Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Porsche 997 Turbo Vs Lamborghini Gallardo Vs Sl 55 Amg (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/22117-porsche-997-turbo-vs-lamborghini-gallardo-vs-sl-55-amg.html)

ducu 02-09-06 18:07

Re: Porsche 997 Turbo Vs Lamborghini Gallardo Vs Sl 55 Amg

Quote:

Originally Posted by zGb (Post 540649)
n-am citit absolut nici un post de aici...insa comparatia asta e de cacat...cine alege altceva in afara de 997 turbo mi se pare un inapt...as alege 997 turbo si in fata la murcielago cu ochii inchisi...in pm cu porsche faci si piata si dai rusine si la lamborghini,ferrari etc

+1... e la mintea cocosului.

b_gt 02-09-06 19:28

asta e parerea voastra...dar sunt alti care aleg lambo..si alti sl...eu aleg 997 normal...dar nu toti iubesc porsche

Race 04-09-06 13:02

Cand vrei o masina turbo cu tractiune integrala si ai de ales de la Nissan Navarra la Range Rover Diesel e cam mare pretul Porsche-ului.
Cand vrei un Audi cu tractiune integrala si usi care NU se deschid in sus un A4 TFSI Quattro e mult mai ieftin decat Gallardo.Pentru cel care vor unul cu V10,o sa apara R8 in curand.

Serios vorbind,911 Turbo are pretentia de supercar.Un supercar nu are tractiune integrala.In afara de asta,in majoritatea testelor e sub Gallardo ca sa nu mai vorbim de F430.Iar comparatia cu Murcielago e puerila.911 GT3 e masina pentru cei care vor un supercar care nu e chiar supercar.

SL55 pe de alta parte,desi mai lent decat celelalte doua,isi indeplineste perfect scopul de roadster/coupe luxos,fiind cel mai bun in domeniul sau.Intre un supercar prost si un roadster luxos excelent,prefer masina care isi indeplineste cel mai bine scopul.

Nautilus 04-09-06 13:18

Porsche 997 Turbo nu e supercar, GT3 nu e chiar supercar, Gallardo nu e, nici Evo VI si VIII/IX, nici Subaru WRX STI... nici macar Bugatti Veyron nu e supercar, toate au tractiune integrala si deci trebuie sa fie niste Range Rover sau Nissan Navara ceva mai perfectionate :D :p evident, o astfel de opinie nu poate fi decat penibila si mesajul care o exprima inutil. Prietenii stiu de ce

~Nautilus

zGb 04-09-06 13:28

race esti un terminat frate daca tu chiar crezi in afirmatiile tale...chiar poti sa treci din nou linistit la nfs si lasa-ne pe noi prostii sa credem ca 997 turbo e o masina tare

3SGE 04-09-06 17:42

nu stiu daca ati vazut testul quattroruote de pe luna august:
1.ferrari f430 f1
2.lamborghini gallardo
3.porsche 911 turbo
4.ford gt
5.dodge viper
6.chevrolet z06
Deci porschele e peste americane dar e un pic sub lambo si u pic mai mult sub ferrari. Mercedesul nefiind bagat in calcul.
Clasamentul e facut pe baza de punctaj in functie de performante, comfort, manevrabilitate.
Cred ca ar trebui totusi luat in considerare. Mercedesul cred ca ar castiga doar la comfort si la faptul ca ar putea fi condus mai usor de soferii amatori.
Tind totusi sa cred ca 911turbo e peste gallardo si peste sl55.

GTI 04-09-06 22:02

...::: Porsche :::...

Race 08-09-06 00:36

Quote:

Porsche 997 Turbo nu e supercar
Cred ca ai raspunsul aici:"Intre un supercar prost si un roadster luxos excelent".Deci da,e supercar :lol:

Quote:

GT3 nu e chiar supercar
Nu,nu e.

Quote:

nici Evo VI si VIII/IX, nici Subaru WRX STI
Aici trebuie sa iti dau dreptate.E "la mintea cocosului" ca un sedan de famile,4 in linie,cu motorul in fata,sub 300 CP,cu tractiune integrala e supercar :rolleyes2

Quote:

nici macar Bugatti Veyron nu e supercar
Vezi comentariul de la Porsche.Si mai vezi si cum alte masini cu putere putin peste jumatate sunt mai rapide decat autobuzul ala de aproape 2 tone.

