![]() |
Re: Tuning 4 Street & Tuning 4 Race
[QUOTE=Ryan;637421]
Quote:
Asa pot zice ca imi iau SLR si gata...normal ca nu prea are rost sa-i bag bani motor Dar eu ma refeream la o masina relativ normala...ceva de genul golf 4 sau alta asemanatoare. Intradevar ce zice X-ray-Eyes e adevarat...toti isi iau masini noi ca ei cred ca e36 316i e aceeasi treaba cu e36 M3...si dupa aia rad baietii de ei ca au masina veche...so...mai bine isi cumpara e46 ca e BMW nou si tare si o sa-si uimeasca prietenii cu plasticul nou-nout de pe bord...si cu tapiteria din carpa... Cel mai bun exemplu pt acest thread e Renault-ul 5 GTT....o masina care e destul de urata..dar toti o modifica tare la motor..;) |
Renault 5 GTT nu cred ca mai are nevoie de modificari la motor! Poate varianta GT s-o modifici dar GTT sigur nu are nevoie + ca nici nu sti ce sa modifici la ea! E totusi o masina care a castigat o gramada de raliuri cu motoru ala stoc!
Acum daca vrei sa te dai la DRAG cu ea bagi bani in ea dar avand in vedere ca numai motoru de GTT costa cel putin 4000 euro eu nu mi-as baga nasu in el! |
Quote:
Era totusi vorba de un exemplu...eu vroiam sa spun ca acea masina e destul de pretabila tunigului...desigur e o parere personala...nu am avut o asemenea masina si nici nu prea am avut tangente cu un asemenea motor...decat cu un clio williams.. Dar totusi cred ca e o masina care poate ingenunchea multe legende pe 400 m |
Quote:
|
asta si din cauza greutatii, si a constructiei masinii in sine. in anii greutatea era mica. these days, conteaza si securitatea, deci greutatea a mai crescut.
|
si confortul ...si antifonarea ... si cd, mp3..mp4....si clima si .....lista poate continua ...:shock:
|
Gogule ai perfecta dreptate .Toata stima pt cei ce lucreaza intai la motor si doar apoi la coaja ..am mai spus-o si o repet.Body kit-urile sunt o bucatica din cheltuiala pe care o ai cu un motor/cutie modificata.Unde mai pui ca la body kituri cu putin chit acoperi erorile de"pilotaj"pe cand la un motor s-ar putea sa fi nevoit sa vinzi masina ..sau sa revi la stock.Cat despre dieseluri..eu am si diesel si benzinar,da n-as da benzinaru'.Prin tuning fiecare e liber sa inteleaga ce crede de cuviinta chiar nu sunt in masura sa invat pe careva...da parerea mea e ca o masina diferita de cum a facut-o fabrica e o masina tunata,de cum e tunata depinde de fiecare in parte
|
Daca ar fi s-o luam dupa greutate ar fi multe de zis si de discutat, dar aici e vorba despre tuning pt curse si tuning pt strada!
La o masina de curse se face cu totul si cu totul altceva decat la una de strada! Marea diferenta intre cele 2 categorii e ca la curse iei masina stoc arunci totul de pe ea, pastrezi doar caroseria, ba nu, numai forma (caroseria o faci din fibra de carbon), pui un motor nesimtit pe ea, cutie de viteze la fel (toate prototipuri) si dupa aia iesi pe pista; pe cand la o masina de strada, iei totul stoc, nu arunci nimic, si incepi sa o modifici (depinde de gust si de buget). Cine vrea sa stie mai multe despre modificat masini sau karturi pt curse sa-mi zica, ca din putinul pe care il stiu si eu si practica de 6 ani pe care am facut-o poate il ajut cu ceva! |
Quote:
|
Bravo tie! Cand am inceput eu cursele, kartingu la noi era la pamanat (si am inceput la 10 ani nu la 15)!
NU sunt expert in modificat motoare; principui pe care se bazeaza tuningu (la motor) e acelasi si la un kart si la o masina de strada, difera doar dimensiunile! |
ce spui tu? poate cu tuningul la motociclete sa aiba in comun, ca daca e sa o iei cu cel de masina doar pe hartie poate sa se asemene...
|
gogule tu ti-ai exprimat o idee...se vede ca eshti foarte vehement in ceea ce priveste tuningul de cartier,din fata blocului.si in ceea ce spui ii cam jignesti pe unii.tuningul presupune in primul rand pasiune si ca sa fie si tolerat...bun gust.dar tuningul se poate realiza si cu bani putini,treptat.sunt destui aici pe forum care vad upgradarea motorului prin "filtru chip si evacuare".dar sunt destui pe care ii poti lauda pt ceea ce au facut si pe masini mai modeste,atat vizual cat si in privinta dinamicii sau a performantelor.
|
Quote:
|
[QUOTE=turbojack;637098]
Quote:
|
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 15:59. |