![]() |
re: Matiz- BR-11-APR
Quote:
|
Dacă tot eşti coleg de servici cu Bogdan, ai putea să-i ceri lui sfaturi despre cum să-ţi lucrezi maşina frumos, el are cea mai frumoasă Dacia din ţară (strict din punctul meu de vedere, desigur).
|
aleks sa sti ca ai dreptate el ma imbolnavit mai mult imi place si mie sa modific dar de cind a venit el imi place si mai mult da sa sti ca la buburuza nu vreau prea multe sa fac la ea eu mai am o super nova din 2001 la ea tin mai mult pina iau alta sunt foarte multumit de ea bafta si mai tinem legatura mai da si tu idei.:idea:
|
off topic: VIRGULA si cu PUNCTUL lipsesc cu desavarsire din vocabularul tau... da multe de inteles modul tau de exprimare... compara postul tau cu al lui aleks.
on topic: trebuia sa te axezi pe dacie daca nu vrei sa bagi bani in matiz... acu depinde si de finante, etc. dar macar faceai un topic pt ce ai de gand sa faci mai mult. spor la treaba in continuare, cu oricare din masini vrei sa continui... |
Re: Matiz- BR-11-APR
up........................>
|
Vinzi ceva de dai 'up'? Sau vrei sa aduci pagina in prim plan ca sa vada lumea 'bolidul'? E un matiz stock, fara nimic iesit din comun... poate doar bada aia nichelata de pe portbagaj si stopurile vopsite cu o alta nuanta de rosu :shock: In loc sa le vopsesti, puteai sa mai pui un bec cu soclu in partea goala din stop... Si decat cu jantele alea argintii stock, mai bine le faceai cu un negru lucios si pe deasupra le puneai niste capace frumoase... pana iei niste aliaje (daca se va intampla vreodata asta) :rolleyes2
|
Mă rog, să zicem că acest topic n-a început pe cel mai nimerit ton, dar cu sfaturi putem ajuta, daca nu suntem răutăcioşi, nu? :)
Dacă nu vrei să-i faci modificări majore, cel mai bine ar fi să încerci s-o ţii cât mai clean, eventual să-i scoţi sigle, stickere, desene etc şi s-o păstrezi ca maşină de zi cu zi. Pentru că suntem pe 4tuning însă, sunt convins că aceia dintre noi care se pricep te-ar sfătui să încerci, (ca prim pas în modificarea plăcută a maşinii tale) să-i găseşti o suspensie care să o coboare cu câţiva centimetri, poate 30 de mm, poate 60, nu ştiu sincer ce se găseşte pentru Matiz, şi să-i schimbi în acelaşi timp jantele de tablă cu altele din aliaj, dar doar dacă o să creşti cu un inch sau 2 dimensiunea lor, altfel o să fie bani cheltuiti degeaba. Dacă o să faci investiţia asta imaginea maşinii deja o să se schimbe radical, şi o sa merite să te lauzi cu faptul că ai schimbat ceva, altfel acţiunile pe care ai putea să le faci vopsind şi lipind diverse treburi pe maşină nu numai că nu îi aduc plusuri de imagine, dar dimpotrivă, îi dăunează, îi dau aspect de Saviem recondiţionat pentru vânzare. Şi treaba asta nu ţi se aplică ţie în mod special, ci oricui insistă în a face tuning cu 2 lei, şi sunt mulţi aceia. Înfrumuseţarea maşinii prin tuning nu se face uşor, altfel am avea doar maşini superbe pe stradă. Din păcate, 10 minute în trafic ne conving de contrariu... |
care ma poate ajuta ce modele de arcuri se potrivesc ca sa o mai cobor in limite normale nu exagerat si daca trebue neaparat sa schimb si amortizoarele.
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Arcurile sport sunt mai rigide, cele de Tico nu sunt facute sa suporte greutatea unui Matiz si s-ar putea sa fie mai 'barca' masina.
|
In opinia mea sunt 3 variante:
1) Arcurile sport de matiz de la diverse firme gen H&R, FK ... etc. 2) Metoda Flexului ! ( printre cele mai raspandinte in romania ) 3) Se poate si cunosc chiar un caz cu arcuri sport de Honda CRX , e ceva extrem mai rigid de atata la matiz nu cred ca se poate si coboara circa 4-4.5 cm. |
Quote:
|
Si daca se lasa la greutate se va lasa si la o franare extrema, si la curbe, mai mult ruliu...etc deci va fi cum am mai spus!;) Suspensia sport de regula trebuie sa fie mai rigida ca sa nu se intample intocmai ce am scris mai sus si ai mentonat si tu!
|
| All times are GMT +2. The time now is 18:19. |
- Copyright 2026 4Tuning