Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Consiliere achizitie auto (https://forum.4tuning.ro/220-consiliere-achizitie-auto.html)
-   -   Peugeot 307, fiat grande punto sau ford fusion? (https://forum.4tuning.ro/220-consiliere-achizitie-auto/304120-peugeot-307-fiat-grande-punto-ford-fusion.html)

alex.panciu 20-02-12 01:20

Re: Peugeot 307, fiat grande punto sau ford fusion?

Quote:

Originally Posted by steffan (Post 4889377)
cred ca tu ar trebui sa fii ala care sa mai iasa din casa si sa puna mana pe niste unelte sa vada realitate. din fata pc iti e usor sa aberezi si sa te dai inginer si atotstiutor. aici ai luat plasa, ca la astea chiar ma pricep, daca era vorba de mercedes sau toyota de ex eu taceam, pt ca sunt in necunostinta de cauza. vezi ca amintirile de acum 10 ani nu tin de foame, reintra in prezent si lasa jignirile si comentariile acide. cei ca tine strica forumul acesta!

despre masini: focus 2 este peste 307 cu cateva clase la mai tot ce vrei. motorul comun de 1.6 diesel este foarte economic, fiabil si destul de sprinten. focus-ul iti ofera un plus de confort, stabilitate si calitate totul la un pret foarte bun. bate si g5 la mai tot inafara de interior (aici majoritatea focusurilor nu sunt la fel de dotate, insa o varianta de top este la fel ca un golf 5), insa la un pret mult mai bun si nu vorbesc deloc din auzite !

o intrebare am si eu la tine si cu asta am terminat daca tu compari fordul focus cu golful 5 si mai si spui ca il bate m-am convins de tine cat de cunoscator esti prin asta spui ca tdci de la ford e mai bun ca tdi de la vag e clar....de cand are peugeot hdi si de cand se pune acest motor pe ford?bineinteles ca o sa cauti pe net si o sa vezi ca peugeot il are dinainte de ford focus 2... si vezi ca parca e la fel cu cel de pe citroen c4 sau gresesc:D...asa e sunt pe dinafara.

ba fratilor invatati sa nu mai catalogati lumea si aici nu ma refer in special la tine stefan,mai intelegeti ca mai sunt si altii care stiu anumite lucruri poate mai multe decat voi,care au mai facut si altceva in viata asta decat sa ii conduca loganul lui tati....se contrazicea un bou care lucreaza si culmea la vanzari intr-o reprezentanta ca golful 5 r32 nu are motor de 3200 cmc.....a intrat ca prostul pe google si s-a convins...sincer mi-ar placea sa ma intalnesc cu multi suferinzi de pe acest forum sa stam la discutii,la un pahar de vin/suc si sa se mai convinga lumea ca mai exista si altii care au mai avut sau macar au condus (nu 100 km) masini de la 70 pana pe la 500 cai,care au dormit noptiile prin service sa isi vada visul indeplinit etc....

steffan 20-02-12 02:22

Quote:

Originally Posted by alex.panciu (Post 4889498)
o intrebare am si eu la tine si cu asta am terminat daca tu compari fordul focus cu golful 5 si mai si spui ca il bate m-am convins de tine cat de cunoscator esti prin asta spui ca tdci de la ford e mai bun ca tdi de la vag e clar....de cand are peugeot hdi si de cand se pune acest motor pe ford?bineinteles ca o sa cauti pe net si o sa vezi ca peugeot il are dinainte de ford focus 2...

adevaru e ca e naspa rau... sa consume mai putin :( plus ca eu iti pariez ca in orice viraj un focus 2 iti intra cu minim 10km/h mai tare decat golf! Stiai ca cei de la VW au angajat ingineri de la ford pt a lucra la suspensie? singurul capitol unde golful e superior este la interioare, insa un focus full este cam la fel de ok. doar ca fordul este mai ieftin, deh, nu plateste asa mult firma de pe capota.

Motorul 1.6 diesel a aparut prin 2003 la sfarsit, inceputul lui 2004. Chiar nu stiu si nici nu este relevant daca psa l-au pus cu 2 luni inaintea celor de la ford pe o masina, atata timp cat el a fost dezvoltat in urma colaborarii celor 2 constructori!

