![]() |
Re: Suspensii mai rigide
Quote:
|
Pei daca faci un Oltcit tunat, cu motor de 100, 100 si ceva cai putere, cutie modificata cu care ajungi la 160 cu usurinta,cum te mai opresti, daca ai sistemul de franare nemodificat?? sau daca iei o groapa la viteza asta pe autostrada Soarelui de exemplu. Deci trebuiesc refacute calcule, puteri care vin pe amortizoare cat rezista sistemul de franare (cel stock), masina dupa ce o tunezi este mai grea ( sa nu mai vorbim ce drumuri avem). Dar asta costa ceva si nu cred ca o sa realizeze cineva asa ceva, din pacate.
|
Quote:
hai catzi tunezi masina da la ce naiba iti trebuie tzie sa o alergi siiiiii pe drumurile publice nu teai saturat cate accidente vezi din cauza vitezei daca iti trebuie viteza te duci frumos la oradea intri in curse si calci pedala pana iti sar pistoanele eu unul o sa-mi tunez masina din placere si nu ca sa ma dau mare si tare cum fac altzii care au masini stock si tot mor cu ele |
:rolleyes2 Yo nu vreau sa va suparati pe mine de la inceput:sad: . Yo decat am zis pt cei care alearga sau daca vrei sa te duci in europa acolo chiar trebe sa fugi cu cel putin 120 si va asigur ca si prin europa sunt gropi destul de mari si la viteza fac foarte urat (experienta proprie). Am vrut decat sa spun ca nu te mai tin toate cand il modifici.Si eu sunt inpotriva accidentelor si nu mai vreau sa se fuga asa prin orase sau .....
|
stai linistit ca nu mam luat de tine dar imi dau seama ca puterea marita cere responsabilitatzi mai mari dar de aceia se modifica suspensii sisteme de franare si altele (hai c ala sistemul de franare deocamdata nu prea sau gasit solutzi dar cine stie poate pe viitor se va rezolva si chestia asta)
|
deci la mine cu cei 100hp,cu supensia lasata cite un dinte fata si spate ,amortizoare noi made in ro si bare de cs pe spate este ok ,la frine este aproape ok ,de ex i-am dat talpa duminica pe trafic greu intre 13 sept si calea rahovei aveam 150/km/h si intradevar s-a oprit cam greu dar s-a oprit
|
Quote:
bogdane cand ai vrut tu sa incerci ai folosit cumva vreo una de dacie normala ? |
daca te uiti unde este amplasata pompa de frana de oltcit o sa vezi ca imediat este caseta de directie si nu are loc nici un fel de tulmba de servo
|
Quote:
cu vreun distantzier ceva si lungesti tija de lapedala ce apasa pompa ? |
Hai să vă dau şi eu cāteva sfaturi, ontopic din păcate:
Am avut 3 Oltcituri toate 3 cu modificări. - pe faţă aveam lăsată suspensia cu un dinte din bara de torsiune, dar nu din faţă, ci din dreptul lamelei anti-ruliu. - am avut şi 2 telescoape pe faţă, dar nu merită efortul. Cea mai bună soluţie este cea cu telescoape de Dacie, scurtate şi īntărite. Cele mai bune le făcea nea Mitică de la Braşov, cel care le pregătea şi pentru echipa de raliuri a fabricii din Craiova. - pe spate amortizoare normale, noi, īn tandem cu bări de Oltcit papuc, aşa cum s-a mai spus. - motor de TRS, de Franţa, inclusiv aprinderea să fie Ducellier. Este extraordinară. - cutii de viteze am folosit 2, in funcţie de tipul probei din raliu: - 5 viteze pentru probele cu multe paliere, unde evident că era nevoie de o viteză maximă mai mare - 4 viteze, cutie de Oltcit Special, extrem de scurtă. Prindeam maxim 130 km/h, dar rupea pe demaraje şi probe virajate. Īncercaţi şi veţi fi uimiţi, doar că la 100km/h veţi avea muuulte ture sub capotă. Ambele cutii de viteze erau de Franţa. Īn rest, neapărat capotă şi aripi faţă din fibră de sticlă. Cam atāt imi aduc aminte. |
Quote:
|
Quote:
|
se poate face nu`i asta problema ..
|
Le făceau cei de la AVI, erau pe toate drumurile. Acum nu ştiu dacă şi pe unde se mai găsesc, dar nu se fac greu.
Aripile de fapt nu au aşa mare diferenţă ca greutate faţă de cele de tablă, dar capotaa... |
Quote:
? |
| All times are GMT +2. The time now is 20:06. |
- Copyright 2026 4Tuning