Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Peugeot 306 GTI vs Fiat Bravo HGT vs Golf 4 GTI (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/25956-peugeot-306-gti-vs-fiat-bravo-hgt-vs-golf-4-gti.html)

Bogdan YBR 09-11-06 21:39

Re: Peugout 306 GTI vs Fiat Bravo HGT vs Golf 4 GTI

Golf Pentru Ca E Turbo Si Se Poate Dfuce In Multi Cai Desi Stock Peogeotul E Mai Tare Si Daca Ne Uitam A Raport Cai/greutate Tot Peugeotu E Za Best. Dar Am Ales Golfu..turbo Rullz

T.rac3Er 10-11-06 08:07

golf pt 1.8T...la peugeot montarea unei supraalimentari ar presupune cheltuieli mai mari si urmarirea fiabilitatii...asa macar golful vine stock cu turbo si sunt multi posesori de asa ceva...deci o comunitatea raspandita

pharaon 10-11-06 17:36

alegere mea : 306 gti! Pai cred ca de diferenta de bani dintre un g4 si un 306 poti sa iti tunezi peugeotul mult mai tare! Am presupus cazul in care nu le vrem ca si cadou, ca atunci prefer golful ci cazul in care am un buget din care pot alege un g4 sau un 306 + diferenta in tuning!

Doctorul 10-11-06 18:04

alegerea mea este peugeot pt. ca este facuta ca sa fie sportiva....golful fiind greoi iar fiatul prea lipsit de vlaga

zGb 11-11-06 15:18

vezi ca un 1.8t poate fi urcat pana la 420cp cu posibilitatea de everyday car...nu stiu de restul dar 1.8t este un motor cu un potential efectiv enorm fata de puterea stock si in acelasi timp fiabil

lascarica 11-11-06 20:31

Quote:

Originally Posted by zGb (Post 618640)
vezi ca un 1.8t poate fi urcat pana la 420cp cu posibilitatea de everyday car...nu stiu de restul dar 1.8t este un motor cu un potential efectiv enorm fata de puterea stock si in acelasi timp fiabil

Sefu' parerea mea este ca pentru cei 420cai e nevoie de minim 4000e (software,pistoane,biele,bolturi,supape,eventual axe,turbina,intercooler,injectoare,pompa,admisie, evacuare,kit ambreiaj,diff autoblocant,tampoane motor+cv),bani pe care bagandu-i in oricare din cele trei ,obtii performante asemanatoare sau mai bune,necesitand in plus decomprimare care cred ca nu mai constituie o problema in cazul unor interventii de anvergura celor mentionate de mine mai sus. Foarte posibil sa depaseasca cei 4000euro(asta in cazul cand manopera e facuta de proprietar)-de exemplu la mine pistoanele si bielele forjate costa ~2600euro...de exemplu.Bine ,daca vrei 420CP doar pentru 402m,cred ca merge si cu cele stock:-p
Numai bine,
PS: am votat HGT pentru spiritul italic:D, pentru ca am eu motorul ala dar turbo...si pentru ca golful are un design mult prea comun,aproape ca o "familista" japoneza de pe piata US, iar 306...e ok,dar ca masina de zi cu zi nu cred ca-i foarte apreciat genul de motor care incepe sa "traiasca" dupa 4500rpm....:oops:

sori 12-11-06 17:07

golf 4 pare mai bun !

turbojack 12-11-06 23:37

Quote:

Originally Posted by lascarica (Post 619062)
...420cai e nevoie de minim 4000e (software,pistoane,biele,bolturi,supape,eventual axe,turbina,intercooler,injectoare,pompa,admisie, evacuare,kit ambreiaj,diff autoblocant,tampoane motor+cv)...

