Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Fiat Grande Punto 1.4 T-Jet vs VW Polo 1.2 TSI (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/173264-fiat-grande-punto-1-4-jet-vs-vw-polo-1-2-tsi.html)

viruszatu1 04-03-10 20:52

Re: Fiat Grande Punto 1.4 T-Jet vs VW Polo 1.2 TSI

Quote:

Originally Posted by Razvan-CT (Post 3140048)
hai sa auzi si parerea unui proprietar de fiat grande punto.. chiar daca are doar 77 de cai..

am masina da un aproape un an jumate..si inafara faptului ca am schimbat de 2 ori bara fata... din cauza mea.. nu am avut probleme.. am facut decat revizii si benzina si atat.. nici o problema..

intr-adevar.. au fost si gp cu probleme.. insa din cate am citit si eu.. numai cepe pana in 2007 sau ceva de genu acesta.. insa acum.. eu zic ca nu mai sunt probleme.. mai ales ca cei de la fiat au introdus punto evo.. si din cate am inteles.. grande punto nu o sa se mai fabrice.. deci ce o sa iei tu.. o sa iei din stockul ramas.. daca te uiti pe site-ul fiat.. ai sa vezi ca nu mai sunt toate versiunile..

scuza`mi offtopicul dar am si eu o intrebare...cat te`a ajuns bara fata ?

jd3rul 04-03-10 20:54

Au alte motoare ... nu cred ca sunt noi . Apar si pe site-ul lor .
Este cel de 1.4 GSL 90cp , urmeaza 1.6 GSL 100 si putin cp .

Pe i30 era motorul de 109cp , dar foarte mare diferenta nu am simtit sincer .... in afara de consumul mai mare la cel din urma .

adrian78bmw 04-03-10 21:05

Quote:

Originally Posted by jd3rul (Post 3147605)
Am fost azi din nou cu maicamea si : la vw era masina de test drive plecata la bucuresti , am facut din nou cu cee'd-u si i-a placut cum merge si am fost si cu hyundai i30 .

Cee'd a fost ok cum a mers dar nu i-a placut ca nu se infige , de i30 i-am dat in parcare la metro si nu prea trage si ea zice ca tot la polo ramane .

Daca eram pe banii mei luam Cee'd nu ma mai uitam , are dotari mult peste polo si ofera un confort zic eu destul de bun la ce bani se vinde masina .

Sa vad cum hotaraste ca maine mergem la vw pt testdrive care e pe diesel ( 1.6 75cp) , deci e cam diferenta de la ce fac test drive la 1.2 tsi-ul pe care il vreau . Maine vin cu noile idei.

KIA are garantie 7 ani in felul urmator . Daca in primii 3 ani de zile nu depasesti 150.000km , ai garantie pana la 5 ani apoi 7 ani . Daca depasesti 150.000 km intr-un an de zile iti expira garantia.

mi se pare o masina atragatoare pentru femei Polo:P chiar arata bine si interior si exterior dar preturile la VW sunt spre extremele premium ..ce sa ii faci tehnologia costa...totusi opteaza pentru varianta 1.6 TDI macar de 90 cp parca varianta de 75 e prea spre economie...

intre varianta de 1,4 109 si cea de 1.6 122 cp nu e prea mare diferenta sunt motoare care trebuie turate putin..

turbojack 04-03-10 21:12

Nu visa la 6.5 % consum urban POLO.
Fa un test drive cu toate masinile si apoi fa-ti o parere.Intereseaza-te si de costurile de intretinere la fiecare.
Finisajele depind de echipare.

nutzuXXL 07-03-10 12:27

eu nu sunt fan motoare mici turbate gen 1.2 sau 1.4 . oricum , dintre cele doua asi alege gp .

daca vrei fiabilitate , eu zic sa te orientezi catre alte motorizari

_anaconda_ 07-03-10 12:48

Niste argumente solide de ce motoarele astea nu ar fi fiabile ? Motoarele mici + turbo sunt ideale, taxe mici, consum mic, performante bune, potential de upgrade relativ usor, cuplu destul de mare si liniar, tot ce vrei.

nutzuXXL 08-03-10 10:07

ma indoiesc ca acest motor de 1.2 va ajunge la 200k km fara reparatii majore .
are aproape 100cai pe litru . o fi avand biele , pistoane forjate dar e supus unor forte mult prea mari si din aceasta cauza se va uza mai rpd dupa parerea mea .
pe langa asta , costurile la revizii / achizitie sunt cam mari . chiar daca au taxele mai mici , tot nu iesi in avantaj daca faci o socoteala .
cred ca un 1.6 de 105 cai de exemplu are o viata mult mai lunga decat acesta in conditii de exploatare asemanatoare .

