian buna costa minim 500 euro, un intercooler (va trebui unu frontal) e 1000 euro. un soft...custom e vreo 3-4-500 euro. niste injectoare pe masura...5-6-700.
dar nu prea am vazut asta la opeluri DTI prin RO....

PS: tu la opel nu ai TDI....

Hexer 12-02-08 11:03

Quote:

Originally Posted by bogdan_wrc (Post 1351334)
montarea unei turbine mai mari.
un intercooler nu iti va mari puterea. sau daca o va face, o va face cu prea putini cai ca sa simti ceva. ci va lucra turbina mai lejer si va raspunde mai prompt.
daca pui turbina mai mare, atunci cu siguranta vei avea nevoie de intercooler. si de alte injectoare ( mai mult aer...necesita mai multa motorina)...un soft custom.... (dupa aia vor trebui niste frane mai mari, si o suspensie sa iti tina masina pe sosea...si sa nu ridice botul masinii cand pleci tare).... toate aste vor fi 4-5000. merita?
o turbian buna costa minim 500 euro, un intercooler (va trebui unu frontal) e 1000 euro. un soft...custom e vreo 3-4-500 euro. niste injectoare pe masura...5-6-700.

Intercooler mai mare:
-la fiecare 10 grade puterea motorului creste cu minim 1%.
-daca e mai mare asta inseamna ca ii trebue mai multa aer pentru aceasi presiune, asta inseamna un LAG mai mare, deci nu o sa fie mai promt.

Daca ori cum vrei alta turbina poti forta pe asta, sa vezi unde sunt limitele injectoarelor actuale, care e maximul debit si care e presiunea maxima la care inca mai merge turboul in conditi normle.

Intercooler de sprinter e bun si costa 100-200E, turbo sh la fel max 300E si sa faci adaptorul pentru galeria originala inca max 50-80E

200SX 12-02-08 17:55

Quote:

Originally Posted by bogdan_wrc (Post 1351334)
..... un intercooler (va trebui unu frontal) e 1000 euro. ...

Quote:

Originally Posted by Hexer (Post 1351687)
.....Intercooler de sprinter e bun si costa 100-200E, ....

Intercooler nou se gaseste si la ~200 USD
https://forum.4tuning.ro/showthread.p...ghlight=oferta

dark 12-02-08 23:52

salut. am si eu o intrebare. doresc sa achizitionez un chip pentru un peugeot 307cc. daca imi puteti da si mie niste firme serioase din bucuresti. va multumesc..sau astept sfaturi pe id de mess: viva.pinata00 multumesc

All times are GMT +2. The time now is 10:16.

- Copyright 2026 4Tuning