Ca tot spui ca motorul este praf... uite pe ce modele il gasesti, desigur enumar cateva: ford focus, peugeot 307, citroen c4, mazda 3, volvo s40, volvo c30, mini cooper d.

Edit: eu m-am murdarit pe maini nu pt visul meu, ci pt ca sunt pasionat si imi place sa fac asta! iar daca ai condus masina de 500 cai nu inseamna ca le stii pe toate. ti-am demonstrat ca ai gresit si tu ai jignit gratuit. si mie mi-ar placea sa ies la un pahar de vorba cu cineva care stie cate ceva si nu este pe langa, pt ca eu vreau sa cred ca pasiunea pt masini ar trebui sa ne uneasca, nu sa ne duca la certuri

peter 20-02-12 07:26

Chill

alex.panciu 20-02-12 18:40

Quote:

Originally Posted by steffan (Post 4889519)
adevaru e ca e naspa rau... sa consume mai putin :( plus ca eu iti pariez ca in orice viraj un focus 2 iti intra cu minim 10km/h mai tare decat golf! Stiai ca cei de la VW au angajat ingineri de la ford pt a lucra la suspensie? singurul capitol unde golful e superior este la interioare, insa un focus full este cam la fel de ok. doar ca fordul este mai ieftin, deh, nu plateste asa mult firma de pe capota.

Motorul 1.6 diesel a aparut prin 2003 la sfarsit, inceputul lui 2004. Chiar nu stiu si nici nu este relevant daca psa l-au pus cu 2 luni inaintea celor de la ford pe o masina, atata timp cat el a fost dezvoltat in urma colaborarii celor 2 constructori!

Ca tot spui ca motorul este praf... uite pe ce modele il gasesti, desigur enumar cateva: ford focus, peugeot 307, citroen c4, mazda 3, volvo s40, volvo c30, mini cooper d.

Edit: eu m-am murdarit pe maini nu pt visul meu, ci pt ca sunt pasionat si imi place sa fac asta! iar daca ai condus masina de 500 cai nu inseamna ca le stii pe toate. ti-am demonstrat ca ai gresit si tu ai jignit gratuit. si mie mi-ar placea sa ies la un pahar de vorba cu cineva care stie cate ceva si nu este pe langa, pt ca eu vreau sa cred ca pasiunea pt masini ar trebui sa ne uneasca, nu sa ne duca la certuri

frate nu am spus ca motorul este praf,iar incepi aiurea citeste si tu cu atentie sa vezi ca am si scris mai sus ca am peugeot 307 1.6 hdi,si ca sunt multumit de putere si consum,cum puteam sa spun ca motorul este praf?

dar sincer eu unul nu il compar cu 1.9 tdi,la viteza de 120km/h amandoua au acelasi consum de 5 si ceva,intr-adevar peugeotul consuma mult mai putin in oras.....

citeste cu atentie nu imi mai pune vorbe in gura aiurea,la fel ai sarit si pe celalalt topic unde am spus clar ce a aratat bordul si nu am spus ca este real,ca nu am masurat cu nimic....bafta

vesa 20-02-12 20:08

Quote:

Originally Posted by alex.panciu (Post 4890496)
frate nu am spus ca motorul este praf,iar incepi aiurea citeste si tu cu atentie sa vezi ca am si scris mai sus ca am peugeot 307 1.6 hdi,si ca sunt multumit de putere si consum,cum puteam sa spun ca motorul este praf?

dar sincer eu unul nu il compar cu 1.9 tdi,la viteza de 120km/h amandoua au acelasi consum de 5 si ceva,intr-adevar peugeotul consuma mult mai putin in oras.....

citeste cu atentie nu imi mai pune vorbe in gura aiurea,la fel ai sarit si pe celalalt topic unde am spus clar ce a aratat bordul si nu am spus ca este real,ca nu am masurat cu nimic....bafta

ok si cu mine cum ramane ca vad ca mai mult va contraziceti voi doi in loc amandoi poate mi-ati putea da ceva sfaturi folositoare in hotararea mea de a achizitiona 407 1.6 hdi 109cp a.f.2004 euro 4 filtru de particule, 139.000km, unic proprietar klimatronic. 4 geamuri el, etc imi place mult modelul dar stiu cam pürea putine despre, avantaje, calitati, dezavantaje, defecte. in gen cat sunt de bune sau nu, cam ce probleme au.ms mult pt tot

alex.panciu 20-02-12 20:19

Quote:

