![]() |
Re: Idei tuning ptr. Honda Prelude din 90
Sal Fanete! Stiu ca este extrem de scump sa iti schimbi motoru, am trecut si eu prin asta cu Integra mea da am renuntzat din cauza unor evenimente nedorite! Despre B18C, piata JDM (Japanese domestic market) exporta motoarele b18c la 177 cai putere iar americanii iau numai 170cai pt Gs-r din cauza emisiilor! Motorul pt integra Type-r vine in doua variante: 96' care e de 197cai si 98' spec R care aparent are 202! Motivul este k ce e mai nou de 98 vine cu ABS standard si alte jucarii care ingreuneaza masina si au avut nevoie sa compenseze! Scuze dar nu mi-am imaginat k sunt chiar asa putine Honde in Romania. Am vazut ca aveau cativa Civic-uri Type R si am considerat ca sunt destul de po****re! Pace!
|
type -r uri in bucuresti .... le numeri pe degetele de la o mina . ii stiu pe 3 dintre cei cu type r si doi doar dupa nume (sunt persoane publice). acum ca o mai fi unu sau doua .... nu stiu. dar honde in general sunt foarte rare. imagineaza-ti ca la intalnirea fanilor honda nu au fost maimulti de 20 de insi. ce este mai des la noi pe strazi este accord-u' , care este o masina cu succes destul de mare la noi in tara.
si despre codurile alea de motoare eu cred ca le incurci putin b18c5 este motorul de pe integra type r, cel cu 197 cai si cel de 170 este b16a2. eu asa stiu si sunt sigur 90% ca asa este PS. JDM (Japanese domestic market) - chiar eram curios ce inseamna JDM :) |
Nu...este 100% corect ceea ce spui! Dar confuzia este urmatoarea: sunt 2 motoare principale B18C si noi vorbeam de motoarele diferite! Unul este B18C (cel de care vorbeam eu) care este pentru modelul imediat sub Type-R (Si sau SIR) si apoi vine B18C5 care este TypeR(de care vorbeai tu-al naibii de scump si este ZEUL MOTOARELOR)! Diferenta este urmatoarea: B18C5 este format din blocul motorului B18C si headerele de la B16A2 (VTEC)! B18 da cuplu si B16 da putere, apoi ai altele care maresc turatia maxima de la 8000 la 8500!
|
stai asa ca e putin mai complicata treaba
b18c integra SiR 178 hp b18c integra type r 197 hp b18c1 integra GS-R 170 hp b18c5 integra type-r 195 hp si mai este si b18c6 si c7 care au 210 si au fost pune pe integra de dupa 1996 mi se pare foarte ciudat ceea ce am gasit eu. sa fie acelasi cod de motor. tot ceea ce difera este ca ala este type r si celalalt este si-r. si unde m-am documentat nu este un site slabut uite sursa --> http://www.clubcivic.com/specs/ ne contraziceam si in fond aveam amindoi dreptate... :) |
Nu am de gand sa schimb motorul. De abia i-am schimbat chiuloasa si inca ma doare capul.Stiti si voi ce complex e un motor de honda.
Momentan imi ajung 137 de caluti.Daca totusi vreau ceva performanta ma gandeam la un kit turbo.Gasesti pe ebay.de de la 650Euro care creste puterea cu 100 pana la 150 cai. Termenul limita pentru finish e 11 august.Daca nu-i gata pana atunci vor cadea capete ! |
fanete: Problema este exact atat de complicata pt exista si "limited edition" pentru modelele VTEC! Sunt o groaza! Mai este o treaba...multe sunt estimari: B16A are numai 167 chiar daca e venerat la 170. Si apoi masinile difera intre ele! Am citit intr-o revista englezeasca faptul ca au pus 2 masini pe aparate (acelasi an, aceleasi setari, acelasi model aceleasi optiuni) si aveau diferenta de 1 cal putere la roti ( asta ar fi aproape 2 la motor)! Deci e poveste lunga! Si sa nu punem la socoteala masinile cu schimbator automat din japonia (care ajung si aici in NZ)! Alea au turatie mai mica si putere mai mica. Un prieten are Integra SIR B18C automata, berlina.....are numa vreo 170 din aia 177 sau 178 si 4 viteze si start varza de pe loc!
Saimonsez: daca pui turbo pe ea te sfatuiesc sa nu faci treaba de fata blocului pt ca intr-adevar va fi glontz dar dupa ce te joci o zi doua cu ea incep problemele si vei petrece ceva timp la garaj! Si dupa aia intr-un an iti iei adio de la motor (mai ales daca ai boos ridicat)! La turbo honda ori e treaba calumea ori e varza! Dar este intradevar de venerat! Numai ai grija cum o faci! Ai facut treaba buna pana acum tine-o tot asa! |
3 Attachment(s)
Gata am cumparat si jentile de pe ebay.de . Intr-o saptamana o sa ajunga. Dimensiuni 16" si latime 9J.Am pus si poze.Cat credeti ca am platit pentru ele?
|
Arata bine jentile, cat despre pret n-am nici cea mai vaga idee cat e un set de jenti second in europa.Aici ceva asemanator ca si conditie ar fi pe la $600-$800->300-400Euro.
Cred ca i va sta bine masinutzei incaltzata cu astea.Apropo 9J cat e ca si dimensiune a cauciucului, caci par a fi mai late decat ale mele care sunt pe 205. Iar daca sunt intradevar mai late ai facut masuratorile de rigoare sa vezi sa stea cum trebuie sub aripi si cand virezi?(si fata si spate daca e 4WS) |
Pe jenti sunt cauciucuri toyo Proxes 215/45 R16. Nu am facut masuratori fiindca o sa ma folosesc de distantiere ca sa scot rotile putin in afara si aripile vor fi umflate. Sper sa se potriveasca ! Daca nu , le vand !
Ai estimat tu bine pretul jentilor : 371 euro fara taxe transport. |
Ok daca ai distantiere ar trebui sa fie ok.Is curios cum va arata cu aripile umflate...
Cat despre pret e super! |
Zic ca ai facut o alegere buna din punct de vedere al marimii! r16 cred k e bine pt ca nu lasa masina asa jos ca r15 (presupun ca nu vrei sa ti-o rupi prin gropi) si nu iti ingreuneaza masina ca r17! Zic ca sund de foarte bun gust! Cata viata mai au cauciucurile?
|
Alea de pe fata trebuie schimbate.De interior ce ziceti : il tapitez cu piele neagra sau alba ? Saptamana viitoare o vopsesc : daca o fac albastru azur cu argintiu ar merge un interior alb-albastru ?
|
Trebuie sa iti spun k dak ii pui interior de piele alba masina va avea un aer mai luxuriant si vor cadea capete dak se urca amicii tai cu praf...se pune rau! Dar ar arata super! Dar partea proasta e ca nu ar sta bine cu jentile! Poate ceva cromat pt interior alb! Asa k ideia mai buna e baga negru cu centuri in 4 puncte albastre! Nu pune piele....pune ceva sportiv...scaune bucket recaro(doar o ideie)!
|
1 Attachment(s)
Uite o poza cu o alta varianta de alb albastru....pare mai usor de tinut curata si pare mai sportiva!
|
Interesant albastru asta : ma mai gandesc ! De usi lambo ce ziceti ? In mod normal costa peste 1000 euro un kit complet dar daca fac rost de telescoape cu 100 Euro mai imi trebuie o balama ca sa o dau la strungar sa o copieze.Problema e ca nu stiu de unde sa fac rost de o balama de usa lsd pentru prelude.
|
| All times are GMT +2. The time now is 02:46. |
- Copyright 2026 4Tuning