Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Curse necatalogate (https://forum.4tuning.ro/46-curse-necatalogate.html)
-   -   30.11.2003 - Cursa de indemanare la PRISMA (https://forum.4tuning.ro/46-curse-necatalogate/178-30-11-2003-cursa-indemanare-prisma.html)

Anonymous 29-11-03 16:34

...DECI...

Masina e inscrisa la grupa respectiva in functie de puterea declarata de fabricant. In consecinta , daca tu ai 55kw esti la categoria pana in 90 cai. Tu poti sa faci si 300 cai din motorul ala de 1.4 sau 1.6 cat e. La fel si cu cielo ala, are motorul de gsi de 150 cai , participa la 120-160 , tocmai in asta consta frumusetea liniutelor , ca nimeni nu stie cati cai are motorul tau , daca te duce capul si faci 230 cai din motorul de 150 de opel foarte bine :)

X-Ray-Eyes 29-11-03 16:39

Quote:

Originally Posted by \"RZV\"
...DECI...

Masina e inscrisa la grupa respectiva in functie de puterea declarata de fabricant. In consecinta , daca tu ai 55kw esti la categoria pana in 90 cai. Tu poti sa faci si 300 cai din motorul ala de 1.4 sau 1.6 cat e. La fel si cu cielo ala, are motorul de gsi de 150 cai , participa la 120-160 , tocmai in asta consta frumusetea liniutelor , ca nimeni nu stie cati cai are motorul tau , daca te duce capul si faci 230 cai din motorul de 150 de opel foarte bine :)

Oka fratzioare ... dar daca la mine pe talon scrie 55KW si eu am 150 Kw ?
Atunci ce facem ?
:D

Gabi 29-11-03 18:11

Daca in talon scrie 55 si tu ai 150 kW, le dai rusine la aia din clasa ta :D
Baga-te, ce mai astepti ?:P

Anonymous 29-11-03 19:00

Quote:

Originally Posted by \"Gabi\"
Daca in talon scrie 55 si tu ai 150 kW, le dai rusine la aia din clasa ta :D
Baga-te, ce mai astepti ?:P

De ce ii dai spereante desarte. Clasificarea se face dupa motorul pe care il ai pe masina si nu dupa ce scrie in talon. Vedeti cazul Novei lui GAM-u` care are turbo pe ea si nu mai e la 90 de cai ci o grupa mai sus, desi in talon nu cred ca are ce modificari sa treaca. :)) Cei care au fost la cursele de al Vitan au putut sa vada cum la unele masini li se ridicau capotele pentru a se verifica motoarele, pentru ca din cate stiu io au fost unii care s-au inscris la alte categorii desi aveau alte motoare pe masini. Deci in cazuri suspecte se verifica de catre organizatori.

Parerea mea....

Gabi 29-11-03 19:25

Sigur...
Si la noi in Craiova, la raliu, se face inspectia tehnica inaintea startului. Stii ce se face de obicei ? Se bea o cafea, se uita la masini ( exterior si interior, nicidecum motor ) si se spune ca \"s-a facut inspectia tehnica\".
Nu spun ca si la LR se face la fel... dar fac pariu ca este ceva asemanator. Nu se \"inspecteaza\" toate masinile, ci doar cele care par mai \"suspecte\". Normal ar fi sa fie verificate toate. Daca eu am 2500 cmc V6, cum zicea Cioli intr-un alt topic, pe o Dacie?

zetemte 29-11-03 21:17

Am vazut pe Vremea la ProTV si au spus, ca va ploua mine :? :(

E tare pentru participanti ( Drifting :twisted: ) Dar pentru spectatorii e rau ...

Ok, acum vezi, depinde la cat cei ai pe talonul. Am crezut este, ca este asa ca am spus, dar am gresit.

Ok, Bafta, si ne vedem mine :twisted:

X-Ray-Eyes: Ce masina ai, si ce ai modificat, ca ai 150 KW ?

