![]() |
Re: Care este cel mai bun motor facut vreodata?
Quote:
pana la urma urmei fiecare are atuurile lui, plusuri si minusuri. in plus e o mare diferenta... k20 e un motor nou alta tehnologie decat ce e pe c20let sau xe. crezi c20let sau xeu mai au vreounu 204 cai sau 150 ? la cata forja au luat... |
Quote:
Bine punctat la chestia cu tehnologia , Motor vechi VS motor nou... alte tehnologii , alte smecheri noi... |
Quote:
|
Quote:
si sultanu cand zice ca are 280 de cai, zice ca are softul stage 2 care atat face pe let. stii bine ca pe langa cai, mai conteaza multe altele. asa o fi, nu am vazut, k20a2 din 2001 bate bertonele turbo, la fel cum astra h opc bate typer k20. asta e un thread fara sfarsit la fel ca si celalalt, in care se ajunge numai la cearta aiurea. |
ati inebunit si voi cu hondele asta, zici ca's facute de alieni.
eu am mers cu multe masini, in cazul de fata cu mai multe modele honda, dar nu m-a impresionat. nu are nimic + fata de celelalte masini de puteri apropriate. nu ma mai luati cu istoria, hondele in 85' faceau...pt ca si bunica mea a fost miss, dar nu ma laud. |
Quote:
|
Cred ca putem comenta si sustine diferite motoare mai calm.
C20LET nu a fost un motor rau, dar nu exceleaza in nimic si nici nu este un reper categorie, au existat motoare mai bune la vremea lui 2.0 turbo, Subaru, Mitsubishi... Honda a excelat si si-a facut un renume prin motoarele mici, aspirate, puternice dar in acelasi timp foarte fiabile. Todeauna cand se va vorbi de motoare aspirate bune, Honda este un exmplu, incepand cu B16 si continund cu K20-H20, motoare foarte turate, cu o putere litrica deosebita, cu fiabilitate deosebita si cu o distributie variabila VTEC care a facut furori la aparitie atat ca functionare cat si ca fiabilitate. Dar asta este valabil la motoarele aspirate. La motoare longevive nu stiu daca dieselurile puturoase de pe W123 au fost sau pot fi batute. La motoare turbo este greu de spus, motoarele vechid e pe Skyline nu prea au patruns in Europa, cu exceptia Angliei, deci este greu de spus. C20LET a fost un motor bun, la fel si EJ20 de pe Subaru, la fel si 4G63 de la Mitsubishi, etc. Este foarte greu de spus care este cel mai bun motor, difera tipul de motor, difera anul in care a fost facut, tehnologia folosita, performantele, fiabilitate, etc. La vremea lui si Ettore Bugatti a facut un motor minune, dar normal ca nu poate fi comparat cu un motor din zilele noastre. Thread-ul este prea general si nu poate avea un invingator. Seara buna! |
Quote:
Toyota 2L - 2400 cc https://www.youtube.com/watch?v=xnWKz7Cthkk Toyota 1HZ & 1HD - 4200 cc Nissan - TD42 & TB42/45 - 4200cc Motoare greu de ucis in conditii destul de grele (racire precara in teren, efort continuu la utilitare etc.) |
Daca e vb de fiabilitate, motorul tre sa aiba capacitatea mare neaparat, si CP cat de putini si la ture cat mai mici!
|
Mai sunt si motoare americane de cursa lunga, dar nu prea le stim noi.
|
in general motoarele mai mari 2400> aspirate au fiabilitate mare, pt ca nu au explozia motoarelor turbo, nu au ruperi de ritm.
si la bmw meu trebuie sa dau kick-down sa depasesc mai repede. am mers in ultima vreme cu motoare turbo si ma cam face sa nu prea imi mai placa motoarele aspirate/ |
Quote:
Quote:
Nu vom mai gasii asa ceva, pt ca nu mai e cautat genul asta de motor. Nimeni nu se mai gandeste la fiabilitatea unui motor ce a trecut de 15 ani. Cine ar mai cumpara asa dinozauri? |
Quote:
Si in plus de asta, mai cunosc macar 7-8 persoane care au deja asa ceva si le restaureaza si o sa le faca de epoca! |
Daca tot veni vorba de motoare vechi si ieftine, eu votez pentru Maserati V6 2.8 de pe Quattroporte IV.
La 200-300 lire este al tau si fara prea mult de umblat prin el. |
1 Attachment(s)
1.8T AEB dar si aspirat normal sunt motoare excelente. Nu sunt cele mai bune facute vreodata, la fel ca toate cele enumerate pana acum.
|
| All times are GMT +2. The time now is 15:42. |
- Copyright 2026 4Tuning