Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Tuning pe machete (https://forum.4tuning.ro/506-tuning-machete.html)
-   -   Macheta auto argila (https://forum.4tuning.ro/506-tuning-machete/270998-macheta-auto-argila.html)

georginho 10-09-11 14:23

Re: Macheta auto argila

8 Attachment(s)
si poze cu masina numarul 2

compozite 10-09-11 14:43

Quote:

Originally Posted by georginho (Post 4577083)
Well, dupa uscare se poate slefui lutul dar particula de lut este foarte fina si incarca foarte repede smirghelul, am folosit de 300 dar lasa ceva urme, am folosit 180 si este mai ok dar se incarca fff repede smirghelul.
Totusi ptr macheta mea, cu raze foarte mici prin multe locuri, parca nu m-a multumit smirghelul, inca ma gandesc la o alta metoda de slefuire, ptr ca oricat as finisa-o tot nu iese suprafata perfecta.
Poate ca mai mult nu iese dintr-atat.
Ma gandesc ca daca argila ar fi arsa pe la 1000 de grade, se intareste bine de tot si de-abia atunci poate fi smirgheluita asa cum trebuie, si cred ca iese suprafata brici.
Si da, am folosit si chit, nu de masina, aveam prin casa "chit de cutit" din bricolage, l-aveam ptr crapaturi si gauri din peretii din apartament.
Am reparat cu el macheta din argila dupa ce a fost stricata la desprinderea de fibra de sticla, si pot spune ca si-a facut treaba.
Cred ca chitul de masina este si mai bun, si cred ca iese foarte bine cu el, mie mi-a iesit foarte ok.

ms de rapunsul prompt
incearca cu smirghel auto e mai bun si dupa ce ai pregatit cat e cat suprafata da-i un fuller apoi smirgheluit cu p1000 apoi ceara si apoi matrita
in loc de geal coat poti face un amestec de rasina cu praf de marmura

georginho 10-09-11 14:57

Mersi si eu de raspunsul prompt, o sa incerc sa fac asa cum zici, banuiesc ca praf de marmura gasesc, nu?

compozite 10-09-11 15:00

Quote:

Originally Posted by georginho (Post 4577169)
Mersi si eu de raspunsul prompt, o sa incerc sa fac asa cum zici, banuiesc ca praf de marmura gasesc, nu?

pe la nene aia de fac cruci1eu oe langa carbon&shit mai lucrez si diferite piese mecanice si modelul lor il fac din rasina cu praf de marmura
app cat a costat lutul ce cantitate si de unde :)?

georginho 10-09-11 15:49

Argila 10 kg- 33 RON de la colorit.ro, astia sunt din bucuresti.
http://www.colorit.ro/products/lut-o...r-si61001.html
Mai sunt galeriart.ro si picturaonline.ro.
Cantitati mai mari n-am vazut.
Interesant, ce piese mecanice faci?
Eu ma gandeam, fiindca fac machete relativ mici, sa fac matrita din ipsos, vazusem pe forumul rhc.ro, ai incercat si cu ipsos matrite?

compozite 12-09-11 17:22

Quote:

Originally Posted by georginho (Post 4577231)
Argila 10 kg- 33 RON de la colorit.ro, astia sunt din bucuresti.
http://www.colorit.ro/products/lut-o...r-si61001.html
Mai sunt galeriart.ro si picturaonline.ro.
Cantitati mai mari n-am vazut.
Interesant, ce piese mecanice faci?
Eu ma gandeam, fiindca fac machete relativ mici, sa fac matrita din ipsos, vazusem pe forumul rhc.ro, ai incercat si cu ipsos matrite?

diferite piese si calapozi pentru o firma(nu pot da nume ca e oarecum confidential)
da gasesti si ipsos de matrite incearca la best tools brasov suna-i si o sa iti spuna ce si cum sau poti folosi o rasina poliesterica si fuller sau neucadur multi cast si fuller discutam daca ai nevoie de detalii eventual iti cer eu pe firma mea oferte de pret sa vezi si tu cam ce preturi sunt :)

bmwh548 12-09-11 18:22

1. Virgule, puncte etc (sunt greu de citit posturile scrise "dintr-un foc").
2. Am sa va rog sa continuati pe privat discutia sau sa evitati numele de firme scrise aici.

