![]() |
Re: Ne vindem tuturor - Logan MCV va purta sigla Lada!
Quote:
|
eu is curios cat va costa lada respectiva ;))
|
@ vacaroz
Cred ca nu SAAB au cumparat ci VOLVO (cei de la Gely). Chinejii au GELLY, indieni au TATA MOTORS iar cumparaturile astea au doar scop de marca si cīstig. Correnii n-au fost ajutati de GM ci au fost cumparati de GM deoarece au dat faliment cu Daewoo ca s-au īntins mai mult decīt le-a ajuns plapuma iar GM a avut nevoie de o categorie de masini de mic litraj cu care sa-si faca mai bine intrarea īn europa decoarece, īn europa n-are sanse sa-si vīnda tancurile cu V8 care merg brici pe piata americana. Ocazia daewoo a venit perfect si la tanc pt. GM care era īnfipt cu un picior īn faliment. Acuma are mini-masinile cu motorase de masina de cusut pe care l-e alimentezi cu pipeta pt. piata europeana cu care-si "linge / bandajeaza ranile falimentare" si ia mai si ajuns sa scoata CAMARO - BUMBLEBEE / Transformers pe piata pt. puristi. :D ;) Sīnt smecheri baietii de la GM :D Īn fine............ astea-s chiestii de afaceri si pt. asta trebuie sa fi smecher sa prinzi prada potrivita la momentul potrivit, si e cu totul alt ceva. Marea problema la romāni e ca daca se vīnd, se vīnd prea ieftin si nu au īncredere īn propriile lor capacitati motiv de ce se subapreciaza iar asta īi strica. Realitatea e īnsa cu totul alta. Dau exemplu pe indieni. Indienii se considera gunoi mondial. Traiesc īn slam-uri si-si spala rufele ca-n evul mediu īn gīrla. Realitatea īnsa este ca indienii sīnt vazuti ca cei mai buni IT'isti pe plan mondial. Capacitati cu un intelect feroce ce traiesc la coada vacii mai rau ca īn Romānia. De ce? Pt. ca n-are cine sa-i scoleze, sa dezvolte capacitatile ce exista. Īn Romānia este aproape aceasi poveste dar īn alte domenii, precum medicina, industria metalelor, inginerie mecanica, agricultura, turism Daca Romānia ar avea o conducere politica asa cum trebuie, daca scoliile tehnice, profesionale etc. ar fi subventionate asa cum trebuie, remuneratiile persoanelor asa cum trebuie, romānia ar da clasa la multe tari vestice si asta īn timp record. |
Quote:
finantele vor fi mici, dar si asa cred ca va trebui un buget enorm sa poti scoate o masina 100% romaneasca, si asa va fi greu sa acoperi cheltuielile totale. plus distribuitori, service etc. o adevarata logistica care papa si aia bani la inceput din pacate uzinele dacia au ramas doar atat... noi romanii ce ne bucuram ca ne-au dat locuri de munca, in rest francezii iau toti laurii si banii |
Da. E nevoie de enorm de multe finante pt. asa ceva si bani exista īn Romānia suficient.
Problema este ca banii existenti sīnt investiti cu curiu si nu cu capu. Dau un exemplu simplu. Stiu ca..... "nu ma fac iubit" cu treaba asta dar īmi asum riscul :D Īn romānia s-au investit miliarde īn ultimii 20 de ani īn fel de fel de tīmpenii inutile. Una din tīmpeniile inutile ar fi cele peste 4000 (patru mii) de biserici construite inutil, parca n-ar fi fost destule. Sīnt necesare biserici si bisericute daca se poate le fiecare intersectie de strada de parca rugaciunile la....."papura voda" aduc bunastarea si succesul īn "pica para malaiata" style īntregii natii romāne. :???: Scuze dar daca numai banii astia s-ar fin investit īn industria auto, Dacia īnca ar mai apartine romānilor cam 80% si s-ar putea eventual lucra sub licenta cu aceasi strategie pe care o aplica Renault. Asi mai putea da multe exemple de genul asta dar prea asi intra īn of topic si se supara moderatorii. ;) O alta problema cu care se mai confrunta Romānia este (īn afara de politicieni semianalfabeti, corupti si incapabili, este PRIVATIZAREA. Tot ce misca acolo a fost īn proprietate de stat iar nivelul tehnologic din 1989 n-are rost sa-l mai comentez. Īl stie fiecare. Toata industria romāneasca de ev mediu, pur si simplu nu are valoare? Cine s-o cumpere? Crezi ca vine THYSSEN - KRUPP din germania sa cumpere oterlarii SIEMENS - MARTIN vechi si desalate de peste 200 de ani? Hai sa fim seriosi. Vin tot niste "coate goale" care nu vor sa investeasca nimic, sa produca ieftin si sa vīnda scump sa-si umple buzunarele fara sa tina cont de ce lasa īn urma. pt. asta umple buzunarele politicienilor coruprti si toata lumea-i fericita, īn afara de omul muncitor care nu stie cum sa-si cīstige pīinea cea de toate zilele. Otelariile din germania care sīnt (erau) la nivelul tehnologic cu otelariile ACTUALE de prin Resita, Galati, Hunedoara (Calan) sīnt de mult modificate īn cinematografe de vara (ESSEN) sau discoteci - Delta Music Parc (DUISBURG), īn cel mai rau caz transformate īn muzee. Deci, ivestori vestici care sa produca calitate, sa dea si salari cum trebuie, poti sa uiti. Dovada, problemele existente īn industria metalurgica cu patronii indieni sau pampa lui peste de prin srilanca de unde or veni si astia. Problematica asta se īntinde īn toate ramurile enonomiei romānesti. |
Important este ca a plecat totul de la noi. Sunt interese foarte mari la mijloc iar discutia asta si adevarul nu sunt duse decat de niste oameni foarte grei,ce-i drept e o masina pentru Romania foarte reusita.
