![]() |
Re: Istoria Gordini
2 Attachment(s)
un gordini altfel ;-)
|
JAnte din alea am si eu,2 bucati...
P.S. Interesant numar :D |
3 Attachment(s)
dupa mine cea mai nice si cea mai ingrijita,mai bine zis TZIPLA este asta...
|
stiu k sunt offtopic.....dar as avea si yo o intrebare pt domnul SGM!dk nu deranjez....potzi sa imi spui si mie aproximativ....km cat te-a costat sa iti faci motorul la standardul acesta???multzumesc anticipat!
"Acel motor va fi replica acestuia : Nicu Grigoras versiunea anului 1986. -greutate 880 kg -cilindree 1397 cm 3,4 in linie,bloc+cilindrii de fabricatie romaneasca -chiuoasa de renault 5 alpine de serie -supraalimentarea realizata de un turbocompressor Garett sau KKK,cu supapa by-paSS mecanica -alimentare:injectie de benzina mecanica K Jetronic Bosch -presiune de supraalimentare 0,7-1,3 bar reglabila din bord -puterea maxima 180-220 Cp(DIN) la max 6500 rot/min -cuplul maxim 20-25 kgfm la 3000-4000 rot/min -cutia de viteze 5 rapoarte cu 2 grupuri conice de 9/34 si 8/33, ce permiteau realizarea unei viteze maxime de 220-180 km/h -instalatia de racire era la partea din spate a masinii pt o mai buna echilibrare a maselor si pt o tinuta de drum mai buna -pe paviloin avea un eleron asemanator cu cel de pe Peugeot 205 T 16 -culoare:gri metalizat" |
Aduna tu.
Motorul are 2500 km, este NOU. Set motor nou 150E Vibrochen nou 100E Cuzineti 50E Reconditionat chiulasa 100E Carburator 100E Regulator de presiune + pompa de benzina + rezervor 150E Turbina 250E Pret de achizitie motor Renault Alpine Turbo, de la care am pastrat destul de putine 300E Ambreiaj nou 100E Evacuare teava inox cap -coada 150E Plus alte adaptari, suduri, etc in 150E Nu mai pun la socoteala investitiile in suspensii, frane, rigidizari, scaune, geamuri electrice,Cauciucuri, planetare, cutie de viteze, etc... Cine sare la cap cu 3000E, e a lui masina. Se vinde radiata. |
Gordini Pitesti
4 Attachment(s)
pozele sunt facute la niste legale de aici
|
(off-topic)Vreau sa spun doar ca am mare respect fata de cei de aici si de tot ce au spus deoarece sunt un fan( mai pe la inceput cei drept dar tot fan ma numesc) al masinilor clasice si cred ca seria de Gordini este una din cele mai reusite ale uzinei Renault chiar si PANA IN PREZENT .. si cred ca va fii si de acum incolo. Pt cei ce cunosc as vrea sa ii rog sa posteze si despre suspensii frane si alte elemente legate de caroserie care eu cred ca sunt importante(Ca daca Gordini r12 avea suspensii si frane cam cum sunt la r 12 clasic nu cred ca era f stabil)
Ceea ce stiu e ca acele Gordini aveau Roll Cage incorporat in caroserie(chestie marfa dupa pererea mea ca ai rezistenta si in acelasi timp spatiu si de ce nu si aspect)Sper sa nu ma insel si sa se ia cineva de mine. Respect..!! |
Quote:
|
Quote:
doar atat ? mai pune si 2-3 ani de cand ai modificat in continuu motorul 8) |
tare imi e ca nu se opreste aici
|
Quote:
Uite aici thred meu sper sa dai si tu o parere acolo;) https://forum.4tuning.ro/134-dacia-tuning/22299-nova-parerea-voastra.html Respect..!! |
Imi cer scuze fata de toti cei ce au postat aici..e a doua oara cand fac Off-topic .Ma scuzati din nou ..nu se va mai intampla.( CU taoate ca asta ar fi al trei-lea off topic):((
Respect ..!! |
Quote:
|
Gordini e un fel de s la audi un fel de m la bmw un R la volvo sau honda nu e o masina in sine.
S-a plecat prost de la R8, gordini au fost si modele anterioare de la Renault. |
Tin sa-l anunt pe cel care a fondat acest topic ca primele pagini mai precis primele doua pagini sunt chiar in teresante(cele despre care am afirmat ca le-a luat folosind copy si paste ---scuze daca gresesc---); deja din a treia s-a deviat rau de tot de la topic......numai discutii care n-au nici o legatura cu istoria gordini.
|
| All times are GMT +2. The time now is 02:50. |
- Copyright 2026 4Tuning