Quote:

poti sa treci din nou linistit la nfs
14394835554 useri care repeta aceleasi replici stereotipice de 2 bani (vechi) rezulta intr-un numar impresionat de stupiditati inutile postate pe forum :cry:

Quote:

lasa-ne pe noi prostii
Va las...

Testul facut de Quattroruote impreuna cu Road&Track e destul de controversat.In primul rand pentru ca toate cele 6 masini au scos timpi mai prosti la acceleratii decat in orice alt test (ei au dat vina pe vreme,altitudine si suprafata pistei),si in al doilea rand pentru ca italienele au avut pneurile standard schimbate cu Pirelli Corsa.Pneurile de pe 911 s-au uzat cel mai mult,concluzia lor fiind ca au fost cele mai aderente la temperaturi mici.Ceea ce mi se pare corect: pe un 4x4 pui pneuri de iarna :lol:

Nautilus 08-09-06 09:08

Quote:

Nu,nu e.
O masina care face 0-100 km/h in 4,1 secunde ar trebui sa se numeasca supercar, fie si numai pentru ca se apropie de performantele unui F50 desi are 105 CP in minus

Quote:

Aici trebuie sa iti dau dreptate.E "la mintea cocosului" ca un sedan de famile,4 in linie,cu motorul in fata,sub 300 CP,cu tractiune integrala e supercar
Un sedan de familie cu motor 4 in linie, cu motorul in fata, sub 300 CP, cu tractiune integrala e supercar atata vreme cat are un timp 0-100 mai rapid decat multe AMG-uri si M-uri (in cazul lui STI chiar sub 5,5 secunde) si e mult mai manevrabil la viteza. In locul tau i-as intreba pe "subaristii" de pe forum daca e sau nu :p

Quote:

Vezi comentariul de la Porsche.Si mai vezi si cum alte masini cu putere putin peste jumatate sunt mai rapide decat autobuzul ala de aproape 2 tone.
Mai rapid decat autobuzul de 2 tone nu e decat un vehicul de F1, de Grupa B in raliuri sau de Le Mans, si nici unul nu e inmatriculabil. In plus, nici unul nu poate fi condus ca un GTI, ceea ce Veyron poate. Nu e mare branza sa pui un motor de 1000 CP pe 4 roti, mai greu e sa-l faci manevrabil in traficul normal (a carui experienta unii nu o au :D )

Quote:

14394835554 useri care repeta aceleasi replici stereotipice de 2 bani (vechi) rezulta intr-un numar impresionat de stupiditati inutile postate pe forum
Pana acum erau "penibilitati inutile", dar uneori evolutia e necesara

Quote:

In primul rand pentru ca toate cele 6 masini au scos timpi mai prosti la acceleratii decat in orice alt test (ei au dat vina pe vreme,altitudine si suprafata pistei),si in al doilea rand pentru ca italienele au avut pneurile standard schimbate cu Pirelli Corsa.Pneurile de pe 911 s-au uzat cel mai mult,concluzia lor fiind ca au fost cele mai aderente la temperaturi mici.
In multe teste pot sa iasa timpi diferiti in functie de conditiile atmosferice (care influenteaza puterea motorului) si suprafata pistei, care influenteaza aderenta la curbe si patinarea la demaraje. Bineinteles nu toata lumea stie asta

La masini capabile sa mearga cu 300 km/h schimbarea pneurilor in functie de anotimp e o necesitate, nu se merge la -20 de grade cu aceleasi cauciucuri ca la +30. Comentariul e inutil

Mercedes-Benz SL55AMG e un roadster luxos, dar nu se poate compara ca manevrabilitate cu orice 911 modern, asa cum nici BMW M6 nu s-a dovedit in test mai bun ca GT3, fata de care avea aproape 100 CP in plus.

~Nautilus

Race 09-09-06 13:26

Quote:

O masina care face 0-100 km/h in 4,1 secunde ar trebui sa se numeasca supercar, fie si numai pentru ca se apropie de performantele unui F50 desi are 105 CP in minus
De ce F50 n-am idee,fiind un esec in comparatie cu F40 sau Enzo.
Pai atunci un Civic care e ceva mai rapid decat F50 in linie dreapta sau un Camaro care il spulbera de-a dreptul,ambele modificate grav evident,sunt tot supercar-uri ?

