Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Coltul incepatorului (https://forum.4tuning.ro/382-coltul-incepatorului.html)
-   -   Intrebare sistem audio (https://forum.4tuning.ro/382-coltul-incepatorului/27186-intrebare-sistem-audio.html)

steaua23 16-11-06 17:26

Re: Intrebare sistem audio

pai degeaba sunt puternice boxele daca amplificarea e slaba.
ca ex: ... pentru niste boxe de 50W rms ... ar fi buna o putere de 60-70W rms ...

ReLLaXX 16-11-06 17:27

Quote:

Originally Posted by bulu (Post 621818)
Da ... aia ca tranzistorii mos se aud prost la nivele mici.
Mai avem pe unu care credea ca HU cu mosfet au 4X50 reali si ca alea fara mosfet sunt mai falsi.Daca vrea intradevar ceva diferenta pune bani si isi ia statie ca HU e facut sa faca putina galagie pacolo si numai unele bune care nu prea se mai fabrica sunau bine cu ampu lor.Erau niste clarion vechi si alte HU.
Acum toate-s la duzina si daca nu mai conteaza 500 mii in bugetul lui sa-si ia cu mosfetzi.
@adiv ai dreptate in ceea ce zici si in acelas timp nu ai pt ca omu ne-a zis de 4 boxe. Degeaba incerci tu sa scrii ca trebuie componente.Ne-am racit gura de pomana pe forumu asta ca cea mai importanta e fata dar ata ete.
Eu am boxe pe spate puse pe HU spate si dat HU front max.Alea din spate le folosesc doar daca imi sare siguranta sau chestii de genu in situatii de urgenta.
Daca ar lua dieci cu front pus pe TW si rear pe mid se poate juca si cu nivelul lor si tot si v-a da fix 7 mil pe pio 2800 + dieci comp de 16.
Vad si eu o idee buna de la tine :)

!!!EDITAT!!!

Considera asta un avertisment. Decat sa scri prostii pe-aici mai bine abtine-te. Lumea s-ar putea sa te ia in serios. Cine ti-a spus tie ca tranzistorii mos-fet suna mai prost decat altii? Ai habar ce sunt aia? Ai habar ce tehnologie reprezinta sau de ce se opteaza pt acest tip de tranzistori?

De aici inainte o sa-ti sterg fara avertisment post-urile in care bati campii. Gandeste-te de 2 ori inainte sa postezi un sfat. Parerile personale sunt una, afirmatiile tale sunt altceva! Bucurosi de interesul tau pt aceasta sectiune, dar sa nu facem mai mult rau decat bine.

bulu.... mare mare atentie. Te-am mai avertizat si in alta parte. Hai sa facem sa fie bine...

Bafta! ;)

C8V5S 16-11-06 17:34

Daca ai faderul la 0 se vor auzi cele de pe spate mai tare, deci va trebui sa-l reglezi mai spre fata. De dat la maxim nu poate veni vorba, pentru ca vor aparea distorsiuni mari, si din partea playerului si din partea boxelor. Ai putea sa-ti iei playerul si boxele spate si sa mai strangi ceva banuti pt cele de pe fata(undeva pe la 35-40w). Poate primesti niste idei mai bune de la colegii de forum.

Eugen_TL 16-11-06 18:01

si n-ar trebui impinse alea de pe spate mai tare? alea pe fata vor duce la puterea lor ,,,iar alea de pe spate nu... nush asa vad eu logica mea de balta :) deci ideea este ca boxele de pe spate sa fie impinse mai mult decat alea pe fatza ca sa fie ok... e o sa vedem noi cand o sa mergem la magazin...player de 5 ori 50 sigur,,,2 boxe ovale mari sigur..acum ramaen sa vedem pe fata ce punem daca nu vrea toate cele 4 sa fie la fel ... mai in ceata m-am bagat

steaua23 16-11-06 18:07

cand umbli la "fader" la un casetfon nu umbli la amplificare. umbli la volumul boxelor separat fata/spate.

