![]() |
Re: Cer Sfaturi pt modificareau unui VR6
Ok ...am inteles problema ...sa revenim totusi la motorul meu ...ce as putea sa-i fac ..de unde sa incep cu el ....
|
Quote:
~Nautilus |
Inutila prezentarea ta istorica,dar daca ti-a placut tie sa scrii...
4 supape/cilindru sunt mai eficiente decat doua.Contraexemple se pot gasi,dar in general asa e.Un motor cu 4 supape/cilindru si ax in bloc e mult prea complex si costisitor,de aici cele doua metode folosite:4 supape/cilindru-DOHC,2 supape/cilindru-OHV.Multe din motoarele din ultima categorie au avantajul ca sunt mai usoare si mai compacte datorita axului in bloc.Acest avantaj dispare cand se folosesc OHC.Diferenta de masa si dimensini intre SOHC si DOHC e aproape nula.Deci,de ce ai renunta la inca 2 supape/cilindru+inca un ax ? Poti argumenta ca OHC,fie si cu 2 supape/cilindru,permite turatii mai mari.Dar am mai postat o data,5.800 nu e deloc o turatie mare.Multe OHV-uri moderne (de exemplu LS2,LS7,Hemi 6.1) functioneaza la turatii mai mari. Vad ca tot ocolesti subiectul...de ce ai nevoie de DOHC pentru 2 supape pe cilindru ? Ce avantaj iti ofera DOHC 2 supape/cilindru fata de SOHC 2 supape/cilindru ? ugod revenind la motorul tau,ce vrei sa afli de aici ? Stii si tu probabil ce trebuie sa-i faci in teorie daca vrei sa ramana aspirat,ce avantaje si dezavantaje au diferitele tipuri de compresoare intre ele si fata de turbine daca vrei supra-alimentare,iar mai mult nu vei afla de aici.Sunt foarte multe site-uri si forumuri care ofera informatii despre VR6,direct de la oamenii care le-au modificat,nu presupuneri.E mai util sa incerci acolo.Sau sa urmezi sfatul lui zbuciumus. |
nu mai vine nimeni cu sfaturi si pareri ?
|
care sunt acele site-uri unde poti afla date despre modificarea unui vr6 inafara de turbo si compresor. Eu unul am tot cautat si n-am gasit mai nimic
|
Quote:
|
gata DMX-ule???vrei turbo??:D pacat ca nu mai am cu sa ma dau cu tine...:D
|
INAFARA de turbo si compresor....astea nu ma intereseaza momentan..... ok nu-i bai tot aflam noi ce se poate face la ea
|
Quote:
http://vwforum.vwforum.ro/index.php?showtopic=27532 |
ugod
dar tu cam ce ai vrea sa ii faci motorului? esti sigur ca va rezista puteri la care vrei tu sa il duci? sti ca pe langa motor iti mai trbuiesc si niste suspensi, jante si cauciucuri si mai ales frane muuult mai performante decat cele stock? cel mai simplu dac ai bani de investit este turbo+intercooler, reglat frumusel, o "mica investitie" in frane si suspensi+roti iar daca ai de gand sa maresti puterea motorului la mai mult de 350-400 cai nu ar strica sa iti ramforsezi putin sasiul pe dedesubt. numa bine si spor la PIMP-uit masina. |
Quote:
|
9 Attachment(s)
cateva poze cu masina si kitul turbo + chip
|
suspensie KW reglabila
discuri frane Brembo insertie Carbon diametru 288 si muilte altele |
rotile mi se pare ca le ai pe 15. Cum pui puterea jos ca eu am terminat cauciucurile.Am exersat plecari de pe loc cu ea si de la 2000rpm in sus le zapacesc de dracii le iau. Si nu calc blana sau ceva de genu ci progresiv, iar cand o infig pe a2a la fel.....
Cu cat ai coborat-o? Si eu vreau tot kw, dar nu stiu inca cu cat s-o cobor ptr ca ii pun pe 17 rotile saptamana care vine. Suspensia o comand luna viitoare.Luna asta trebuie sa-mi ajunga barile stabilizatoare sus-jos fata si spate. Uleiul il schimb marti 10w60 castrol rs direct de la germanica. Mai am o prb. dimineata nu-mi sta relantiul, dupa ce se incalzeste nu mai am prb. ma gandesc ca este senzorul de relantiu. Si daca stii, ce imi citeste calculatorul daca-l cuplez la mufe? Imi da eventualele erori de la senzori? |
Cu cati bari intentionezi sa mergi cu chipul aia?
Despre suspensie, nu diamtrul roatei, jantei conteaza, ci suprafata de contact, mai bine zis cat de mare e acolo aderenta. Problema aderetei prin 2 moduri puteti sa remediati, una e sa aveti o suspentsie foarte rigida, daca se poate spatele un pic mia sus (arata idiot, dar face efectul), asta pentru ca in asa fel centrul de greutate la plecare nu ajunge atat de mult pe puntea spate = mai multa greutate pe puntea fata, deci aderenta mai mare. Iar cealalta e sa pui slick, noi megrem cu slicuri secound de la monoposturi de F2000-3000, pe spate ei au cauciucuri late si foarte bune pentru drag. Evident sunt si cauciuc special care isi schimba diamtrul...dar costa enorm si in euroba inca nu se fabrica daca bine stiu. Iar al treilea metoda e sa pui un lanch control. Despre suspensie inca atat sa nu lasi prea jos masina, o sa schimbe foarte multi unghiurile si desi va fi mult mai jos decat inainte, viteza in curba o sa scada. La o suspensie eu spun mac 3-4cm este ok, daca lasi mai mult caracteristica acesteia schimba spre rau. Asta pe fata, pe spate poti cat vrei...nu conteaza ori cum e naspa...si nu inteleg de ce pun multi acolo bara de stabilizare, arunca bani pe geam, puntea la G1-2-3-4 este o ditamai rollbar. |
| All times are GMT +2. The time now is 21:15. |
- Copyright 2026 4Tuning