Quote:

Un sedan de familie cu motor 4 in linie, cu motorul in fata, sub 300 CP, cu tractiune integrala e supercar atata vreme cat are un timp 0-100 mai rapid decat multe AMG-uri si M-uri (in cazul lui STI chiar sub 5,5 secunde)
Daca prin "multe" intelegi "nici unul" da,ai dreptate.Cele mai lente,adica M3 si C55 AMG au 5,2 secunde.Si nici macar alea nu sunt supercar-uri.

Quote:

In locul tau i-as intreba pe "subaristii" de pe forum daca e sau nu
Ma indoiesc sa zica vreunul ca STI e supercar,cat de rapid o fi.

Quote:

Mai rapid decat autobuzul de 2 tone nu e decat un vehicul de F1, de Grupa B in raliuri sau de Le Mans, si nici unul nu e inmatriculabil
Si Carrera GT,Zonda F,Koenigsegg CCR...adica supercar-uri adevarate.Toate inmatriculabile.Iar CCR-ul e mai rapid chiar si la drag,nu doar pe circuit.

Quote:

mai greu e sa-l faci manevrabil in traficul normal (a carui experienta unii nu o au )
Cred ca solutia e sa mergi mai mult cu masina,nu sa-ti iei Veyron :lol:

Quote:

Bineinteles nu toata lumea stie asta
Evident,tocmai de aia ti-am zis...

Quote:

La masini capabile sa mearga cu 300 km/h schimbarea pneurilor in functie de anotimp e o necesitate, nu se merge la -20 de grade cu aceleasi cauciucuri ca la +30
Ce legatura are asta cu cauciucurile de curse ?! Chiar si asa,pentru o comparatie corecta se schimba toate cauciucurile stock cu cele de curse,nu doar la doua masini din test.

Quote:

Mercedes-Benz SL55AMG e un roadster luxos, dar nu se poate compara ca manevrabilitate cu orice 911 modern
Nici n-am zis ca e mai rapid SL55 decat 991 Turbo.Doar ca e mai bine adaptat scopului.

Nu stiu de ce tot aveti impresia ca supercar-urile usor de condus si utilizabile in viata de zi cu zi sunt mai mult decat un moft.Singurii care vor conduce asa ceva cotidian sunt cei cu probleme de personalitate,de la care vor sa distraga atentia cu masina.Un supercar trebuie sa fie rapid,greu de condus,salbatic,sa ofere senzatii extreme.Pentru mers relaxat intr-o masina "idiot proof" exista Audi A6 TDI Quattro.

Nautilus 09-09-06 22:37

Quote:

De ce F50 n-am idee,fiind un esec in comparatie cu F40 sau Enzo.
Fiindca acceleratiile unui GT3 sunt doar cu 0,1-0,2 sec mai slabe ca ale unui F50 desi masina are 105 CP in minus :)

Quote:

Pai atunci un Civic care e ceva mai rapid decat F50 in linie dreapta sau un Camaro care il spulbera de-a dreptul,ambele modificate grav evident,sunt tot supercar-uri ?
Cuvintele cheie: "modificate grav". Un Civic sau Camaro capabile sa invinga un F50 mai au foarte putine piese stock, uneori numai emblema marcii. (Cerc vicios: si F50 poate fi modificat la randul lui... :p )

Quote:

Cele mai lente,adica M3 si C55 AMG au 5,2 secunde.Si nici macar alea nu sunt supercar-uri.
Atunci ce-i ala supercar?...