150....420 HP,inseamna aproape o triplare a puterii,pt. care banii aia nu-ti ajung nici pt. berea mecanicilor.:)
Kit ambreiaj minim 800e,injectoare+ pompa 1500e,admisie+evacuare 1500e,biele+ pistoane 2500e,kit turbo 5000e,axe+ pinioane distributie variabila 1000e(?) .Cu cv. problema este cam spinoasa;unde pui 420 HP pe FWD?Daca nu merge ,trebuie sa treci pe 4motion ,care la puterea aia nici nu am curajul sa ma gindesc la pret ( !!! ).Daca mai punem si munca mecanicilor,suma depaseste lejer 15 000e,insa discutia devine sf.
O simpla remapare si admisie+evacuare schimbate ,ar putea aduce un avantaj major fata de celelalte,"aspirate",care ar fi operatii mult mai simple si de efect.
Toate cele 3 masini au plusuri si minusuri ,care cu un mic aport material pt. impatimiti si aici vorbesc de o suma modica de 5000e,pot deveni niste masini care ar putea bate destule marci cu fitze.

Nautilus 13-11-06 06:30

Au fost mai multi care au incercat sa duca la maximum un motor 1.8T, mai ales in Marea Britanie unde e ff p.o.p.u.l.a.r

Folosind componentele interne stock a fost posibila dublarea puterii (300-350 CP) cu turbo GT28RS, admisie, evacuare, intercooler, injectoare si alte cateva componente minore, care duc la ceva mai mult de 4000 EUR. Exista cateva exemplare cunoscute care merg bine-mersi de mai multi ani, conduse zilnic prin trafic

Exista si cateva modele cu 360-440 CP si componente interne stock (suprinzator, si cu ambreiaj stock :o ) dar care ruleaza foarte putin si numai la curse. Nu a fost publicat costul modificarilor :D

Modificarea motorului trebuie urmata si de alte imbunatatiri, "power is nothing without control". Prietenii stiu de ce :D

~Nautilus

bogdan_wrc 13-11-06 08:15

Quote:

Originally Posted by turbojack (Post 620306)
150....420 HP,inseamna aproape o triplare a puterii,pt. care banii aia nu-ti ajung nici pt. berea mecanicilor.:),kit turbo 5000e,.

serios? hai vezi pe www.atpturbo.com cam cat costa un kit turbo pt 1.8T. ai sa fii surprins.
poate nu stii dar ATP astia sunt aia care au facut si mk V GTI de la 200 la 375-400 ps.
de departe 1.8T e cel mai modificabil motor dintre cele 3.
exemple? vwvortex.com e plin de ele!
de asta am ales Golfu.

br01tim 13-11-06 17:21

merg pe golf4 si ma gandesc in primul rand la calitate.

Doctorul 13-11-06 17:42

eu m-as gandi la peugout ca s-a facut pt. raliuri ,deci este un model sport,dezavantajul este ca este deja "modificat"

SUN 20-11-06 17:40

Am ales Peugeot-ul pentru design...e o masina rara pe strazile noastre cel putin si datorita puterii stock superioare(daca intram la partea de tuning posibilitatile sunt multiple pentru oricare dintre ele)...si in plus acel Fun Factor este esential pentru mine...nu o iau sa car porcu de la tara!

tfsi 25-11-06 13:40

pai de octavia rs cu gt28rs se stie ca are o putere dubla fata de cea stock,dar se confrunta cu lipsa de aderenta la plecare.

daca doresti un kit de putere am gasit asa un exemplu informativ de la b&b automobiltechnik si chiar ieftin nu e :???:

http://www.bb-automobiltechnik.de/bb...w_golf_18t.php

riptor 01-12-06 13:33

prea slab golful,era frumos sa vina cu motoru de 180 cp,asa aleg fara sa clipesc 306-le.ar fi fost frumos sa vina cu o versiune sport si la 307.nu ma gandesc la potentialul de tuning pt ca daca ai bani le faci pe fiecare rachete,ca scot 200 cp relativ usor din golf nu ma incalzeste,dupa 200 tot tre sa bagi bani gramada asa ca in final fiecare ar fi costisitor de adus la puteri fabuloase

All times are GMT +2. The time now is 04:09.

- Copyright 2026 4Tuning