|
Da important e ca a plecat de la noi...pe naiba.Se intampla cum s-a intamplat cu toate cele:Nivea,Insulina etc...daca ii intrebi pe cei ce le folosesc (din afara granitei) multi nici nu au auzit de Romania,dar sa mai aiba habar de provenienta.Totusi Loganul a facut ceva valva avand in vedere si mijloacele de comunicare/publicitate actuale...poate multi isi vor aminti cate ceva.
Politic vorbind este exact cum scrie userul de mai sus.E bine asa ca ne iese si noua(lor) ceva.Bineinteles ca sunt interese,altfel de unde iasa ditamai bucata de ciolan,poi fara interese si oameni grei nu merge tata... Oricum mama Daciei e Renault la origine...asa ca prea mult sa nu ne laudam sau sa ne vaitam ca altii fac si dreg...nici francezii nu s-au vaitat cand s-a fabricat copia dupa Renault 12 in Romania ;) |
Quote:
Dacia 1100 / 1300 este gīndita 100% Renault iar ce a urmat la 1310 si derivatele n-au fost gīndire ci ciobanite. Asta stie sa faca fiecare tunist amator de 17 ani. Ba daca īsi pune ambitia o face de 10 de ori mai bine. Se vede dovada si aici pe forum. Ceea ce priveste 1410 sport............ hai sa fim seriosi. Sa iei o masina sedan, sa-i desfiintezi o usa si s-o faci coupe cu coped 10% īn partea din spate, sa pui un parbriz de fata īn loc de luneta, sa scurtezi capacul de portbagaj, stie orice bou cu doua clase ca trenu dar care e capabil sa umble cu un flex si un aparat de sudura. Toate astea ce au urmat dupa 1300 nu se poate numi gīndire de INGINERIE ci......PEANUTS ( ca sa nu l-e numesc ....LĂBĂRELI) de tunist amator īncepator practicabil fara exceptii īn fiecare garaj īn dosul blocului. |
Quote:
in romania erau peste 18 000 biserici la ultimul recensamant, si cum am lucrat ceva ani in domeniu cunoisc foarte bine domeniul. daca ei au declarat 18 000 in realitate numarul sare de 25 000 cred bani pentru mastodontul de catedrala sunt 300 milioane euro prima transa, care sunt tot imprumuturi plus alte cateva zeci de catredale in constructie/renovare din alte orase (vezi bacaul) toti vor sa se dea pe langa BOR pentru ca e foarte usor ca popa sa prosteasca masa de multime in politica. agricultura care era profi inainte de 90 acum importam... ca sa se relanseze dacia va trebui sprijin din partea guvernului nu numai financiar, dar pentru inceput si ceva scutiri de taxe si etc, si cum la noi ca sa ai parte de sprijin guvernamental trebuie sa bagi in buzunar colo si colo cine se incumeta? nu cred ca mai au cei de la dacia nici 25%, asta in cazul in care la ora cand francezii au cumparat dacia romania avea 50%+1 actiuni, acum sigur cifrele au scazut dramatic. singurul motiv din care dacia a ramas cu acelasi nume este ca sa stipulat in contract de la inceput, altfel renuntau francezii la orice legatura intre actualele dacii cu asocierile romaniei dacia e o masina produsa in romania si se vinde in romania pentru ca omu citeste acolo dacia... dar made by renault trece cu vederea.... |
Eu stiam ca īn 20 dfe ani, adica din 1989 pīna acum sau construit 4000 de bucati (conform relatarilor observator - Antena 1).
Daca s-a ajuns la 25.000 construite īn RO din 1989 pīna acum............... e durere de n-am cuvinte. Acume realizez de ce varu-miu care e popa īn Lugoj are mai multi bani ca mine si a trebuit sa merg cu el sa-si comande un Camaro model 2010 cu motor V8 de 6,1 litri pe līnga Mustang-u luat anul trecut īnmatriculat aici īn Duisburg cu asigurare pe numele meu. :!: (cred ca ma fac popa si vin īnapoi in romānia) |
Quote:
|
Quote:
masinile sunt mai.... multi refuza sa-si ia o masina foarte scumpa chiar daca-si permit ca atrag atentia. dar uitete la casele lor |
Casele le-am vazut si live.
cu masinile e asa o treaba. Conduce o masina cu numar nemtesc, are scuza ca e a neamului venit īn vizita :D Cu casa mai greu. Totusi īmi pun īntrebarea, acei asa zisi......... credinciosi, ENORIASI cum li se spune pe acolo (eu ia-s numi FRAIERI), chiar sīnt asa de chiori si nu vad ce se īntīmpla cu banii lor sau nu vor sa vada? :rolleyes2 Īmi cer scuze de OF TOPIC |
Quote:
in principiu toti o fac cu buna stiinta, popa cere pentru temiri ce reparatii mereu si ei dau ca na... e biserica de la ei din sat/cartier |
Dacia Logan este o companie frantuzeasca, noi ne-am vandut deja, thread idiot.
|
| All times are GMT +2. The time now is 13:26. |
- Copyright 2026 4Tuning