![]() |
Re: cielo-DT SRC!
imi plac rotile, dupa cum ti-am mai zis ;) sa le stapanesti sanatos!
PS: la spalatorie nu-i lasa sa dea cu peria pe ele, mai bine cu buretele. altfel se duce vopseaua repede |
Quote:
din cate am vazut au un strat de lac transparent foarte gros pe ele! oricum la spalatorie nu se atinge nimeni de ele garantat!!le spal eu frumos:D |
care imi spune si mie cum e mai bine sa vopsesc plasticele alea de fac consola de bord si consola dintre scaune?
|
te referi ce culoare sa le faci sau...prin ce metoda?
daca te referi la metoda: 1)in nici un caz sa nu le dai cu spray, ca n-are cum sa nu cada vopseaua, deci la pistol fara discutie 2)daca matuiesti bine plasticul inainte de vopsire, nici nu ai nevoie de plastic primmer 3)stratul de lac sa fie cat mai gros (deci lac separat) dar sa nu fie aplicat la mare interval dupa vopseaua propriu-zisa, pentru ca in felul asta lacul, prin uscare, va increti vopseaua si va cadea cu totul 4)daca plasticul are in prezent vreo vopsea pe el, da-o jos integral, altfel se va intampla ce am zis la punctul 3) 5)daca plasticul are vreo zgarietura mai pronuntata care nu iese la matuit, astup-o cu chit de fibra si finiseaz-o doar cu sprit-chit, nu cu chit normal. 6)incearca sa NU vopsesti grilele de ventilatie, pe langa faptul ca la prima redirectionare a aerului distrugi vopseaua, sunt si dificil de vopsit si nici nu dau bine...parerea mea! legat de culoare, gandeste-te bine ce ai de gand sa faci cu restul interiorului, scaune, fete de usi, manere de usi etc. si abia atunci alegi culoarea la masina ta, raportat la culoarea exterioara, eu socotesc ca la interior merg doar 4 variante: alb, gri (cu nuantele lui, metalizat, mat, antracit etc.), negru si albastru in nuanta inchisa. |
pai negru ma gandeam sa fac interioru! deci pot sa dau plasticele cu un chit de fibra si apoi sa le vopsesc nu?matuire banuiesc ca un smirghel foarte fin!
ms de detalii pt ca vreau sa fac o treaba calumea nu care sa se ia dupa 1-2luni si sa arate de 2lei |
O intrebare ...bara fata,bbara spate si pragurile de unde le ai??
|
Quote:
|
deci: in legatura cu vopsitul plasticaraielor
le poti vopsi linistit cu spray-ul inclusiv cele de directionarea aerului eu am scos alea de directionarea aerului, le-am desfacut, se desfac bucati bucatele, le vopsesti pe o parte in 2-3 straturi, le vopsesti pe partea celalalta tot in 2-3 straturi apoi daca doresti dai un strat de lac , la fel si cu cele de sub parbriz.alea ovale sau ce forma au ca nu mai retin eu mi-am vopsit tot bordul in negru mat, plasticul care inconjoara casetofonul, scrumiera, schimabatorul de viteze, frana de mana, panourile de usi, scrumiera usa de la torpedo(sau cum se numeste) gaura de deasupra torpedoului. le-am vopsit cu spray din acela ce se vopsesc tobele de esapament ce resista la 800grade celsius le-am vopsit toate in ianuarie-februarie 2005 si pana in prezent nu s-a dus deloc vopseaua de pe ce am vopsit, doar la locul unde bagi mana la usa soferului de tragi ca sa se inchida. asa iti raspund tot aici cum schimbi husele de la viteze si de la frana de mana desfaci plasticul care inconjoara casetoforunl, cd-player-ul sau ce ai tu te prinzi cu mainile de el si in tragi in spate apoi desfaci suruburile scoti afara consola cu casu sau ce ai apoi desfaci restul suruburilor apoii scoti plasticul apoi scoti scrumiera desfaci suruburile apoi scoti fata...iasa intr-o