![]() |
Re: Dacia Nova 1.8 16v
1 Attachment(s)
Un gtt stock ma bate destul de serios.Am incercat decat cu unul...care probabil nu era la forma maxima.
|
"Impropriu spus 1.8 ! "..asa este..defapt motorul este de 1721 cu injectie multipunct.tot de pe renault 19....avea 90 de cai...logic ca insuficienti.Asa ca l-am schimbat cu unul mai puternic.
Nu am scris exact de cat era ca nu vroiam sa intru in detalii neinteresante..... |
frumoasa nova ta....imi place......eu fiind posesor de supernova.....
|
Merci!!...astept sfaturi si pareri.......
|
Cu parere de rau, o sa ai de asteptat. Sau poate se trezeste cineva sa iti spuna sa ii pui becuri de pom de craciun, niste neoane. Poate de ce nu, un cocor pe capota, etc.
|
un sfat....???
la exterior las-o asa ca arata f.bine sa nu te iei dupa categoria care o enumera sgm :)))) acu o parere mai serioasa,treci la categoria low rider...coboar-o cat poti de mult,iti dai si tu seama ca o sa arate mult mai bine ;) |
Frumos ce ai facut...pacat ca numai in vreme buna poti savura placerea de a conduce ;)
La suspensie cum stai? Ca de frane am inteles ca sunt de R19. In rest sa faci ceva la motor...pana nu se dezintegreaza toata masina :D Motorul are mult potential ramas in el, daca incepi si studiezi motorul vei da seama ca poate peste 180 cai fara turbo sau supraalimentare. Dar eu in locul tau asi lasa la o performanta "modesta" (130-140cai, tinand cont ca standard are 135cai si 158Nm) si reinforsat pistoanele, biela si gramat totul inco data (eventual un ambreaj mai performant) + un N2O Wett, care iti mai da inca vro 100-150 cai (sa aiba si ECU nitroul...poti regla ca vrei de la turatie sa intra in actiune, sau cum sta pedela de gaz sau de la buton) Cred ca atuncea o sa faci surpriza...ar fi undeva la 250cai masina...un Supernova...iti dai seama? 0-100 in ~5-5.7s wow Mult succes in continuare, tine tot asa!!! |
Am optat pt varianta cu adaptarea unei turbine....nu intentionez sa fac performanta pe aspirat deoarece este mult mai costisitoare....si castigurile sunt mai mici....
Asta nu este motor de Honda sa scoata 120cp/l....este un biet motor renault. O sa incerc sa il scot din mediocritate....cum altfel?......stiiti voi. Cat despre aspectul exterior....nu o sa vedeti becuri de pom,cd-uri la oglinda,catzel care da din cap in spate,nike...sau mai stiu eu ce alte minuni. Desi ar fi frumos sa imi pun un abtibild cu GPL...asa la deruta..... |
Pai...nu stiu cu cam cat te costa sa faci din asta un motor turbo ca lumea...sunt multe de modificat acolo, cel putin dupa calculele mele (ce am facut pentru al meu) este undeva de 1000-1500 euro...mult.
Tre reprogramat Ecu-l, late biele, piston, axa cu came, galerie de evacuate, intercooler, turbo de calitate si nu refacuta (una de VW este in jur de 300-600 euro), o pompa de ulei cu debit mai mare, poate modificat si chiulas sa nu apare detonatii...este mult de facut. La aceasi bani poti monta cea mai performanta nitro + biele intarite + pistoane intarite...si intro zi e gata totul...incepi dimineata si seara faci legea in Tulcea... Cam asta fac si eu, ca la un motor la care nu a fost pus turbo de masura este mult mai greu sa faci asta dacat sa pui nitro sau metanol, oricum, nu prea folosesti puterea maxima tot timpul, apropo, stiai ca si in Nascar merg cu nitro? :D |
Nu stiu frate.....cert este ca mot ca al meu exista cu turbo..adaptat.... si are performante mai mult decat satisfacatoare.Nu cred ca este ceva de domeniul paranormalului conversia turbo(e aproape).Eu cred ca,cu putin ajutor logistic din partea anumitor persoane...se poate face ceva bun.
Sun pe deplin hotarat sa fac acest lucru.Nu imi fac masina pt a face legea,o fac si acum in Tulcea,sunt doar cateva masini care se pot tine. E doar pasiune...si o obsesie pt Nova. Tot timpul am fost de parere ca trebuie sa te dezvolti ...si sa dezvolti in continuare..... |
Poate este, eu numai de 1.6 turbo si de 2.0 turbo stiam...
Nu am zis ca este paranormal sa transformi in turbo...numai ca este greu de facut ca se fie bun si sa si tina. Ultima propozitie ce ai sciris este bune si adevarata!!! Asta fac si eu, ma adorm cu cartea pe burta si ma scol tot asa :D Ba este despre injectoare, ba turbo, ba modificari la motor (hardcore), ba cum ca reprogramez ECU-ul...cu cat citesc si stiu mai mult cu atat cred ca sunt mai prost...:D Acuma ma amintesc ca am totul intro carte despre injectia ta! Este Renix/Bendix MPI, tu care motor ai tu? F7P 700/720/722 ? Bine ca are MAP senzor. Macar nu tre sa lucrezi mult la chip ca nu e complicat...nu e complicat ca la BMW 318i... Problema mea ca vreau sa pun injectie pe un motor alpine dar nu stiu de care, sa fie si performant si simplu, cu senzor MAP si aprindere din ECU... Poate pun de asta, MPI... |
mihai nu faci lege sa stii... sunt destule masini numai ca nu se dau atata tot ! dintre cei care se mai dau stai bine ... in fien tine si de sofer iar tu aici simt ca ai un + destul de mare care te ajuta :)
|
mai mishule te'ai tzacanit (adica eshti mihai zis "buzatu" cu multi ani?). daca da super nova, daca nu tot super
tine'o tot asha shi poa' ne vedem intr'o zi.... numa' de bine |
Adevarat...nu fac legea intre toate masinile din Tulcea.....doar intre cei care se dau.Dar asta mai putin ma intereseaza...nu caut glorie.
Nu port pica..si nu sunt rautacios sau invidios cu cei care au masini mai bune.Ma apuca aceste sentimente cu cei care au astfel de masini si nu stiu sa le foloseasca.Tot respectul pt cei care scot aproape totul din masina lor...fie ca e Dacia..fie ca e Lamborghini. |
Si singurul plus pe care il am fatza de ceilalti este probabil de greutate....nu ma simt desosebit..si sigur nu sunt.
|
| All times are GMT +2. The time now is 22:07. |
- Copyright 2026 4Tuning