_anaconda_ 08-03-10 11:09

1.2 105CP are 87.5 cp/litru. Asta este o nimica toata si pentru un motor aspirat, pentru un turbo este chiar lejer avand in vedere ca de ani de zile sunt producatori care ofera 150-200 cp / litru la masini de serie. Daca ar fi fost 1.2 250CP atunci ar fi fost oarecum normal sa te gandesti la durata de viata pe termen lung dar asa...

topser 08-03-10 11:25

Consumul la Polo declarat nu este real , si nici nu va fii vreodata , nu vei reusii sa scoti 6.8 in oras niciodata.
eu am GP 1.2 8v , motor FIRE , 65 cp , si sunt ft multumit de el si nu-mi pare rau ca nu am ales polo :)

GTR 08-03-10 16:03

Quote:

Originally Posted by topser (Post 3159666)
Consumul la Polo declarat nu este real , si nici nu va fii vreodata , nu vei reusii sa scoti 6.8 in oras niciodata.
eu am GP 1.2 8v , motor FIRE , 65 cp , si sunt ft multumit de el si nu-mi pare rau ca nu am ales polo :)

Absolut nici o masina nu scoate consumul din carte in conditii normale de mersm probabil ca scoate cu 1-1.5 l mai mult si tinand cont si ca este mai sprinten al nevoie eu zic ca merita.

Quote:

Originally Posted by nutzuXXL (Post 3159408)
ma indoiesc ca acest motor de 1.2 va ajunge la 200k km fara reparatii majore .
are aproape 100cai pe litru . o fi avand biele , pistoane forjate dar e supus unor forte mult prea mari si din aceasta cauza se va uza mai rpd dupa parerea mea .
pe langa asta , costurile la revizii / achizitie sunt cam mari . chiar daca au taxele mai mici , tot nu iesi in avantaj daca faci o socoteala .
cred ca un 1.6 de 105 cai de exemplu are o viata mult mai lunga decat acesta in conditii de exploatare asemanatoare .

Cum a spus si anaconda, puterea litrica pe care o are pt. un motor turbo este ami mult decat rezonabila, piesele forjate sunt folosite in general la puteri de peste 200 cp/l la motoarele turbo.

Herbas 08-03-10 16:26

Scot japonezii aspirate cu mai multi cp/l. Motoarele astea chiar mi se par ok. Cat despre fiabilitate, eu unul chiar am incredere in motorasele astea, bineinteles ramane vesnica problema a soferilor care habar nu au ce inseamna motor turbo, dar in afara de asta nu cred ca vor fi problematice.

P.S. Fiat are 1.4 turbo 130-135cp din 95, si inca rezista masini care au pe la 170-200 mii km.

_anaconda_ 08-03-10 19:14

In cele mai multe cazuri, cand vine vorba de fiabilitate, NU trebuie sa iti faci probleme in privinta motorului sau chiar a transmisiei (mai ales daca este manuala). Cad altele (mult) inaintea lor, de la electronica, trenul de rulare, etc.

nutzuXXL 08-03-10 20:42

anyway , mi se pare ca este submotorizata o masina de 1200kg sau mai mult si cu motor de 1.2 chiar daca acesta e turbo . motorul va trage mereu "din greu" . asta e parerea mea .

ramane de vazut in viitorii ani fiabilitatea acestor motoare

herbas , motoarele 1.4 turbo de pe punto ( model 94 parca ) toate au reparatii majore . au suferit segmentare sau alte reparatii asemanatoare . am citit destul pe forumuri fiat din afara ( am avut s eu un fiat) si nu m-a impresionat fiabilitatea acestora :))

Herbas 08-03-10 21:37

In primul rand motoarele alea au fost puse me masini sport, si cine a avut asa ceva nu a tinut-o pt mers la cumparaturi, asadar exploatarea are ceva de zis aici. Apoi cum tu ai gasit pe forumuri ca toate au reparatii majore eu am gasit contraexemple, deci afirmatia ta e cel putin exagerata. Cat despre segmentare, cred ca sunt suficiente motoare aspirate pana in 200.000 km deja segmentate (nu doar fiat). Eu unul am fiat mk1, 203.000 km si sunt impresionat de fiabilitatea lui.

ira_7270 15-03-10 17:01

Deci am citit si inca ma minunez de unele tampenii spuse de diversi paicea.
In calitate de posesor de Grande Punto 1,4 T-Jet 120cp iti recomand asa :
* vrei masina agila dar si cu consum mic iati polo, consumul declarat de WV este ffoarte aproape de adevar si spun asta in contextul in care un amic detine golf 1,4 TSI 122cp 6 trepte si scoate un consum de 7 % in Bucuresti la un mers linistiti cei drept.

* GP 120cp consuma intre 9 si 10 % in oras (si are 206 nm la 1950rpm) dar al un mers calm fara linute decat asa una 2 afara ia cam 5,2 - 5,5 in treapta a 5 la 2000rpm.

Acuma ca si performate eu am mers cu 200 km/h toata autostrada soarelui iar un top speed a fost undeva la 210 cu benzna de 99+
In ceea ce priveste timpul pana la 100 nu cred ca sunt mari diferente deoarece polo este mai usor iar GP are 1245kg in rest numai de bine atat ca vopseaua este ff misto dar incredibil de sensibila in sensu ca se zgarie ff usor.

* kia nu ma pot pronunta ...nu am avut deaface dar ma indoiesc ca vreun motor de pe kia va ajunge la performatele motoarelor de pe fiat sau WV.

All times are GMT +2. The time now is 23:50.

- Copyright 2026 4Tuning