anumita pozitie apoi desfaci suruburile din lateral apoi tragi scaunul la maxim in spate, ambele scaune ai 2 suruburi le desfaci 1 pe o parte unu pe alta apoi unde-i rotundul acele de dupa frana de mana...mai este un surub vezi ca-ti trebe un ac...ca este un plastic ce acopera surubul SURUBUL NU ESTE LA VEDERE, CAUTA-L BINE apoi...tragi de partea de unde-i schimbatorul o tragi in fata si pe cea de la frana de mana in spate, deodata apoi le ridici ambele in sus si apoi le tragi de tot si a iesit frana de mana...tre sa sconti mansonul, il tragi inspre schimbator...eventual daca nu iasa ori il incalzesti cu feon-ul ori il bagi in apa clocotita, fara sa te oparesti. api tragi plasticul afara... ai 3 suruburi de prindere a husei si un elastic pe partea ce se pune peste mansonul de frana de mana pentru schimbator ii mai nasol treabam pentru ca acolo iti trebuie un cutter sau o lama pentru ca in loc de elastic acolo exista un soricel de plastic care trebuie taiat ca sa iasa. ai inteles? daca ai nelamuriri, vrei poze cu cum arata bordu meu vopsit negru....contacteaza-ma pe mess: alecs_rg este id-ul meu, sunt cam 12-14 ore pe zii on-line bafta. ps: frumoase jenti, cat ii latimea gumei pe ele? |
Quote:
fa o proba: da cu spray pe o tabla (sau ceva metalic) si incalzeste cu bricheta (care cu siguranta nu ajunge la 800 grade celsius) ce spui tu acolo cu 800 grade, aia e o vopsea speciala pentru vapoare, si se da la pensula, in nici un caz la spray. PS: n-am zis ca nu se pot vopsi si alea de la aerisiri, dar nu e durabil cu spray-ul si nu e practic in zona aia...ai vazut ce s-a intamplat cu manerul de la usa, daca era dat la pistol nu aveai surpriza asta (si ca exemplu: eu am manerul de la usa, pe dinafara, vopsit la pistol cam de juma' de an, si nu s-a intamplat nimic cu el de cand il tot folosesc) acum, fiecare vopseste dupa dorinte si posibilitati (sau de ce nu, comoditate) dar nu degeaba te costa mai ieftin cu spray-ul ;) |
ms la amandoi pt informatii;)
latimea la cauciucuri e de 185 -jantele sunt de 6j R14 |
quick maine-ti fac poze sa vezi ce poti face cu un spray...ai sa fi uimit, si s-o dus de la manar...ca mai bagi mana zi de zi, o mai zgarii cu unghile alea alea...dar in rest eu sunt ff multumit
asa i-am facut si la nevastamea la matiz .... eu am incercat pe pielea mea si recomand, acuma fiecare cum doreste |
Quote:
PS:am o oferta sa fac volanu imbracat in piele...acu sa vad cum lucreaza omu si poate ma incumet la un volanel imbracat in piele neagra:D |
eu am inceput cu ceasul ca ma dispera culoarea aia a lui si cateodata nu-l vedeam...si de acolo am inceput cu plasticurile de aerisire de sub geam..si unte asa in 2 luni am refacut tot interiorul....acuma urmeaza ceva mai tare :d...dar sa scap cu examenele si sa vad cat ma costa faculta apoi modific tot
|
zilele astea dau eleronu jos!! daca e vre un amator sa il cumpere sa ma caute:))
|
Quote:
stiu cum se aplica, stiu cum se pregateste suprafata, STIU CAT REZISTA. dar uite, o sa fiu de acord cu tine (cu voi de fapt) si o sa spun la toti ca SPRAY-UL E MULT MAI BUN DECAT VOPSEAUA LA PISTOL!!! singurul motiv pentru care vopseaua la pistol e mai scumpa e....ca sunt destui prosti care n-au auzit de spray! e bine asa? multumiti? eu am vrut sa dau un sfat, dar fiecare isi face dupa gusturi scuze frozzen pentru off-topic :x |
| All times are GMT +2. The time now is 01:47. |
- Copyright 2026 4Tuning