Eugen_TL 16-11-06 18:19

ok sefu ... ms ... in cazu asta ne vom uita la 2 mari spate si 2 pt usi si cu asta basta.. ramane sa mai vb cu cineva si apoi va spunem pt ce am optat ...

bad_boy2k 16-11-06 19:46

off... foarte complicata treaba si mi-e lene sa detaliez totul... mai ales ca nu exista interes de asta. ce pot spune, e ca e o solutie d compromis, fara sub, si care totusi reuseste ceva bas. nu neaparat se vor auzi cele din spate mai tare, aici intervin si alte variabile, si, bine-nteles, reglajele efectuate. iar la matiz NU e o problema. pune ovale pe spate, componente pe fata si bucura-te de ceva pe BANI PUTINI ;)
iar ca mica atentie, in usile din fata trebuie neaparat inele MDF pt ca nu mai coboara geamul... asta dak n-ai pregatire pt difuri.
succes.

ceachi 17-11-06 01:59

Mai vad ca nu sare lumea cu sfaturi , cu siguranta au citit postul ...
Se pare , cu doar cu 7 mil orice ai pune nu are importanta asa ca hotaraste-te tu.
Oricit mi-ar sari cineva incap, atita timp cit nu ati dat o solutie si omul asteapta un sfat , imi pot permite eu sa imi dau cu parerea:
Incep prin ati zice ca nu cunosc masina (in sensul ca nu stiu cit de adinci sunt usile de pe fata) dar eu cred ca ar fi normal sa iti intre difuzoare de 10 cm , zic eu ca la banii astia nu exista ca obtiune decit coaxiale de 10 (nu stiu cit are importanta marca) , iar pe spate (nu in usi ma refer) ovale si ca HU atita timp cit cei care se pricep nu s-au pronuntat eu cred ca nu are importanta marca.
Pentru ca stiu ca e nasol cind nu dispui de o suma apreciabila sau consideri ca nu e cazul sa investesti in audio dar in acelas timp vrei sa se auda decent “pentru gustul tau” o sa incerc sa iti spun ce as face eu cu 7 mil:
DEH-2800MP , fata JBL CS2104 , spate (ideal sa pui si o placa de mdf) JBL CS3196 .
Nu zic ca asta e cel mai bun sitem dar e acesibil (difuzuarele ovale le-am ascultat nu exceleaza pe bas , cred ca pe partea asta mai bune sunt ALPINE pe care le-am avut si eu pe dacie si pentru 2 mil sunt ok)
Ce sa iti zic in general e cam pe incercate , darmite la banii astia eu ti-am zis doar ce as incerca eu , nu am experienta si nu ti-am vorbit decit de difuzoare pe care le-am auzit eu (ma refer la ovale).
Referitor la diuzoarele de 10 cm eu am avut pe dacie unele JVC vechi din 96 si vreu sa iti zic ca aproape aveau acelas volun cu niste ALPINE ovale (cu o reglare din HU se rezolva).
Acuma ai de ales intre a urma safaturile mele sau sau a-ti alege singur marca si modelul de difsi HU .
P.S.
1.Daca nu ai mai montat un casetofon si nu ai nici caa mai vaga idee nu le monta singur.
2.Sper sa nu faci gresala sa pui difuzoare doar pe spate...bine acum uni si-au facut si fotolii cu motor ... daca lor le place nu ai ce sa comentezi:D :D :D
3.Ai putea lua in calcul pentru difuzoare :Pioneer fata TS-874 Pioneer spate TS-A6901
Inca o data la banii astia nu nu trebue sa ai pretentii mari , icearca sa pui difuzoare in fata si zic eu megi pe marci cunoscute ca nu esiti revista de teste!
Bafta

Cosmin255 19-11-06 11:41

va multumesc la toti pt sfaturi dar m`am decis ca nu mai are sens pt ca luna viitoare imi fac comanda de masina si...urmeaza sa iau de la cineva un cd player ieftinache si 2 boxe , ca 2 am si gata....
Masina probabil va fi vanduta peste vreo 2-3 luni si nu mai vreau sa bag bani i nea

ceachi 19-11-06 17:21

:d :???: :???: :???: :???:

mad max 24-11-06 17:53

Stie cineva care sunt dimensiunile difuzoarelor si tweeterelor de la Bora?

GYM 24-11-06 22:43

Quote:

Originally Posted by mad max (Post 635350)
Stie cineva care sunt dimensiunile difuzoarelor si tweeterelor de la Bora?

componente de 16.5cm.....ai nevoie de adaptoare, altfel iti va lovi geamul in magnet :)

mad max 24-11-06 22:49

Ma gandeam la un sistem pe componente Hertz HSK 165. Unde pot gasii aceste adaptoare? La HSK 165 tweeterul este de 25 mm si nu stiu daca poate fi integrat in locul celui original. Multumesc mult.

GYM 24-11-06 23:02

Quote:

Originally Posted by mad max (Post 635690)
Ma gandeam la un sistem pe componente Hertz HSK 165. Unde pot gasii aceste adaptoare? La HSK 165 tweeterul este de 25 mm si nu stiu daca poate fi integrat in locul celui original. Multumesc mult.

Tweeterul poate fi incadrat....adaptoare si HSK gasesti la Saxo, vb cu el :)

All times are GMT +2. The time now is 17:46.

- Copyright 2026 4Tuning