Quote:

Si Carrera GT,Zonda F,Koenigsegg CCR...adica supercar-uri adevarate.Toate inmatriculabile.Iar CCR-ul e mai rapid chiar si la drag,nu doar pe circuit.
Carrera GT e mai lent cu peste o secunda la sprintul 0-100, Koenigsegg CCR e mai lent cu 0,8 sec la aceeasi proba si asa mai departe, iar diferenta se mareste pe masura ce toti concurentii acelereaza spre 160km/h. Oricat de bine ar fi lucrate, au totusi sute de cai putere in minus. Vehicul inmatriculabil care sa faca 0-100 sub 2,4 sec si 0-160km/h sub 5,5sec nu exista (pana acum)

Quote:

Nu stiu de ce tot aveti impresia ca supercar-urile usor de condus si utilizabile in viata de zi cu zi sunt mai mult decat un moft.Singurii care vor conduce asa ceva cotidian sunt cei cu probleme de personalitate,de la care vor sa distraga atentia cu masina.Un supercar trebuie sa fie rapid,greu de condus,salbatic,sa ofere senzatii extreme.
Genul asta de comentarii e specific celor care stau in fotoliu cu berea in mana si-l critica pe cutare sau cutare pilot de Formula 1, ca si cum ei ar sti mai bine ce trebuia el sa faca :twisted: O masina usor de condus nu distrage atentia pilotului si-i permite sa manevreze mult mai sigur si cu viteze mult mai mari pe traseu. Altfel ramaneam la bestiile cu motor de avion ale anilor '30, care isi aminteau uneori ca au inima de avioane si decolau in cele mai neasteptate momente, fiindca aerodinamica si suspensia lor erau primitive.

~Nautilus

PS astept interventia unui moderator in discutia noastra off-topic :p

ono41 09-09-06 23:50

Quote:

Originally Posted by zGb (Post 540649)
n-am citit absolut nici un post de aici...insa comparatia asta e de cacat...cine alege altceva in afara de 997 turbo mi se pare un inapt...as alege 997 turbo si in fata la murcielago cu ochii inchisi...in pm cu porsche faci si piata si dai rusine si la lamborghini,ferrari etc

Normal te-as fi injurat in draci pt postul asta de cacat pe care l-ai postat dar ma abtin si te sfatuiesc sa nu mai vb asa pt k mai sunt si altii p aici care chiar detin masinile din acest topic.
Parerea mea e k cea mai tare dintre cele 3 e Lambo pt k arata intr-un fel si pt k, cand zici LAMBORHINI s-a cam terminat smecheria, la noi in tara e cam nasol pt k avem drumuri de nasoale si daca ar fi sa-mi cumpar din nou o masina fitoasa as alege porsche pt k eu cred ca e f rezistent in RO, Mercedes nu il pun la socoteala pt k nu-mi place.

Multumesc

Nautilus 10-09-06 00:14

Quote:

Normal te-as fi injurat in draci pt postul asta de cacat pe care l-ai postat dar ma abtin si te sfatuiesc sa nu mai vb asa
Quote:

la noi in tara e cam nasol pt k avem drumuri de nasoale si daca ar fi sa-mi cumpar din nou o masina fitoasa as alege porsche
Un dealer de Porsche, mai jidan de felul lui, ar fi zis: "Injura-ma in draci, fa-ma de cacat, ce vrei tu... dar cumpara-mi 997-le Turbo!" :D si, de multe ori, ar fi avut castig de cauza

~Nautilus

zGb 11-09-06 03:06

Quote:

Originally Posted by ono (Post 549008)
Normal te-as fi injurat in draci pt postul asta de cacat pe care l-ai postat dar ma abtin si te sfatuiesc sa nu mai vb asa pt k mai sunt si altii p aici care chiar detin masinile din acest topic.
Parerea mea e k cea mai tare dintre cele 3 e Lambo pt k arata intr-un fel si pt k, cand zici LAMBORHINI s-a cam terminat smecheria, la noi in tara e cam nasol pt k avem drumuri de nasoale si daca ar fi sa-mi cumpar din nou o masina fitoasa as alege porsche pt k eu cred ca e f rezistent in RO, Mercedes nu il pun la socoteala pt k nu-mi place.

Multumesc

cojon stiu frate ca lambo arata cel mai bine indiscutabil...nu mai lua foc ca stiu f clar ca e super masina, am mers si in a ta...insa trebuie sa recunosti ca 997 turbo e cam peste toate dpdv al performantelor...nu vorbim de aspect pt ca e clar ca lambo e peste f multe masini din pct asta de vedere...stii vorba aia...tre sa-i dam cezarului ce-i al cezarului :D

AR33COP 11-09-06 08:54

lambo.atit.

All times are GMT +2. The time now is 23:16.

- Copyright 2026 4Tuning