Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Zona tehnica BMW (https://forum.4tuning.ro/290-zona-tehnica-bmw.html)
-   -   Swap de la 4 cilindri, la 6 cilindri (proceduri, acte) (https://forum.4tuning.ro/290-zona-tehnica-bmw/192779-swap-4-cilindri-6-cilindri-proceduri-acte.html)

Sparkle_81 24-06-10 22:01

Re: Swap de la 4 cilindri, la 6 cilindri (proceduri, acte)

Quote:

Originally Posted by abby3325 (Post 3464057)
........... voi opta pt. un 1.8is, vreau sa ma stiu cu actele in regula, si e mai usor de omologat.............

Multa bafta cu swap-ul ! Vei fi multumit de is !;)

fashionboy01 02-07-10 08:32

Quote:

Originally Posted by abby3325 (Post 3424082)
Salutari !

Ajutati-ma putin fratilor, ca m-au incurcat rau cei de la RAR (Alba).
Pe scurt : detin un E36 316i si as dori sa-i pun un 2.0 vanos 24 valve. Bun .. Am sunat pe un inginer de la RAR (ce mi-a fost recomandat de la informatii, ca sunasem sa intreb la ei la sediu) si-mi spune respectivul asa : daca schimbai motorul tot cu unul de 1.6, era o simpla taxa de 570 RON si gata .. Daca pui acel 2.0, care e in 6 cilindri, se schimba treaba cam asa : pe langa acea taxa de 570 RON, mai ai de platit o taxa de 1600 RON, insa problema nu ar fi aici, ci in faptul ca trebuie sa-ti aprobe cei de la Bucuresti schimbarea aceasta, deoarece treci de la 4 la 6 cilndri, puterea motorului creste cu mai mult de 20% (nu stiu ce metode de calcul au ei, ca mi-a explicat putin), plus ca trebuie recalculata distribuirea maselor (ca se schimba greutatea), trebuie puntea spate cu frane pe discuri, bla-bla, etc, ca-mi facuse capul calendar si tot nu am inteles mare lucru ..
Adica am inteles atat : chiar daca platesc acele taxe (570 RON si 1600 RON), tot nu am garantia ca-mi vor aproba cei de la Bucuresti omologarea, mai precis, respectivul inginer m-a dat mai putin de 15% sanse de aprobare a omologarii .. Ahh .. sa nu uit, mai spunea ca trebuie sa merg cu masina la Bucuresti ..
Bun .. si atunci .. ma intreb si eu (in prostia si nestiinta mea), altii cum mama supararii reusesc aceste swapuri cu acte in regula ?! Ca-mi vine tare greu sa cred ca toti care si-au schimbat de la 4 la 6 cilindri, nu si-au facut omologarea si umbla asa .. la risc .. Sau poate doar la mine la Alba, e "mai greu" sa faci treaba asta ..
Rog tare mult pe cineva sa ma lumineze, mai ales pe cineva care si-a si facut un asemenea swap legal ..

Multumesc din suflet !

salut,in locul tau as fii facut aceasta modificare fara ca nimeni sa stie,cu itp-ul nu iti faci probleme ... si cam asta ar fii problema...legat de cei de la rar...nai treaba cu ei :) poti lasa capacul stock al motorului,nu au de unde sa stie ca in motor sunt 6c nu 4...in fine.salut

APP CU NOILE TAXE SI IMPOZITE SIGUR NUMAI VREI SA ITI PUI MOTOR PESTE 2L :)

abby3325 02-07-10 10:38

Legat de noile taxe .. cam da, ai dreptate, dar totusi .. macar un 2.0 L mergea :D

Provenzano 21-07-10 18:19

e bun si 1.8 is. acum depinde ce vrei tu..

abby3325 21-07-10 19:17

.. sincer ? Ce-mi doresc, nu prea-mi permit din cauza taxelor nesimtite cerute de RAR la omologare .. Asa ca aleg varianta de compromis : 1.8 is :) Fata de 1.6 ce-l am acum .. e ceva mai altceva :)
Asa ca s-a stabilit : 1.8 is va fi alegerea !

P.S. : numai sa scap de nuntile ce le mai am in luna asta si in august :)) =))

mastersync 11-08-10 11:44

am schimbat 1.6 cu 2.0 fara sa trec nimic in acte . plus ca nici nu ai voie , pt ca diferenta de putere este + 40 % ... nu conteaza cilindrii poti sa ai si w12 , din cate stiu eu . ca sa iti aprobe nu tre sa ai motorul mai puternic decat cel din carte cu 40 % . cum ziceam , am pus 2.0 sunt multumit de el merge ceas , m`a dus ieftin , l`am montat singur in 2 zile .

ps. nu ai cum sa pastrtezi capacul motorului de la 1.6 la 2.0 ... ca nu e borcan sa ai acelasi capac ...difera de la cer la pamant 1.6 de 2.0 ....atat la galerii , dimensiuni ..sunet , etc...

sunt foarte multumit de taxele pt 1.6 :))
cum tara asta e de atatea ori nedreapta cu noi , eu de ce as fi corect cu ei ?

singura parte proasta e daca vrei sa vinzi masina ... o sa strembe din nas clientul cand o sa auda ...

