Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Zona tehnica Dacia (https://forum.4tuning.ro/306-zona-tehnica-dacia.html)
-   -   Problema aeroterma dacia 1410 injectie (https://forum.4tuning.ro/306-zona-tehnica-dacia/291449-problema-aeroterma-dacia-1410-injectie.html)

Marian06tzw 16-12-11 21:30

Re: Problema aeroterma dacia 1410 injectie

Quote:

Originally Posted by nikuniku (Post 4780076)
cum am schimbat eu caloriferu la bord CN?
1-se desfac furtunele de la T-eul de aerisire aeroterma si robinetu de calorifer,care se inchide sa nu curga apa/antigel si se sufla puternic pe ele sa iasa apa din calorifer sa nu curga in masina
2-se scoate torpedoul
3-se desfac cele 2 surubele de la bord de pe stalpu din dreapta(cu cheie de 8 )o sa vezi mai incolo de ce se desfac
4-se desface brida metalica de sub bord
5-se desfac capacele de la volan
6-capacu de jos de la aeroterma este prins cu cleme,se scot toate 2pe dreapta 3 pe fata aerotermei 2 pe stanga si 2 in spatele ei,pentru scos se foloseste o surubelnita cam de 8-10 cm lungime dreapta in gura,cele din fata si pe lateral se vad bine,sau cu o lanterna si mai bine,cele din spatele ei trebuie sa pipaiti cu degetele pe unde sunt,acum capacu e gata de scos dar tine caloriferu
7-se scot cele 2 furtune din calorifer,atentie sa nu le inversati,marcatile cu marcher permanent,de la robinet=intrare,de la T-eul de aerisire=iesire,daca se pun invers caldura va fi dar mai greu
8-se taie cu ceva,svic,de preferat,plasticu de sub tevile de la calorifer daca se atinge caloriferu nu are nimic tot se arunca
9-se trage cu grija de bord si se scoate capacu de jos cu caloriferu in el,mai tine si voletu care dirijeaza aer la picioare,se scoate din capsula vacuumatica ,atentie la firele care sunt pe sub capacu de la aeroterma,se poate agata in ele
10-unde sa taiat plasticul de pe aeroterma se poate pune burete
11-la montare se procedeaza invers ca la demontare,doar ca se mai taie din carcasa pe unde ies stuturile de la calorifer ca sa intre fara efort,clemele din spate eu nu le-am mai pus ca este tinut capacu de surubu de prindere de jos,nu pierde/iese aer pe acolo
12-toata operatia asta ar dura intre 2-4 ore depinde de indemanare
la mine in bord este o bara de rigidizare si ca sa dau aeroterma jos de tot se scoate parbrizu+bordu din toate incheturile,am facut operatia asta cand am luat masina si am bagat o mocheta cu burete de la o SN ,de sub parbriz pana la podea,sa nu se mai auda motoru in masina

cum ma sa dai jos parbrizu si bordu
si de ce ai macelarit aeroterma aia cand puteai sa o scoti afara si sa o repari ca la carte bara aia de rigidizare se desface de la suruburile de pe stalpul din dreapta si apoi se forteaza nitel spre scaun si se scoate aeroterma afar fara probleme de pus inapoi pe masina e mai greu ca tre sa desfaci grila aia exterioara pe unde intra aer in masina si sa urmaresti gaurile alea doua de aer sa intre aeroterma in ele

c0sty 19-12-11 18:29

am verificat azi capsulele vacumatice si chestia aia de directionare vacum toate sunt defecte.....daca le apas cu mana atunci stau toate capsulele...
am ajuns la concluzia ca trebuie sa fac ceva mecanic ca sa pot actiona capsulele....adica sa cumpar niste butoane ca si acelea de la soc si cablu de frana de la bicicleta sa le montez undeva ascuns pe sub bord ca sa pot actiona manual capsulele...
eu cred ca va tine mai mult asa decat sa cumpar toate capsulele vacumatice si plasticul acela de directionat...
daca a facut cineva asa ceva il rog sa ne impartaseasca si noua ce si cum...

nikuniku 20-12-11 09:57

Marian06tzw eu am facut asta cand am luat masina(reparatie capitala la aeroterma)dar anu asta a cedat caloriferu
stii ca de bara aia de rigidizare se prinde si coloana de directie?crezi ca poti sa tragi de ia ca de o carpa?

Marian06tzw 20-12-11 20:09

Quote:

Originally Posted by nikuniku (Post 4786942)
Marian06tzw eu am facut asta cand am luat masina(reparatie capitala la aeroterma)dar anu asta a cedat caloriferu
stii ca de bara aia de rigidizare se prinde si coloana de directie?crezi ca poti sa tragi de ia ca de o carpa?

pai nu se trage usor da si decat sa dai toata dracia de bord jos eu zic ca se merita chinuiala acu mai e vorba si de indemanare trebuie sa ai si putin simt si sa poti improviza astfel ca munca sa fie cat mai usoara si sa iasa un rezultat bun

Marian06tzw 20-12-11 20:14

Quote:

Originally Posted by c0sty (Post 4786034)
am verificat azi capsulele vacumatice si chestia aia de directionare vacum toate sunt defecte.....daca le apas cu mana atunci stau toate capsulele...
am ajuns la concluzia ca trebuie sa fac ceva mecanic ca sa pot actiona capsulele....adica sa cumpar niste butoane ca si acelea de la soc si cablu de frana de la bicicleta sa le montez undeva ascuns pe sub bord ca sa pot actiona manual capsulele...
eu cred ca va tine mai mult asa decat sa cumpar toate capsulele vacumatice si plasticul acela de directionat...

tot ce ai zis tu aici se poate remedia fara probleme tot ce trebuie cum am mai spus mai sus e sa stii sa improvizezi e o porcarie treaba cu cablurile alea capsulele si distribuitorul ala se repara fara probleme ale merg de un an fara probleme si sunt reparate cu punga si silicon din ala rosu cu care lipesti baia de ulei am pus silicon intre doua pungi si le-am montat in capsula merg fara probleme

cipy_mustang 23-01-12 09:48

Quote:

Originally Posted by Marian06tzw (Post 4748787)
exact la fel
uite si pun si cateva poze din timpu interventiei a trebuit sa schimb radiatorul ala ca era spart

am si eu o intrebare,imi place cum ai facut consola la frana de mana si schimbator,de la ce masina se potriveste?am o dacie din 2000 si are bord identic cu al tau.ms

yonutz85 26-01-12 23:45

Quote:

Originally Posted by c0sty (Post 4786034)

Exact asta am facut eu. Am reparat odata capsulele vacumatice dar dupa ceva timp mi-a cazut distribuitorul. Aveam pe acasa un cablu de soc pe care l-am legat in locul capsulei ce face trecerea de la parbriz la aerisitoarele centrale. Dupa am mai luat unul de la dezmembrari pe care l-am legat in locul celei de la picioare. Cablurile sunt ascunse in bord iar comenzile sunt sunt ascunse sub casetofon. E o solutie eficienta,nu este nici inestetica deoarece nu se vede si nu atarna nimic aiurea,si cel mai important,fiabila.
Dupa parerea mea inginerii ce au proiectat au fost niste idioti,s-au apucat de vacuumuri si alte prostii cand puteau sa conceapa de la inceput un sistem pe cabluri cum au mai toate masinile. Sa nu-mi aduc aminte ca aerisitaorele laterale baga doar aer rece....:shock::shock::shock:

All times are GMT +2. The time now is 19:32.

- Copyright 2026 4Tuning