Originally Posted by vesa (Post 4890665)
ok si cu mine cum ramane ca vad ca mai mult va contraziceti voi doi in loc amandoi poate mi-ati putea da ceva sfaturi folositoare in hotararea mea de a achizitiona 407 1.6 hdi 109cp a.f.2004 euro 4 filtru de particule, 139.000km, unic proprietar klimatronic. 4 geamuri el, etc imi place mult modelul dar stiu cam pürea putine despre, avantaje, calitati, dezavantaje, defecte. in gen cat sunt de bune sau nu, cam ce probleme au.ms mult pt tot

ti-am spus in afara de ambreiaj si volanta nu are alte probleme si depinde f.mult de cum a fost intretinuta,din moment ce a fost schimbat sau o conduci corespunzator nu cade asa repede,am avut masini la care le-a cazut la 50.000 km si am avut masini care la 80.000 nu au avut nici o problema...in general este o masina buna si economica...motorul tine mult,este destul de fiabil...

andreiu21ct 20-02-12 23:53

Mie personal nu mi-a placut niciun motor de Ford cu care am avut de-a face pana acum, fie el pe benzina sau pe motorina. Ca stabilitate, directie da, foarte ok toate. Interioarele iarasi, mult sub ce ar trebui sa fie la banii respectivi(exceptie fac ultimele modele, noul focus mi se pare ca are un interior interesant). Motorul de fiat stiu ca este ok, 1.3-ul ala e si pe multe alte masini/marci si a dat dovada de fiabilitate. De peugeot nu cunosc, nu ma pronunt.

KAY_ 01-03-12 21:52

Quote:

Originally Posted by vesa (Post 4890665)

2004 si 2005 pejo 407 diesel au probleme pe partea electrica , fap, volanta (au un defect de fabricatie) , senzori ,clima etc... din 2007 in sus sunt ok

vesa 04-03-12 19:38

multumesc tuturor pt idei,sfaturi. am ales in cele din urma un astra H GTC 1.7 diesel.

alex.panciu 05-03-12 02:13

Quote:

Originally Posted by vesa (Post 4914057)
multumesc tuturor pt idei,sfaturi. am ales in cele din urma un astra H GTC 1.7 diesel.

f.buna alegerea....oricum e cea mai buna din cele enumerate.sa o stapanesti sanatos!

steffan 07-03-12 22:34

ce varianta este? 100 cai? an? pret? poze? :D

sa o stapanesti sanatos si la multi km fara probleme!

vesa 18-03-12 13:31

5 Attachment(s)
a.f.2005 179.000km motor 1.7 cdti euro4, ca dotari: pilot automat,8 airbag,volan reglabil,scaun reglabil si inaltime,cutie 6 trepte,klimatronic,comenzi volan,geamuri+oglinzi el. jante 16" cauciuri vara noi, jante tabla cauciucuri iarna bune, kit telefon original incorporat introduci sim-ul in bord , computer bord,radio-cd mp3,stopuri 3 compartimente,proiectoare,propr nefumatori, interior exterior functionare absolut impecabil, al2lea propr a cumparat-o la 45.000km,eu sunt al 3lea.masina a fost a fetei de la cine am cump,omul fiind mec cu service particular.verificata si pe elevator absolut tot schimbat la timp.planetare noi placute, discuri frana noi, distr schimbata la 120.000km ulei filtre schimbate, etc...deci stiu ca tot omul isi lauda marfa dar masina este chiar in stare aproape impecabila.pretul a fost 5000euro fix.in Ro taxa ar fi vreo 400euro dar eu sunt stabilit germania.cam asta despre masina.multumesc tuturor inca odata pt ajutor si acum....cam ce parere aveti?:)bafta

alex.panciu 18-03-12 19:39

Quote:

