![]() |
Re: Decibeli toba
Nu le faci si tu negre negre sa nu se mai vada mai deloc.Se pot innegri fara a afecta vizibilitatea;) doar putin sa mascheze galbenu si albu .N'au ce sa zica.Asa e de la ei domne :)) Nu'ti dau ei pentru 1/4 din stop innegrit.Pozitiile suntmai "importante" pt ei .Si frana.
|
Am şi eu o întrebare: VOI ŞTIŢI SĂ CITIŢI ?
Citiţi titlul ! RECOMAND !!! |
Asta ma intrebam si eu ....
|
Quote:
Salut Alin. Am si eu o intrebare: nu poate sa zica nimic referitor ca nu e toba originala pentru modelul respectiv de masina? Adica ca nu e toba omologata pentru masina ta, ci una adaptata? |
Quote:
Ei abuzeaza mult de drepturile lor, dar tu daca stii bine legea poti sa le-o expui clar si frumos si majoritatea o s-o lase balta. |
De unde sa stie? Daca vede doua iesiri din inox si o aude nu e destul?
|
Pai eu am evacuarea facuta la Pilot AutoPitesti si am factura si inca o hartie parca nu mai stiu sigur care spune ca e sub nivelul decibelilor si e in conformitate cu RAR'u sau ceva de genu.Cand am timp fac o poza.
|
Quote:
|
Eu ziceam strict de faptul ca e alta toba decat cea conceputa pentru modelul in cauza de masina, deci nu e omologata. Ma gandesc ca asa cum se pot lua de dimensiunea rotilor care nu sunt omologate pentru masina in cauza, asa se pot lua si de toba, daca e alta decat cea fabricata pentru modelul respectiv. Ce ziceti?
|
Scuze ,dar nu eram prin zona acum raspund...Amphetamine are dreptate si ti-a cam raspuns el ...daca stii ce sa zici o lasa balta ,nu poate spune /Dovedi nici un politist indiferent de grad ca toba ta nu este omologata treaba asta ii revine RAR-ului impreuna cu politia ...tot ce fac ei este un abuz de putere si de necunostina a soferului,la roti e altceva se poate citi simplu asta in caz ca nu ai sters dimensiunea de pe cauciuc "din greseala",la decibeli...nu am auzit om capabil si omologat rar sa iti masoare cu urechea nivelul de decibeli,deci trebuie asa cum s-a zis aparat omologat al RAR-ului cu certificat metrologic la zi.si doar acela poate sa duca la retinerea certificatului ,legal ,restul sunt abuzuri .
Ce sa stie politistul daca masina ta are una sau doua sau sapte evacuari ,si chiar daca iti ies doua tobe de inox afara ,ei nu sunt peste RAR,mai ales daca ai ITP valabil.... Eu am fost oprit de cateva ori de politie doar sa se uite mai bine la masina...pentru ca le placea,cum arata cu faruri cu stopuri si cum se aude am patito de 3 ori ,2 in buc si o data in bz. Salut |
Am inteles, multumesc de raspuns.
Vezi ca ai un pm. |
Uite, de exemplu la un Astra OPC evacuarea trapezoidala de fabrica. Pentru ochiul unui politai necunoscator evacuarea aia poate sa para custom. Arata si suna ca una aftermarket, dar este cat se poate de omologata.
Un Supercar sau orice masina din clasa premium cu motor V8/V12 fac galagie suficienta dar este o "galagie omologata". Avand in vedere lucrurile astea de unde si pana unde trage el concluzia pe loc ca evacuarea ta nu este din fabrica in conditiile in care exista masini care asa se fabrica, galagioase? Evident, nu vorbim si de cazurile teava goala de la motor pana in spate, care scot la decibeli pentru care nu mai ai scuza. |
Una e OPC'ul si una e un Astra F de exemplu ca al meu la care orice persoana care nu le are cu masinile iti poate zice sigur ca are evacuarea schimbata :rolleyes2 chiar daca nu e ceva mare si sa iasa in evidenta.
|
| All times are GMT +2. The time now is 03:09. |
- Copyright 2026 4Tuning