Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Zona tehnica BMW (https://forum.4tuning.ro/290-zona-tehnica-bmw.html)
-   -   conversie volanta VA ROG AJUTOR !!! (https://forum.4tuning.ro/290-zona-tehnica-bmw/302970-conversie-volanta-rog-ajutor.html)

gxg_85 09-02-12 00:01

Re: conversie volanta VA ROG AJUTOR !!!

Quote:

Originally Posted by Doc-ul (Post 4871050)
Va rog sa ma ajutati cei mai experimentati sau cei care au mai facut asa ceva !

Am un motor m50b25 cu ambreiaj normal care patineaza din "N" motive . Din aceasta cauza m-am hotarat , daca tot desfac , sa trec la masa simpla . Am gasit o volanta de urs de m20b20 cu masa simpla . Stiu ca-mi trebuie ambreiaj de e30 ( placa si disc ) si electromotor .Ce imi mai trebuie ? Volanta de m20 se potriveste sigur fara modificari ? Rulmetul de presiune ramane de e36 ? Ambreiajul de 2,5 de urs o sa reziste ?
Ce ma sfatuiti sa pun volanta de m20 cu ambreiaj de e30 sau sa caut o volanta cu masa simpla de e36 ( modelul fara aer ) si sa iau kitul de ambreiaj respectiv ?
Mai am niste nelamuriri :
Ce castig cu volanta masa simpla ( in afara de fiabilitatea volantei ) si aici ma refer ca o sa fie o volanta mai usoara decat cea cu masa dubla ?
Si ce pierd daca trec la o volanta mai usoara ?

VA MULTUMESC ANTICIPAT .

nu te mai chinui cu volante de m20.ia ti o volanta masa simpla de m50 cumpara un kit de ambreiaj nou si da i drumul la treaba.am facut convresia asta la cel putin 10 masini.si a mea am scoso de pe masa simpla.te chinui prea mult cu electromotoare rulment de presiune si alte minuni.volante se gasesc slava domnului la un pret f mic. la noi in iasi se dau intre 50 si 100 ron.

JustinCase 09-02-12 01:34

Quote:

Originally Posted by mihail_dogariu (Post 4871893)
1. rulment de urs ; - DA

3. kitul de ambreiaj il iau nou , mai e nevoie sa planez volanta ? Volanta o planez pe un strung nu ? - Da o planezi pe strung . Iti las nr de tel daca vrei sa suni unde am planat-o eu.... vreo 30-40 de ron parca

Quote:

Originally Posted by mihail_dogariu (Post 4871898)
Ba da.
Esti din bucuresti ?

Nu, nu este acelas rulment cu cel de urs si deci nu, nu vine impreuna cu kitul daca le cumperi la pachet. Altceva in afara de codul acela nu este ce trebuie.

Volanta costa 70 ron de planat nu 30-40

JustinCase 09-02-12 01:37

Quote:

Originally Posted by mihail_dogariu (Post 4871957)
Da se planeaza pe strung pastrand cotele...

Mi-aduc aminte ca parca a luat-o dinspre interior spre exterior...
Da. Ia o zecime sau doua din fatza volantei...

Practic si planatul si usuratul se fac in acelasi fel...

A luat 4 zecimi pe suprafata de contact cu discul si 5 zecimi pe suprafata de contact a placii pentru a strange mai bine.

Si a luat-o dinspre exterior spre interior ;)

JustinCase 09-02-12 01:41

Inca ceva, daca nu-ti pui volanta de 6,4kg nu faci treaba buna si sa o usurezi pe cea de 8kg nu cred ca vei reusi sa o mai echilibrezi si deci mai tarziu este posibil sa ai probleme.

Cauta-ti una de 6,4 kg si renunta la cea de 8 altfel te chinui degeaba cu toata operatiunea... treaba ta ;)

Nu-ti trebuie niciun distantier daca tai coada pinionului.

Daca tot dai jos volanta verifica si rulmentul de priza, daca este defect schimba-l ca este ieftin.

JustinCase 09-02-12 01:47

Quote:

Originally Posted by gxg_85 (Post 4872009)
nu te mai chinui cu volante de m20.ia ti o volanta masa simpla de m50 cumpara un kit de ambreiaj nou si da i drumul la treaba.am facut convresia asta la cel putin 10 masini.si a mea am scoso de pe masa simpla.te chinui prea mult cu electromotoare rulment de presiune si alte minuni.volante se gasesc slava domnului la un pret f mic. la noi in iasi se dau intre 50 si 100 ron.

pai si ce smecherie ai facut? schimbi o volanta dubla grea ca o ancora de vapor cu alta la fel...
defapt stai putin, pe ce model de M50 ai gasit tu volanta cu masa simpla? :shock:

cu rulemntul de presiune nu este nicio chinuiala, trebuie doar sa-l comanzi dupa cod si gata.
te chinui putin cu electromotorul dar apoi beneficiezi si de performante mai bune pe treapta 1 si 2 care se simt

mihail_dogariu 09-02-12 02:58

Quote:

Originally Posted by JustinCase (Post 4872065)

Volanta costa 70 ron de planat nu 30-40

Poate pt tine... Mie mi-a luat 30-40...

