![]() |
scade si sub 12 V si cu condensator de 40 F atata timp cat nu ai un alternator care sa incarce cu amperii necesari...incearca cu farurile aprinse, dezaburirea lunetei si caldura la maxim si vezi ca ajungi si la 10V...si acolo deja risti sa arzi subul...pune un alternator mai mare..110 150 Ah...si vei avea curent...bafta
|
:tenisclap
Condensatorul suplineste lipsa de curent pe durate foarte scurte. Daca pui o melodie cu _foarte_ mult bas, condensatorul se descarca instant si ramane descarcat. Din cauza asta pe masinile de competitie SPL nu se folosesc condensatoare... Deci conteaza foarte mult si ce melodie canta cand se masoara chestia asta... In alta ordine de idei, daca se monteaza amplificatoare de putere mare pe masini cu sistem electric care nu poate oferi suficient curent pentru ele este cea mai scurta cale catre amplificatoare/suburi arse... |
pai eu am o statie amarata de 400muzicali si cu ea in blana mai putin de 13 nu am si asta fara condensator.... dar stiu ca am alternator de 100A si cabluri de 1.2cm :twisted:
|
:lol: :lol: :lol:
pai crezi ca degeaba am specificat eu ca sistemul electric tre' sa fie ala stock ?!?!?! :D :D :D :D |
pai si la ce te referi???? alternatorul de 100A e standard pe masinile cu aer conditionat :P
|
Nu trebuie mah schimbat nimic, adica alternator sau alta chestie...
KrushX are pe Matizul lui celebru alternator standard si are condensatoare. Asa ca nu se prajeste nimic. |
era sa prajesc un woofer de 2000W de vreo doua ori din cauza distorsiunilor provocate din lipsa de curent... dar asta la mine cand aveam consum de 150 de amperi shi io ii dadeam cu 35 A....
|
ai loc sa pui un alternator mai mare sau trebe rebobinat ala micu ?
|
pai ala mik cica nu se poate bobina... asha zic capetele mai luminate de pe aici. o sa incerc pe cat posibil sa fac un lok sa imi pun altu mai mare, ca acum am schimbat iar muzica shi e pacat sa aud numa distorsiuni....
|
Topic interesant, deci ar trebui dezbatut mai mult... Special pentru NEV. :lol:
|
Daca la condensatoare e regula de 0.1 farazi la 100W, de unde imi iau si eu un condensatod de vroe 0.5 farazi?
O alta problema: ce amplif imi recomandati pentru 2 subwoofere de 200w? eu am gasit magnat the rock 600 la un pret acceptabil. Altceva ce-as putea alege? |
ce subwoofere sunt, marca, serie... apoi itzi vom raspunde shi la intrebare :)
|
Poate imi raspudneti si mie la intrebare:
Daca wooferul este cu dual voice coil, adica are 2 seturi de mufe, pot pune la fiecare mufa cate un canal din statia cu 2 canale ??? Sau trebuie sa le lega mufele in paralel si sa pun statia in bridge ? |
a doua varianta e de preferat, asta ca sa obtzi tot ce poate sa dea statzia. daca e un woofer pe doua bobine este puternic. o statzie pe doua canale de obicei nu e foarte puternica... sa ai in vedere ca gainul sa fie dat egal pe canalele statziei sa nu bagi tensiuni diferite in bobine, asta daca legi fiecare bobina pe cate un canal....
|
pai in bridge din cate stiu eu statia merge pe 4 ohm..daca pui in paralel 2 bobine de 4 ohm ai 2 ohm....nu stiu daca tine statia 2 ohm in bridge...de obicei la alea mono se face asa....
|
| All times are GMT +2. The time now is 09:04. |
- Copyright 2026 4Tuning