![]() |
1966 Ferrari 275 GTB-4 (unul din modelele mele favorite)
3300cmc, V12 300CP @ 8000rpm 2 supape/cilindru Nu-mi spune ca si atunci se folosea V-tec :D. Ferrari face motoare ce ating puterea maxima la peste 7000rpm din anii 40'. |
:D
Din postul tau de mai sus nu mai lamurit sau nu......Da-mi date tehnice care sa imi zica clar ca nu foloseste ceva asemanator cu VTEC sau VVT-i si atunci imi pui capac ........Eu de obicei nu mah contrazic dar nu vad cum altfel ar putea atinge astfel de turatzi ! Chiar astept niste date tehnice poate mai invat si eu ceva nou ce zici !
|
Ba fratzilor , ce draqu`ma, NU MAI BATETZI CAMPII!! :lol:
Shi statzi la topic! Eu zic k o Dacie cu 2carb.duble +punte + alte \"mici\" modificari face o Toyota de 1.6, dar nu de 125Cp , de mai putzin! :D |
Re: :D
Quote:
|
88' Highly fuel-efficient, high-output VTEC engine released.
Sursa:http://world.honda.com/tech/history.html |
Si cascaraveta mea de Honda veche pe carburator, 12 valve, nexam v0tec, atingea 8000 rpm. Si Honda lui MMS, Civicul, atingea 9000 rpm... Tot pe carburator, nema v-tec...
|
VTEC/VVT-i n-are nici o legatura cu turatiile, turbo110, este legat de deschiderea supapelor in functie de turatii...turatii mici, deschidere mica, turatii medii-mari, deschidere din ce in ce mai mare a supapelor de admisie si mai mici a celor de evacuare...astfel randamentul este maxim...principiul se bazeaza pe axa cu came variabila(presiunea uleiului creste, apasand asupra unor sisteme care obliga arcurile de la supape sa se comprime mai mult, taindu-le din elasticitate)...corectati-ma daca greshesc...ca se obtine putere mai mare dintr-un motor de litraj mic marind turatiile maxime, asta e partea a2a...aici e meritul japonezilor pt ca construiesc motoare rezistente...
|
Ai dreptate ... asa functioneaza sistemul dar mi se pare ca este doar la motorul VVTL-i ... de pe Corolla TSport si Celica TSport ... din cate stiu eu VVT-i nu are sistemul asta ... si mi se pare ca mai este o masina ... Peugeot 206 RC ... dar nu stiu sigur, s-ar putea sa ma inshel!
BTW ... 1.6 de 110 cai ... stock ... NU SE POATE MODIFICA prin FLASH TUNING ... si daca se face nu se castiga foarte multi cai ... ii trebuie un piggie back ... sau un unicip pentru a o urca in cai!!!! |
:D
Am inteles sry daca v-am creat nervi !
|
parca era topicu dacia vs corolla sau ceva de genu asta...:)
|
Topic aberant, discutii duse in alta arie...deci inchis...
|
| All times are GMT +2. The time now is 23:37. |
- Copyright 2026 4Tuning