O tot tii cu 6,4...
Are 6,3 daca tot o arzi in "knowledge"...

mihail_dogariu 09-02-12 03:45

Quote:

Originally Posted by JustinCase (Post 4871629)
Rulmentul nu este orice rulment de urs, cauta-l dupa codul acesta: E21 323i release bearing # 21 51 1 204 525 diferenta este ca are grosimea de 30mm a rulemntului propriu zis fata de 15mm cum este sandard

bAH da' esti de groaza... Daca m-am uitat de 100 de ori la el si l-am si masurat , daca mi-am luat si altul nou ca m-am luat dupa tine iar ala vechi avea aceleasi dimensiuni ce plm o freci in continuare si te arzi in bashini ??? Rulmentul nou l-am cumparat AIUREA DIN CAUZA TA si tot acelasi lucru zici in continuare !!!!
NU ARE BAH GROSIMEA DIFERITA CU 15 MM !!!

CE plm e in capu' tau ????? Vrei sa incurci lumea sau care e ideea ???
Te oftici ca nu ti-ai pus distantier si-ti bate garnitura de tabla de la cutia de viteze sau ce o freci in sfaturi pe dos ????

@Doc-ul - Prietene daca-ti gasesti rulment second BUN ia-ti second ca sunt complet metalice si mai rezistente spre deosebire de astea noi inclusiv originale care sunt niste procarii din plastic cu joc in rulment de 2 mm DE NOI ...

JustinCase 09-02-12 04:36

am scris eu undeva aici ca are grosimea mai mare cu 15mm?
te freci ca nesu'
se vede in poza de pe prima pagina ca unul este mai lung, nu? deci ce atata discutie?

bataia de la "garnitura de tabla de la cutia de viteze" a ramas doar in imaginatia ta pentru ca altfel zgomotul vine din cutia de viteze... dar o las asa, doar tu esti expertul ;)
Eu ma retrag de pe thread-ul asta ca s-a spart conducta cu experti si nu mai am loc :lol:

@Doc-ul faci cum crezi, eventual cumpara-ti tot kitul SH ca este mai bun decat unul nou :lol:

mihail_dogariu 09-02-12 06:02

E clar... Daca n-am fi avut discutia fatza in fatza la mine in bucatarie cu rulmetii pe masa te credeam.

Asta e cel mai bun exemplu ca nu esti altceva decat un latrau de forum...

Iti multumesc ca te-ai interesat unde sa-mi vand rulmetul ramas in urma sfaturilor destepte pe care mi le-ai dat... Si cine s-o lua dupa tine ca mine sa patzeasca...
Da... Cand vine vorba de conducte te las pe tine ca tu stii cum e cu conductele...

JustinCase 09-02-12 06:06

bine bah e pixelul albastru, cei doi rulmenti din poza sunt identici dar e unghiul smenarit :lol:

mihail_dogariu 09-02-12 06:08

Quote:

Originally Posted by JustinCase (Post 4872101)
am scris eu undeva aici ca are grosimea mai mare cu 15mm?

DA MAH AI SCRIS dar caracterul poate nu iti permite sa recunosti... sau poate memoria...

Quote:

Originally Posted by JustinCase (Post 4871629)
Rulmentul nu este orice rulment de urs, cauta-l dupa codul acesta: E21 323i release bearing # 21 51 1 204 525 diferenta este ca are grosimea de 30mm a rulemntului propriu zis fata de 15mm cum este sandard

mihail_dogariu 09-02-12 06:14

Quote:

Originally Posted by JustinCase (Post 4872101)

@Doc-ul faci cum crezi, eventual cumpara-ti tot kitul SH ca este mai bun decat unul nou :lol:

Mare zdreanta esti... Ai vazut clar rulmetul nou si rulmentul vechi si stii ca l-am ales pe cel vechi nu pt ca n-aveam altul nou ci pt ca cel vechi era mai bun...

Incet dar sigur caracterul iti iese la suprafatza... ;)

Si eu ma retrag din discutie...

JustinCase 09-02-12 06:18

Pai si ce ma asta inseamna ca diferenta intre ele este de 15mm? Distanta care conteaza este cea din spatele urechilor rulmentului unde calca furca masurata pana la suprafata rulmentului care atinge placa de presiune.

Gata, am coborat deja la nivelul tau si nu este bine, ma retrag cum am spus ;)

mihail_dogariu 09-02-12 06:20

Eu zic sa mai stai... Pe forum ai parte de momentele tale de glorie ;)
Nu as vrea sa-ti rapesc si bucuria asta...

jakal 09-02-12 08:00

vi cu o vitrina de pepsi la baiatu si iti dau volanta de 6,3 kg, electomotor si rulment.......:lol:

All times are GMT +2. The time now is 04:49.

- Copyright 2026 4Tuning