![]() |
Re: NEW Megane RS (MK III) vs Cupra R vs Golf R vs Audi S3 vs Focus RS
Quote:
Precum se poate vedea, puterea iniţială este de 265 CP, pentru ca după tuning să se ajungă la nu mai puţin de 319 CP. Cuplul īn schimb creşte cu cei 50Nm anunţati. Şi atunci ne punem īntrebarea: creşterea de 35 CP este faţă de cei 250CP stock sau faţă de puterea reală a maşinii? Chiar şi aşa, diferenţa īntre 319 CP şi 265 CP nu este de 35 CP. Misterul rămāne, īnsă creşterea de putere este sigură. Iar pentru aceasta, plus o evacuare modificată şi un filtru de aer sport, francezii cer 790 de euro, preţ valabil īn luna mai, īn mod normal acesta fiind de 920 de euro. |
despre subaru si mitsubishi (care sint tatici, fie vorba intre noi) stiam....
sint cele mai bune pe circuit, stiu asta. am ales focusul pentru ca sint mai putine, si pentru looking. dar, cele mai competitive sint cele 2 de mai sus, insa nu intra in topic. |
daca ar fi sa tin cont de pret asi alege cupra r . pret bun , performante bune , arata bine si e practica .
daca nu asi lua pretul in considerare atunci golf r rullz :)) |
Tinand cont de pret/performanta ar fi trebuit sa aleaga Megane RS Cup (MK III) care costa putin mai mult decat Cupra mult mai ieftin decat Golf R si Focus RS si le bate pe toate 3 pe pista.
|
Quote:
|
Quote:
Comparatia asta nu e numai intre Cupra si R, paqrticipa si Focus RS si Megane RS. De ce-s mai slabe cele din urma? Si de ce e Cupra practica si restul nu-s? Toate au 5 locuri, portbagaj decent, suspensii adaptate si pentru sportivitate si pentru drum, niciuna nu are rollcage. |
de ce golf r rulz ? pai e un s3 cu sigla ''w'' . e 4motion , are 265cai si la design e peste toate . dupa parerea mea e cel mai frumos golf pana in prezent . si e putin mai ieftin decat un s3 .
si am ales cupra r pt ca e o masina buna . are tot 265 cai dar tractiune fata , e cea maiieftina , are 4 usi , arata bine si e o masina buna , sportiva pe care o poti folosi zi de zi spre deosebire de megane care e mai mult o masina de track . cu o resoftare o poti duce lejer in 300cai si astfel vei ajunge la performantele lui focus rs la un pret mult mai mic . |
Si tu sincer ai mers cu vreuna dintre ele?Sau aia-i buna aia-i proasta aia-i stramba doar pentru ca asa crezi tu?
Pentru raport bani/performante megane . Insa daca am uita acest aspect un S3 cred ca nu ar refuza nimeni, mai ales din prisma potentialului de upgrade. |
Quote:
Bine, STI nu prea are ce cauta in comparatia asta, pentru ca e evident ca e alta mancare de peste fata de restul. Dar un WRX 2.5T 230cp putea fi comparat. |
|
Quote:
|
eu am crezut ca la acest topic raspund doar cei care au condus macar 2 din masinile mentionate in sondaj. vad ca raspunde multa lume. inseamna ca multa lume a mers cu macar 2 din aceste masini.
sa-mi zica si mie cineva care a condus s3-ul nou si/sau r-ul nou si/sau rs-ul cum se simte in ele. citi din cei care-si exprima aici punctele de vedere au mers macar cu o masina de peste 230 cp adevarati pe circuit ? care e diferenta intre megan si focus ,din punct de vedere al celui de la volan, la intrare in viraj semi -inchis pe frina ? |
Quote:
daca te referi la modele anterioare...megane 225,230,golf gti,scirocco si focus st...sunt o gramada pe aici care ti-ar putea raspunde la intrebarea ta! |
Cu ce te incalzeste ca o masina scoate un timp mai bun cu 1-2 secunde pe circuit din moment ce majoritatea care o cumpara nu vor intra niciodata cu ea pe un circuit? Sau cand faci depasiri sau intri in viraje mai tare te ajuta sa stii ca masina ta e mai rapida decat alta?
|
Quote:
Legat de circuit, la noi intradevar, mai greu se intampla asta tinand cont ca nu exista nici macar un circuit in Romania, in schimb, pana si in tari ca si Ungaria Croatia au in dotare peste 5, omologate cu trackdays de mai multe ori pe an la tarife de bun simt. |
| All times are GMT +2. The time now is 20:18. |
- Copyright 2026 4Tuning