SLaniCeanu-=X-team=- 29-11-03 22:03

sper ca vremea sa tina cu noi!

cred ca avem si noi o bafta!Sper ca maine sa nu ploua,se mai tine nu daca ploua? :x oricum noi venim am vb deja maine noi la ora 7 plecam din CTa ne vedem acolo bafta la toti!:)))) 8) -=X-team=-SLC

Geo 29-11-03 23:17

Chiar asa, daca ploua, se mai tine cursa ? Nu prea as avea chef sa vin sa fac frigu' pe acolo, si sa nu fie masini participante decat putine (sunt convins ca vor concura foarte putini daca va ploua). Pacat, cine stie sa piloteze, face spectacol pe ploaie, dar din cei care au participat, cred ca putini se vor incumeta sa mearga repede pe ploaie...
Daca mai cititi careva topicu' pana maine, si va duceti la cursa... numarul meu este 0723.564.934.... daca pare interesant, dati si la mine un apel, sa ma trezesc :lol: cam sunt tentat sa stau sa dorm la caldurica...

X-Ray-Eyes 29-11-03 23:31

.....

Sa zicem ca pe un Opel Astra care a avut motor de 16 8v simplu initial am bagat un 2.0 16v Turbo ...
Cati Kw are o calibra turbo ?
150Kw zemete ... adica 204 Hp
Dar pe talon este trecut tot motorul de 1.6 75 cai
Care e vrajeala atunci ?
Daca am sudat capota si nu pot sa o mai ridic ?
Concurez la pana in 90 de cai si sanatate si virtute ...restul il stitzi !
:)

Anonymous 30-11-03 00:27

clasa de participare

Imi cer scuze daca spun prostii , dar dupa cate stiu eu , clasificarea se face in urmatorul fel : Daca ii montezi Turbo unei masini care nu are asa ceva standard , puterea din talon se inmulteste cu 1,6. Rezultatul decide in care categorie intri. Dca nu , poti sa prepari orice vrei la masina ca ea se incadreaza dupa puterea din talon.
Este si cazul novei turbo GAM , care cred ca are standard 64 de cai parca . I-a pus turbo , asa ca inmultesti cu 1,6. Rezultatul = 102,4 . Asa ca intra in categoria B . Ca ea are de fapt mai mult asta e alta treaba , pt ca nu poti sa testezi fiecare masina sa vezi cati cai are. Si in fond , asta e toata arta tuningului sa scoti cat mai multi cai .
Va salut si astept sa ne vedem duminica la Prisma.

Marian20 30-11-03 00:45

X-Ray-Eyes nu mi se pare prea corect ceea ce spui tu sincer sa fiu... din ce ai spus tu rezulta ca nu ai omolgare la motor adik esti in aceeasi situatie ca mine ... eu aveam 320i 92kw/125hp care este trecut si in talon dar motorul pe care il am pe masina acum este de 325i 126kw/171hp si nu o sa particip la o grupa inferioara pentru ca pur si simplu nu ar mai avea farmec.... cum ar fi sa ma inscriu la grupa A ca sa fiu sigur ca o sa castig cand eu defapt am sub capota un motor de grupa D ... parerea mea ca daca ai un alt motor mai puternic decat ce scrie in talon mai bine te bagi la grupa mai mare adik la cea de care apartine motorul pe care il ai instalat pe masina si spui ca ai motorul din talon .... eu unul mai repede as aprecia o masina care in talon scrie ca are mai putini cai decat cerintele grupei si care sa ia un loc onorabil poate chiar sa castige acea grupa decat o masina cu un motor mult mai puternic decat cerintele grupei pe locul 1 sau poate nici acolo.... eu asa stiu ca se face .... vii cu o masina mai putin puternica si te dai cu masini care in mod normal ar fi mult mai puternice decat a ta pentru a face senzatie.... in nici un caz atunci cand cresti puterea motorului sa te dai cu aceleasi masini cu care o faceai inainte sau chiar mai slabe

pimp_lex 30-11-03 01:03

mie nu mi se pare normala chestia cu \"daca ai turbo\" se inmulteste cu 1.6........pt ca nu intotdeauna o sa ai acelasi rezultat la montarea unui turbo......depinde de extrem de multe componente si factori......

b99sha 30-11-03 07:48

X-Ray-Eyes, tu vino si vezi tu unde te bagi. (\"suni un prieten\")
Daca se tine azi, o sa fie marfa! :twisted:

Marian20 30-11-03 15:24

3 Attachment(s)
gata si etapa asta :) am aici cateva poze daca va intereseaza...

Marian20 30-11-03 15:26

3 Attachment(s)
si inca...

All times are GMT +2. The time now is 10:54.

- Copyright 2026 4Tuning