![]() |
Re: Machete in lucru - don_eduardo37
Ar merge un alb sau un crem. 8)
|
Quote:
cu semnalele albe in faruri o sa fie iar greu din cate am vazut ar trebui schimbat tot farul cu totul ... interior crem nu a avut nici un oltcit din fabrica ... dar in functie de culoarea aleasa pentru masina poate da chiar bine barele ...cel mai frumos sunt alte bare ... barele de club nu dau prea bine in culoarea caroseriei ... un contrast trebuie sa existe ..dar daca vrei barele de club dau bine vopsite doar o parte din ele ...adica lasi flapsurile si bandajul (care la cea 1/1 e din plastic) negre si vopsesti decat partea care ar fi trebuit sa fie metalica |
Quote:
vezi ca rosu e rosu ...a fost rosu valelunga ... semana destul de bine cu rosu 25 dar era diferenta intre ele ... si a mai fost rosso shiraz ... visiniul de care zici tu dar e vopsea metalizata spor la treaba |
Rosu metalizat il fac eu, am ceva gri metalizat, il amestec cu alb si ii dau pigment rosu si negru sa-mi scoata visiniul, si-l aprind cu rosu cat consider eu, vedeti daca cautati audi locus pe "guagal" gasiti unul din unghiul stanga fata, un rosu visiniu.
Inca nu am stat de caroserie insa ma apuc sa-i torn pragurile apoi fac culoarea si vopsim acusica, sa verific machetele albe daca pot sa le dau jos la scare in alta parte sa am cum sa vopsesc olteanul. Bara spate va lipsi garantat si aia fata va fi schimbata.....nu ramane urma de spoiler clasic>:) imi ajunge unul care deja l-am bagat la naftalina, nu mai am treaba cu el, urmeaza sa le fac poze si sa le fac niste suporti pe holul scarilor, am un perete de lemn dat cu bait de mahon, si acolo chiar de e racoare, merge sa le expun acolo pe niste suporti la fel facuti unul si unul in forma T si la fel lacuiti, eventual doar lac cu o tenta galbuie...:rolleyes2 Eu ma apuc de facut pragurile, revin mai tarziu cu poze dupa vopsire:lol: |
1 Attachment(s)
Trabantoiul iese de la vopsire, mai am de aranjat 3-4 detalii, numerele, oglinda si stopurile, bara fata si masca....stopurile si masca trebuie sa-mi gasesc un penson cu care sa fac 2-3 contururi si restul de lipit, numerele inca nu stiu cum sa le fac la asemenea scara....am sa incerc niste font-uri de la 2-3 pana pe la 7, si hartia cred ca fotografica dar incerc si pe ceva normala, sa vad care e mai avantajoasa...:oops:
Olteanul e cam gata, nu i-am mai aranjat ornamentele de hayon la asta si chederele la geamurile custode, raman custode, varianta fara chedere care se deschide.:rolleyes2 Daca am omis ceva, astept opinii, farurile le las cu semnale portocalii, la asta raman originale.:lol: Poza si astept observatii:rolleyes2: |
cu font arial si bold de 3 merg scrise inscriptionarile la oltcit pe hayon ies un pic mai lungi dar o sa rezolv eu si treaba asta ... si mai am o solutie de incercat ...poze cu prelucrarile de riguare si apoi facute la scara si printate... o sa vedem ce iese
in alta ordine de idei vezi ca sunt coli A4 de autocolant hartie ...adica pe care merge sa imprimi ... eu am gasit la o librarie cu 0,50 lei coala ...dar gasesti si la firmele de au tot felul de autocolante |
Da, e foarte buna ideea cu coala autocolanta, eu o folosesc la impprimarea numerelor de inmatriculare la 1/43. Problema la scrisul marcii intervine la decupare. Ai doua variante, ori te chinui sa decupezi cu lupa si cu cutter, ori dai funal colii (culoarea masinii) si vei spera ca sa se apropie cat mai mult de culoarea masinii. Spor la treaba si debea astept sa vad niste rezultate frumoase!
