![]() |
Re: Ford Scorpio MK1 - 2.4
Mircea, citisem undeva că Scorpio MK1 echipat cu 2.9 12v venea standard cu diferenţial autoblocant. E adevărat? Ştii mai multe despre asta?
|
1 Attachment(s)
:paper: Mircea ... Am incercat sa traduc cu "Google Translate" ce zici tu aici - se pare ca e defect softul alora - ca tot asa arata "scrierea" ta , chiar si tradusa ! :google: ... Acum serios : sincer inca nu l-am sunat pe om , desi imi lasa gura apa dupa fierul sau , astept cateva zile ... o saptamana , sa vad pe ce ma bazez , am o mica afacere , si trebuie sa stiu cam ce "roade" culeg de sarbatori ... Nu sunt genul care sa incurc lumea , daca vreau sa iau ceva , atunci fac de asa fel incat sa iau , daca (din diverse motive) cred ca nu pot sa imi fac damblaua , prefer sa tac pina in ultimul moment , cand sunt sigur pe mine , atunci atac ! (Daca mai am ce !) Pina sambata asta ar trebui sa stiu ce am de facut in sensul asta ... Ma bucur ca nu sunt "zbanghiu" , cum credeam eu , vad ca suntem mai multi cu gusturi ! ;)
|
Quote:
Mircea, mai zi-le la oameni de masina, ca ai pierdut multe din vedere. Folii omologate 3M, evacuare inox cap-coada Borla :) La BMW n-am apucat sa fac ce-am facut la Ford. Aveam ceva mai mult timp atunci, si mai multi bani de bagabontit....acu sunt om serios :lol: la casa lui. |
Şi nu exista nici măcar posibilitatea ca cele non-Cosworth să fie echipate cu alt diff?
|
Daca a pus cineva dupa, dar din fabrica nu am gasit sa fi existat optiunea asta.
|
Au fost variante cu tractiune integrala. V6-uri de 2.9 12v, aveau diferentialul fata liber, si spatele LSD (limited sleep diff)(blocant, cum i se spune popular - desi blocantul e altceva, in mers nu zice nimic, dar cand dai il el, e ca si cum ar fi sudat - app e cam 500-700lire GBP unul :D )
Dar iti spun ceva: la 1200kg, 122 sau 130cp (nu stiu daca e catalizat sau nu), cuplu undeva pana in 250... Gandeste-te atat: ai cuplu pe la 3500rpm, ai p max la 5500rpm. 2000 de ture elasticitate. Atat trage, 2000rpm zona de functionare stabila in forta. Un LSD iti va arunca fundul in afara virajelor, atunci cand acestea sunt stranse. Pe suprafata alunecoasa, va subvira - adica iti va impinge botul in afara virajului, vei merge drept cu rotile bracate. De powersliding si drift nu poate fi vorba - inertia mare si tinuta de drum care face orice miscare ampla si greoaie, alaturi de lipsa de putere, conduc la pierderea controlului masinii in incercarea de a te distra pe laterala. In plus, pe Ford e o buba: se duc planetarele, daca ai un diff din asta si dai in ea. E totusi un plus: oricat de tare ai da in ea, in linie dreapta, nu va mai pleca intr-o parte, va pune puterea jos mai bine, ambele roti vor trage egal. In plus, iarna iesi de prin nameti cu LSD, cu diferential deschis, daca ai o roata pe gheata si una pe asfalt - nu pleci de-acolo. Un astfel de diferential aduce plusuri doar in utilizare sportiva, cu un motor adecvat. Intr-o astfel de utilizare, majoritatea defectelor enumerate mai sus sunt eliminate cu ajutorul unor componente gandite pt astfel de utilizare. Man, ai un powecruiser misto, lasa-l sa fie asa. E singurul pe care-l stiu si care nu e rupt si indoit tot, care are si acte bune si care culmea, fuge bine pt motorul pe care il are. LE - acum am vazut ca myk-e ma intreba de diff, nu Matrix :) |
Am eu un Merkur Scorpio 2.9i cu 5tr inscris itp 2011 care are autoblocant care e destul de rar cei drept (am avut si 2.8i-uri si 2.9i 88 - 94 automate /manuale si nu aveau blocant nici unele ).
Masina pe langa blocant mai are cate ceva destul de deosebit si anume clima automata digitala (functionala), barile mult mai proeminente si mai rezistente decat unele europene , scaune electrice si cu shezut reglabil(gen Recaro) , 4 geamuri,oglinzi si trapa toate electrice , banchete spate rabatabile electric... Daca auziti pe cineva care sa il pasioneze o vand cu vreo 650euro sau se dezmemembreaza daca e vreo oferta considerabila la ceva. |
Varianta de State - Mekur Scorpio. Treaba taica, asta au blocant "as it should", pe ambreiaje cosulet. Bare antiprost - au un test - la 8mph NU trebuie sa se deformeze plastic vreo parte a masinii (fata sau spate). Ne-ai dat foc la palarie cu oferta asta (sau cel putin mie :D )
Pe Sierra au direct Merkur XR4Ti, blocant, 5tr manual, 4linie 2.3turbo fara intercooler, de aici doar 175cp - cu intercooler, poti sa modifici boostul de fabrica de doar 0.45bar si sa urci la 1bar, peste 200cp oricum. Bare groase, pe standardul lor. Optiuni - geamuri electrice, trapa, servo, trip computer, geamuri custodepivotante, tapiterie full piele. Specii rare Merkur -urile. |
Baieti - gata cu glumele . Vreau sa inmatriculez masina . Luna asta . Asa cum spuneam - de fapt. Am insa o singura problema (una mare) - ce tine desigur de tarisoara asta de rahat in care se "formeaza omul nou" .