georginho 12-09-11 19:34

Nici o problema, totusi as dori sa continuam discutia aici in legatura cu metode si materiale, nume de firme nu vom mai da, imi cer scuze ca am dat numele a doua trei site-uri cu comert, mi-am permis sa le dau pe acelea intrucat sunt firme mici, comerciante de materiale pentru diferite arte, ceea ce este un lucru bun, si nu prejudiciaza 4tuning.ro.
Imi pare bine ca vorbim de materiale pentru ca in felul acesta afla si altii despre ele, de exemplu eu, din ce alte materiale mai pot face matrite.
Stiu ca se poate si cu google dar parca uneori e mai usor de la o persoana care chiar lucreaza cu asa ceva.
Asa, in legatura cu materialele, din pacate n-am atelier unde sa ma pot desfasura cu diferite matrite, si incerc sa ma limitez la ce pot face acasa fara sa protesteze prea tare logodnica, dar o sa ma gandesc si te anunt in legatura cu oferta pentru materiale.

compozite 15-09-11 20:33

Quote:

Originally Posted by georginho (Post 4581350)
Nici o problema, totusi as dori sa continuam discutia aici in legatura cu metode si materiale, nume de firme nu vom mai da, imi cer scuze ca am dat numele a doua trei site-uri cu comert, mi-am permis sa le dau pe acelea intrucat sunt firme mici, comerciante de materiale pentru diferite arte, ceea ce este un lucru bun, si nu prejudiciaza 4tuning.ro.
Imi pare bine ca vorbim de materiale pentru ca in felul acesta afla si altii despre ele, de exemplu eu, din ce alte materiale mai pot face matrite.
Stiu ca se poate si cu google dar parca uneori e mai usor de la o persoana care chiar lucreaza cu asa ceva.
Asa, in legatura cu materialele, din pacate n-am atelier unde sa ma pot desfasura cu diferite matrite, si incerc sa ma limitez la ce pot face acasa fara sa protesteze prea tare logodnica, dar o sa ma gandesc si te anunt in legatura cu oferta pentru materiale.

nue bai!lasa-i sa isi faca treaba;) poti face si din silicon si din neucadur multicast(iti scriu firma pe privat ;)) ca nu voie) sau daca disui de tehnologia necesara poti face modelul pe cnc in curand poze

cardone 21-09-11 17:38

Felicitari lucrezi foarte bine...se mai aude ceva de proiect?:oops:

ZAHO 28-09-11 10:38

A iesit chiar foarte bine, si felicitari pentru munca depusa !
Cred ca ai avut multa rabdare !

georginho 29-09-11 11:36

Multumesc pentru aprecieri.
Da, este nevoie de ceva rabdare, dar daca o faci cu placere, nu-ti dai seama cand trece timpul.
Spre rusinea mea, in ultimele 2 saptamani n-am mai avansat deloc cu nimic, deh, probleme de alta natura, putin timp liber, etc.
Dar promit sa vin cu update cat de curand.

cardone 29-09-11 17:57

Asteptam cu nerabdare sa vedem ce ai mai lucrat.Si apropo de unde cumperi fibra de sticla si rasina?:oops:

georginho 21-02-12 11:26

2 Attachment(s)
In sfarsit am ce pune pe thread, un nou update la ultima macheta, merge greu din diverse motive, principalul ar fi ca nu am timp mereu de ea, alte motive, dureaza foarte mult sa-mi definesc detaliile, ceea ce conteaza foarte multa la o masina.
Cu fibra de sticla n-am mai facut nimic, astept sa se mai incalzeasca afara sa pot incepe lucru si in fibra...din nou.

All times are GMT +2. The time now is 06:30.

- Copyright 2026 4Tuning