![]() |
Re: deschidere portbagaj electric
maxtheghost ce vrei tu acolo ii prea complicat,de ce nu mergi sa iti iei o capota de la dezmembrari sau REMAT ultimul model cu buza aceea si o deschizi numa cu cheiea si poti sa iti pui si deschiderea din buton usor dar la ce vrei ii prea mult de munca si nu se merita dupa gandirea mea;)
|
pai cu cheia o deschid si in mom de fata mecanismul este mai simplu ca cel nou pur si simplu este un carlig si butonul care il impinge.
|
Pai eu am zis sa deschizi odata ca sa fi sigur ca ii pe inchis cand pui actuatorul pe iala ca daca nu la fiecare groapa ti se deschide portbagajul deaia am zi;) ca au patit multi asa ceva si nu stiua de unde
|
aaa...gta ak am inteles la ce te refereai da iti dai seama ca o sa ii fac proba ca sa nu risc sa ma bag prin spate in portbagaj ca sa il deschid:)):))
|
Deci ii bine ca ai inteles:)
|
2 Attachment(s)
mandru posesor de deschidere electrica a portbagajului....:d toate datorita forumului....:D explic pt cei cu modelul de inchidere similar cu al meu.
se ia una bucata actuator(9 lei) componente:actuator,tija,suport de prindere surubiri se da jos inchiderea de la capota se da o gaura cat sa intre rija actuatorului in partea de sus in spatele carligului in carlig o gaura micuta prinderea: intre capota si scheletul capotei exista un silicon pt rezistenta si zgomot pe latimea suportului de prindere al actuatorului se da laoparte siliconul apoi se baga suportul si se prinde tija o bagati in aparat si in inchidere la un capat are opritor la capatul cu inchiderea il taiati si il indoiti apoi cu sarma se prinde de tija si carlig dupa cum mai e scris in forum sunt 2 tipuri cu 2 si cu 5 fire sunt bune amandoua cel cu 5 e pt inchidere centralizata nui probl 3 fire le lasati laoparte si 2 + si - iar cel cu 2 + si- actuatorul nu are + si - inversand firele faceti doar sa impinga sau sa traga - de caroserie si + eu l-am luat de sub bord de pe + continuu pe fir am pus un buton cu revenire spor la lucru toata afacerea va costa 15 lei(atat ma costat p mne):D actuator cablu si buton cu revenire vin cu ceva poze pt inspiratie |
Bravo destul de frumos numa ca la dacia nu ai unde sa ascunzi actuatorul ala aia ii toata problema;)dar in rest frumos
|
dap asta e problema...daca il puteam pune intr-o parte aveam unde sa-l ascund dar asta e acum...
pana ma obisnuiesc sa vezi c ture fac la portbagaj.;)):)) obisnuit cu el deschis cand am trb acu il tin incuiat si il deskid din`nauntru :)):))si il lok sa ma duk la buton ma duk la portbagaj:));)) |
Eu nu am avut probleme din prima zi am fost invatat cu el bine ca ai reusit aia conteaza;)
|
eu am montat acum vreo doi ani actuator pe o dacie,dar era model mai nou,care are ridicatura aia(cum avea daciile vechi din cauciuc chestia aia neagra la porbagaj,coada de randunica sau cum ii spune..) si actuatorul a avut loc acolo,n-a fost nevoie de modificarea incuietorii,parca doar o gaura am dat intr-o tabla din interiorul broastei,la fel cum am dat si pentru inchiderea centralizata de pe usi...
|
acum as vrea sa pun si la usi p spate....:D vreo ideea merge nu merge....??:D
ca tot is cu degetele belite de la un actuator ca sa rupt burghiul si mi-a trecut prin 2 degete...makar le fac praf da am usi automate;)):)) |
la alea mai bine anulezi butonul din exterior si deschizi din interior
daca pui o poza cu broasca poate te pot ajuta |
pai da vreau sa anulez manerul si butonul din exterior doar ca nu ma pricep sa sudez si trebe sa gasesc pe cineva sa imi de-a cateva puncte de sudura sa astup gaurile.ideea nu ar fii grea ma gandesc eu...butonul apasa pe o clapeta care e legat de o tija si duce pana la broasca anulez butonul astup frumos si in loc pun actuatorul sa traga de tija care apasa butonul.poze imediat ce cobor afara....:D
|
2 Attachment(s)
poze usa spate
|
Quote:
Mai bine,confectioneaza la strung,doua botoane"oarbe",chiar daca uiti sa impingi parghiile de deschidere,din interior,pe dinafara,sa nu se poata deschide,si fa-ti eventual"fata",cu inchidere,centralizata. Bafta;);) |
| All times are GMT +2. The time now is 07:25. |
- Copyright 2026 4Tuning