Provenzano 11-08-10 11:52

Quote:

Originally Posted by mastersync (Post 3578189)
am schimbat 1.6 cu 2.0 fara sa trec nimic in acte . plus ca nici nu ai voie , pt ca diferenta de putere este + 40 % ... nu conteaza cilindrii poti sa ai si w12 , din cate stiu eu . ca sa iti aprobe nu tre sa ai motorul mai puternic decat cel din carte cu 40 % . cum ziceam , am pus 2.0 sunt multumit de el merge ceas , m`a dus ieftin , l`am montat singur in 2 zile .

ps. nu ai cum sa pastrtezi capacul motorului de la 1.6 la 2.0 ... ca nu e borcan sa ai acelasi capac ...difera de la cer la pamant 1.6 de 2.0 ....atat la galerii , dimensiuni ..sunet , etc...

sunt foarte multumit de taxele pt 1.6 :))
cum tara asta e de atatea ori nedreapta cu noi , eu de ce as fi corect cu ei ?

singura parte proasta e daca vrei sa vinzi masina ... o sa strembe din nas clientul cand o sa auda ...

sunt foarte multumit de taxele pt 1.6 :)) :corect.

mastersync 11-08-10 11:57

Quote:

Originally Posted by Provenzano (Post 3578208)
sunt foarte multumit de taxele pt 1.6 :)) :corect.

ce`am uitat sa zic ..acusica in toamna... cand umplu iar porcusorul de banuti ....pun direct 2.8 ... cel tarziu noiembrie o sa am un 328 nervos :> si culmea , tot cu acte de 316 :)))))))

eu mi`as fi adus un skyline sau o silvia ...dar ce sa fac , sa platesc taxa mai mare decat platesc masina ?????? asa schimb motoare pana ....ajung la aceleasi performante ale unei japoneze .

Provenzano 11-08-10 12:02

Quote:

Originally Posted by mastersync (Post 3578229)
ce`am uitat sa zic ..acusica in toamna... cand umplu iar porcusorul de banuti ....pun direct 2.8 ... cel tarziu noiembrie o sa am un 328 nervos :> si culmea , tot cu acte de 316 :)))))))

eu mi`as fi adus un skyline sau o silvia ...dar ce sa fac , sa platesc taxa mai mare decat platesc masina ?????? asa schimb motoare pana ....ajung la aceleasi performante ale unei japoneze .

:))))))) BV

vimann 11-08-10 12:56

Super, am tot cautat pe net, dar raspunsurile clare cu schimarea motorului le-am gasit aici din intamplare. Si eu sunt in situatia de a scapa de m40 si a pune un m44,atat pentru putere cat si pentru obd2

abby3325 11-08-10 15:02

Uff .. de ar fi asa simplu .. adica, doar atunci cand vrei sa-l vinzi sa ai "neplaceri" .. mastersync, ai mare dreptate, tara e nedreapta in multe privinte in ceea ce ne priveste pe noi, insa .. din pacate, am prostia aia ce se numeste "constiinta" .. ce nu m-ar lasa sa dorm prea linistit .. :(
Oricum, felicitari pt. swap-ul ce l-ai facut, e de admirat !
Eu din pacate, trebuie sa mai aman acel swap .. mi-am gasit la inceputul saptamanii masina lovita in parcare, ceva masina mai mare, mi-a frecat-o din fata si pana in spate .. am nevoie de usa dreapta fata, usa dreapta spate, decupata si indreptata o portiune din aripa spate, aranjata putin si aripa fata .. ehh .. in fine, in 400 euro o fac .. Dar din pacate, acei 400 euro .. erau motorul dupa care tanjeam atat de mult .. :(
Lasa, va rasari si pe strada mea soarele candva ;)

mastersync, apropo, we need to talk ;) Da-mi un PM cu ID-ul tau pls :)

mastersync 12-08-10 02:34

hehe ....n`ai trecut prin cate am trecut eu , ca ziceai la fel ca mine si tu ..iti bagai picioarele ...si schimbai motorul una doua :)))

eu sunt si foarte norocos cu politia ...nu m`a luat niciodata..trec cu tobe cu folii printre razii saptamanal ...ii opresc pe aia din fata , pe aia din spate ,iar mie imi face semn sa trec..sunt foarte foarte foarte norocos . nu port centura , vorbesc la telefon mai mereu ....se uita la mine , si nimic ...dar nu stiu de ce . odata aveam 160 si era radar pe pod la otopeni ,mcv nou , nimic ...n`a venit nici acasa, nu s`au luat dupa mine ..nimic nimic ....repet ...foarte norocos :)

abby3325 24-08-10 07:19

Ei bine .. eu sunt un mare ghinionist .. Asa sa te gandesti, ca-mi expirase carnetul de conducere de cateva zile, eu nici nu am bagat de seama .. si la Zalau (eu mergeam spre Satu Mare), m-a oprit la un control .. si s-a uitat pana si la data la care expira si era sa o musc rau :)) Deci .. nu m-as prea risca la norocul meu, ca mai pot da exemple :)
Raman la 1.8 is (momentan) >:) La inceputul lunii septembrie, la salar, intra masina la indreptat (dupa ce mi-a frecat-o ala in parcare) si dupa asta urmeaza swap-ul. Doamne` ajuta ! :)

vimann 24-08-10 08:13

Cand schimbi motorul cauta-ma daca vrei sa scapi de is. E m42 sau m44 ?

BMnWA 10-10-10 01:42

ce atata teorie , ce pret bun sa iei pe masina cand schimbarea motorului te duce linistit la o suma intre 500-700 euro ? o sai lejer pe a ta si diferenta de bani care oricum o bagai in motor cumperi o masina cu totul de fabrica . Poate ai noroc si de mai multe optiuni , dar la ce preturi au 320i-urile chiar nu merita deranjul pentru swap.

All times are GMT +2. The time now is 14:58.

- Copyright 2026 4Tuning