Deci : Am un amic , si-a luat , ca si mine , de la cineva - o masinutza. O Lancia , nu retin exact modelul , nu ma pasioneaza Lancia mai deloc . Amicul meu ar fi urmat sa fie al trei-lea (3-lea) propietar roman care sa apara pe cartea de identitate a masinii. Ei bine , cand a inceput "procedura" ... de inmatriculare a masinii pe numele sau ... s-a blocat definitiv la faptul ca i s-a cerut la Politia Buzau , in vederea inmatricularii , sa achite contravaloarea taxei de "prima inmatriculare" , intrucat ... Nu mai conteaza - cel putin pentru mine , nu mai are nici o importanta ce motive pot invoca nenorocitii , important este ca i se cerea o taxa de prima inmatriculare in conditiile in care era vorba de cea de-a treia inmatriculare in tara noastra very beautyful ... Deci: stie careva ceva de treaba asta ? A devenit deja un obicei sa fim prostiti pe fata in romanica ? Daca poate cineva sa imi dea niste detalii , confirmari - ceva ... as fi recunoscator . Sa stiu ,ma duc sa inmatriculez masina in Bulgaria !? Oricine dintre noi poate fi in situatia aceasta , orice informatie e binevenita ! |
Quote:
|
Din cate mi-a spus amicul meu - chiar este vorba de un amic - nu este cazul de inmatricularea pe numele vreunei fundatii sau chestii de genul acesta . Sincer , chiar il caut maine cu orice pret pentru a verifica toate , absolut toate detaliile. Azi am sperat doar ca ne vom intalni , dar nu s-a intamplat asa. Daca versiunea lui se confirma insa , atunci e ceva de groaza .
In acest moment el umbla cu un Cielo de imprumut , deci deduc de aici ca actele de la Lancia lui au ramas probabil la Politia Buzau - sau ceva de felul acesta , a apucat sa o radieze de pe numele fostului propietar sau ... orice ! Acuma , ce se intampla - nu mai retin exact , a fost o discutie "din mers" , scurta - daca ar fi vorba despre asa-zisa "taxa de prima inmatriculare" , sau , poate , sa fie o taxa altfel "camuflata" ... Ma gandesc eu la ceva de genul "taxa de poluare" , debitata din mintea paranoica a ministrului Lazlo Borbely , recent. Eu unul insa asa am retinut de la el - taxa de prima inmatriculare . Oricum , e stupid de-a dreptul , si de asta as vrea sa stiu ce ma asteapta , caci daca baietasii astia avizi de bani furati vor sa "ma faca" ... Ok atunci : Bulgaria scrie pe mine ! Maine fac orice sa vorbesc cu amicul meu la Detaliu , si vedem exact ce se intampla. Doar ca tin minte ca radea de mine : "Daca mi-au cerut mie 1600 euro ... tu nu scapi fara 2000 !" ... Deci... al naibii de curios sunt cum este posibil ! |
;) Mda ... Am reusit sa aflu , direct de la sursa (in sfarsit) , ce naiba s-a intamplat cu masina amicului .
Intr-adevar , masina a fost inmatriculata "pe firma" , de doua ori la rand , de la o firma la alta , iar inmatricularea a fost facuta pe baza unei chitante de plata a taxei de prima inmatriculare FALSA . Deci s-a inmatriculat aceasta Lancia - cu spaga , in loc de taxa. Acum , in urma controalelor din ultimul timp , figura nu mai tine ... si a cazut "magareata" pe omul meu . Tipului i-au retinut intr-adevar actele , si inca la Directia Politiei Rutiere Bucuresti , iar el se afla acum intr-un mare pom ! :cry2: Oricum , cert este faptul ca nu e nimic neinregula cu treaba asta , adica nimic anormal , vis-a-vis de lege (asa cum e ea - buna , rea) , pur si simplu baietii s-au prins ca masina a fost inmatriculata "pe naspa" , si ... ultimul stinge lumina. Ce sa zic ? Sper sa rezolve cumva , eu m-am linistit insa , nu sunt nicidecum intr-o situatie de felul asta , asa ca imi vad de treaba in continuare , voi inmatricula Scorpia pina la sfarsitul acestei luni . :ford: |
E bine ca te-ai lamurit cu ea, legea e lege, ca unii au folosit falsuri in acte, asta se pedepseste, in mod normal organele abilitate ar trebui sa se sesizeze iar amicul tau sa depuna o plangere penala impotriva celora care au vandut masina, insa devine complicat, mai multe detalii in acest sens poti primii de la un avocat/procuror etc.
Succes pe mai departe ;). |
Quote:
Sau MT75 pentru 2.0 cu clopotul schimbat si, posibil, trebuie schimbat si main shaft-ul. |
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 15:07. |
- Copyright 2026 4Tuning