|
Luni nu ajung, marti e probabil insa miercuri sper 99% sa ajung la o librarie sa-mi iau vreo 3-4 coli de hartie autocolanta dupa care voi merge pana la fotograf sa fac niste fotografii si asa imi fac si hartiile, numerele, ca in rest nu ma intereseaza, doar doar vreun sticker daca e sa fac, marca eu nu o trec pe masina reconditionata, merg pe ideea de clean clean. Ma apuc de oltcit imediat sa-i fac pragurile si am sa vin si cu mini-polizorul meu pe 3 duracell de 2450 care le-am imprumutat de la aparatul foto:lol:, invarte de zbarnaie, nici nu trebuie sa ma obosesc cu fel de fel de smirghel de diferite granulatii, iese blana tot.:lol: I-am tras o proba cu shmirghel de 150 si merge belea, dar la gros folosesc de 120 sa manance repede si apoi 150 finisaj....."ni' nu sa vede" :lol: De penson tot am uitat dar am sa-mi iau cand imi iau bitza noua sa pot circula, stiu, de banii de semicursiera imi pot plati taxele la olteanca...mai asteptam...
|
si din ce ii faci pragurile??
|
Chitul care era pentru badboy la aia scara 1:1, dar ii trag chit si apoi iau la polizat, m-am enervat eu acum 2 seri pe rahatul ala de chit ca nu priza deloc dar si eu am mana grea si nu realizez ca fortez acolo materialul:oops:.
Dar aseara am spart un "tanc" de ala de face ca o trupa de pitici de gradina si se invartea ca descreieratul, am luat motorasul si am gasit o jucarie de-a lu' sormea mai mica, cica vroia sa fie o sabie, am luat suportul de baterii ca e ca un maner, si am tras 2 fire la motoras, din capul motorasului am tras 2 bucse intre care prins coala circulara de shmirghel bineinteles, la o scara mai mica, ceva de 5-7 cm in diametru, si strang bine coala intre bucse si da-i batai:lol: Ii fac proba acus...inca n-am reusit sa prind fix motorasul de manerul respectiv insa manerul il tin intre podul palmei si degetul mic si motorasul intre aratator si degetul mare....si hazul e ca pot sa-l invart cum imi place mie...:lol: |
la scara asta nu tine ...chitul ala ... si de fibra sa fie si tot nu tine ... e prea mic spatiu de prindere mai ales pt ce vreau eu sa fac ... in sfarsit depinde si pt ce praguri optezi ... ale mele sunt finute totusi ...nu depasesc prea mult pragul original... dar am o idee si pana acum vad ca merge sa vad cu finisarea cum rezolv
|
1 Attachment(s)
Vesti bune, tine chitul, am rezolvat cu un prag ca forme, trebuie sa incarc gaurile si sa finisez, mai am unul sa-i fac conturul, le-am liniat in lungime la fel, modelul va fi ceva impletit, bine, din profil, din fata va fi drept, fara model gen buza si mai stiu eu ce. Polizorul merge de minune mai putin pe interior unde subtierea trebuie facuta de mana sa mai incapa interiorul de plastic...si asa nu prea a vrut sa mai iasa....
Atasez o poza cu inventia, la oltean mai am treaba, am remediat zic eu si problema din aripa dreapta spate. |
3 Attachment(s)
Ia sa vedem cum ne ajuta mini polizorul nostru.....shmirghel de 120 pentru gros, mergea si de 80 inainte dar nu am la indemana, si 150 la finisaj....:lol:
pragul drept e gata, pe stangul il lucram la finisaje imediat.:rolleyes2 Ia ia pe fundal ce se vede:twisted: |
presupun ca vrei sa modifici si barele ca sa dea bine cu pragurile astea :D
|
3 Attachment(s)
Ieteeeeee, crudaciunea o lasam sa se usuce...
Aline, bara fata va fi ori una low ori deloc...si pe spate nu va exista, uite ca am polizat limbile alea doua si incuietoarea la hayon. Am infundat arifile fata zona unde intra bara...ramane de vazut ce fata v-a primi... Nu-mi place asa tare nuanta asta de rosu, e un fel de Dacie 1300 palida:lol: Daca luam pigmentul visiniu iesea, ceapa masii de treaba, ca m-am grabit.... In principiu am dat cu pistolul prea aproape, probabil graba asta, vopsirea de machete cu compresor de 12 bari, la ora 1 jumate cu batranul dormind la parter:lol:, cred ca m-am apropiat de macheta prea tare insa a mers treaba, liniile la portiere au iesit.....deci cred ca e bun:rolleyes2, cred ca la uscare vopseaua va fi mai mata un pic, dar merge....ma apuc sa fac chederele la geamuri....:rolleyes2 |
| All times are GMT +2. The time now is 05:52. |
- Copyright 2026 4Tuning