![]() |
Re: Capota ruginita ( old ) !
dupa ce am idepartat vopseaua am aplicat cu un pulverizator cateva maini de detartrant pe care l-am clatit cu apa curata iar rezultatul a aparul in cateva ore
https://forum.4tuning.ro/121-masina-m...ok/page-2.html |
Hai sa zic si eu o metoda "de ruginire fortata":lol:
Incalzesi capota (parlitor, lampa de gaz etc.) apoi arunci cu apa pe ea, acest lucru se intampla si pe discurile de franare dupa ce se incalzesc si treci printr-o balta poti observa ca apar "punctulete" de rugina. |
Numa sa nu aveti capota galvanizata ca eu nici cu acid de baterie n-am facut-o sa rugineasca dupa 1 luna...
|
gata s-a rezolvat cu o bucata de smirghel ( hartie abraziva) si apa cu sare :D Cine vrea sa vada capota da dea un semn aici !
|
Quote:
|
5 Attachment(s)
Numa usor, cu treaba buna COX
Rugina a aparut dupa 1-2 zile . Nu eu am incercat ci un prieten de-al meu , doar ca eu i-am zis cum sa faca! |
Am incercat si eu mai demult pe o capota. Prima data am pregatit capota, am dat jos de pe ea tot ce a insemnat vopsea(vopseaua cu flex-ul :D perie de sarma si smirglu), apoi degresat totul si dat cu clorura ferica (grija mare cu substanta asta sa nu o inhalezi si sa nu iti atinga ochii), lasata cam o ora sa balteasca clorura pe ea, si dupa aceea am turnat apa cu sare, nu am dat cu nici un lac, am lasat rugina naturala :) reactia e foarte brusca, seara pe la 12 am terminat cu lucrarile,iar a 2-a zi la 8 montam deja capota ruginita.
|
da ce trebuie sa te chinui , cand poti face cu apa si sar ?
|
totusi nu era mai bine daca le vopseati in culoarea ruginei? scapati de posibile amenzi si aveti satisfactia de a da si peste nas gaborilor
|
Nu este stres, am purtat si eu o vreme capota pe masina , nimeni nu s-a legat de mine cei drept nici nu m-a oprit politia. Chestia ii ca daca nu depaseste 30% din culoarea masini ii ok si nare nimeni ce sa-ti faca . Numai ca cica nu ai voie sa umbli cu elemente ruginite sau deteriorate pe masina ... Pana la urma daca vor sa teamendeze de la capota ajunge la roti suspensii folii , mai sari si tu cu gura il enervezI ... DECI ...
|
am vazut varianta ieftina , Bere plus sare :) in linkul de mai jos se vad rezultatele acestei soluti :)
https://www.youtube.com/watch?v=s7Iv42AOZIk |
| All times are GMT +2. The time now is 11:17. |
- Copyright 2026 4Tuning