Originally Posted by vesa (Post 4937852)
a.f.2005 179.000km motor 1.7 cdti euro4, ca dotari: pilot automat,8 airbag,volan reglabil,scaun reglabil si inaltime,cutie 6 trepte,klimatronic,comenzi volan,geamuri+oglinzi el. jante 16" cauciuri vara noi, jante tabla cauciucuri iarna bune, kit telefon original incorporat introduci sim-ul in bord , computer bord,radio-cd mp3,stopuri 3 compartimente,proiectoare,propr nefumatori, interior exterior functionare absolut impecabil, al2lea propr a cumparat-o la 45.000km,eu sunt al 3lea.masina a fost a fetei de la cine am cump,omul fiind mec cu service particular.verificata si pe elevator absolut tot schimbat la timp.planetare noi placute, discuri frana noi, distr schimbata la 120.000km ulei filtre schimbate, etc...deci stiu ca tot omul isi lauda marfa dar masina este chiar in stare aproape impecabila.pretul a fost 5000euro fix.in Ro taxa ar fi vreo 400euro dar eu sunt stabilit germania.cam asta despre masina.multumesc tuturor inca odata pt ajutor si acum....cam ce parere aveti?:)bafta

f.frumoasa si buna ca bani!sa o stapanesti sanatos...;)

lord_wader 18-03-12 20:06

f frumoasa masina.
Si eu cand le ziceam la baieti ca nu are cum o masina de 10ani(2002) sa aiba 80mii km reali sareau repede in sus. Astia sunt km reali ai unui diesel de doar 7ani. La noi inca se mai vand masini din 2003 cu doar 80-100mii km "reali".

gmarinescu 23-03-12 22:47

Quote:

Originally Posted by steffan (Post 4888274)
alex.panciu: esti pe dinafara! 1.6 tdci are 2 variante de motorizare si anume 90 cai si 109 cai. diferente dintre cele nu este doar soft-ul ci si turbina cu geometrie variabila de pe cel de 109 cai.

tin sa te dezamagesc ca peugeot 307 si ford focus au aceleasi motoare. HDI=TDCI, motor facut de ambii producatori in colaborare. Ambele au aceleasi turbine (garrett), injectoare la fel delphi si tot asa.

Deci prin urmare au si probleme comune.

eu iti recomand fordul focus. tehnic ambele masini sunt foarte asemanatoare (fara amortizoare, suspensii si alte d'astea) dar fordul este mai bine construit, mai confortabil, sta mai bine pe sosea (are suspensie independenta) si poate chiar mai potrivit pt drumurile noastre.

E comic sa afirmi ca Ford e mai slab ca Peugeot, ambele avand aceleasi motoare, iar Ford probabil injectoare etc mai bune. doar ca lucreaza la garaj, unde evident vin mai multe Forduri pt ca si pe sosea vezi 10 Forduri 1.6 tdci si 2 PJ 1.6 hdi... Iar acele forduri, majoritatea sunt aduse, cu minim 250.000- 300.000 km alergati pe autostrazi, cosmetizate si cu carti service in alb...
Altii au facut 250.000 fara probleme, cu Focus 1.6 tdci si il lauda pe Forum Ford.
Asa ca firma cu Forduri si PJ -ri la care se strica Forduri pana in 100.000 km, fab. dupa 2007, pare ceva putin credibil. Ford pare cam popular in toata Europa si ma intreb DE CE ? PJ poate are tabla mai buna.

Ford e cunoscut ca fiabil, dar depinde de modul de exploatare si de km...
Iar motoarele HDI care sunt aceleasi cu TDCI si cele de la Volvo, sunt puse pe masini cu pretentii, care nu ar face compromisuri.

De 1.9 tdi... are un coleg un Audi A4 de prin 2001. A fost exploatat mult si a schimbat multe, inclusiv turbina si injectoare... Nici o masina nu are piese ferite de uzura, exploatare indelungata sau gresita. In orice caz ca taxe etc 1.9 tdi era altceva, probabil va fi inlocuit de 1.6 tdi.

All times are GMT +2. The time now is 04:15.

- Copyright 2026 4Tuning