Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Generalitati tuning (https://forum.4tuning.ro/23-generalitati-tuning.html)
-   -   QuickShift - imbunatatirea schimbari vitezelor (https://forum.4tuning.ro/23-generalitati-tuning/1724-quickshift-imbunatatirea-schimbari-vitezelor.html)

Treshure 11-04-07 21:43

Re: QuickShift - imbunatatirea schimbari vitezelor

Quote:

Originally Posted by Peter4ever (Post 842533)
pai schimbi normal doar ca tii acceleratia in blana daca stii ca ai motor de turatie sau ii mai dai drumu putin , practic masina cand ai luat picioru de pe acceleratie si o calci din nou dupa ce ai dat drumu la ambreaj ii tai putin din elan , asa elan-ul se micsoreaza. Atentie socul este foarte puternic la mine sa rupt tamponul de la motor!!!

Iar la mine pe cand aveam 18 ani am spart cutia unei dacia de 3 ori cand dadeam a 2-a :)). Asta la dacia din 1999.. in rest chiar nu am mai avut probleme de genul cu nici o masina (528-1984, cielo 1999, fiat punto 2002, peugeot 406 1998, skoda octavia 2003 (TDI 101), peugeot 206 2002.. pur si simplu calci pedala la maxim si nu mai misti piciorul de pe ea pina nu termini ceea ce.. faci :) cat despre ambreiaj.. abia daca il ating.. nicidecum sa il calc la maxim cand schimb astfel.. incercati si o sa va convingeti (dacia sa nu fie :) )

Bogdan YBR 14-04-07 23:52

thresure ...aberezi

Bogdan YBR 14-04-07 23:57

Re:

Quote:

Originally Posted by sebaaa (Post 841501)
si se foloseste si la camioane knd urca panta si schimba vitezele ;) ( citit @ cartea lui petre cristea)
cat despre topic..sunt prea multe cutii de viteze sa generalizam un sistem ...din pacate:( ar fi mers pe multe masini treaba
alta intrebare : la ferrari-urile mai vechi de ex, cat si alte masini sport , cu cutie manuala , am vazut k aveau o placa deasupra locului unde este montat schimbatorul , in care era taiat traseul pe care il facea levierul schimbatorului de viteze pentru a intra in treapta de viteza..( in loc de batista din piele sau cauciuc care este pusa la alte masini) - mi se pare un lucru ft util si care te scapa de unele probl( cum ar fi sa dai a 3-a in loc de 1-a si mai ales invers) 2-a in loc de a 4-a si tot asa.. bine k la multe masini are mansalierul protectie:D
dar la dacia papuc de ex ,dar si la alte masini cu probleme la timoneria cutiei (am inteles k asta se strica atunci cand nu mai nimeresti vitezele - daca nu e asa , rog sa ma corectati spunandu-mi ce este mai exact )..ar fi un sistem ft util.. am un prieten si-a luat carnetul recent si ii da mari batai de cap o dacie papuc diesel ,din 2005 , cu 22 mii km la bord , dar kre ii face probl la treapta a 3-a si a 4-a( a 5-a e usor de nimerit ...dar o foloseste ceva mai rar - pana ajungi acolo trebuie a 3-a si a 4-a) ca sa nu mai zic de dificultatea sporita pt mansalier..
CUM VI SE PARE TREABA CU PLACA DE METAL IN CARE SE MISCA LEVIERUL SCHIMBATORULUI?

incetineste schimbarea vitezetor acel "metal" cum ii zici tu. si masinile mai noi au asa ceva. iti dau un exemplu. de la a 2-a la a3-a poti schimba in diagonala in schimb cu acea placa tre sa faci 2 operatii ca sa obtii 90 grade pentru a introduce in viteza.

einstein1984 15-04-07 09:36

Threshure, aberezi grav! Sau esti tu mai tare decat Ayrton Senna, care in prostia lui folosea si ambreiajul!
www.youtube.com/v/A8-zbfdPfRg

Kalastar 24-04-07 15:12

in principiu sunt 3 chestii de sincronizat(cu mare mare precizie)
1-piciorul drept
2-piciorul stang
3-mana dreapta

ultimele 2 sunt cele mai importante- ca sa nu apesi pe ambreiaj si apoi sa schimbi (prea incet) viteza... se strica transmisia.

se aude un sunet nasol....haaarrsss

daca ridici mai greu piciorul de pe accel nu e grav ca doar fuge acul...(nu e bine cand schimbi aproape de rosu ca iti poate intra limitatorul si iti afecteaza timpul--dar asta e competitie deja :)

so...practice makes perfect...

am si eu o intrebare:

daca schimbi asa repde viteza... si dai drumul brusc la ambreiaj se produce evident un soc- in afara de uzura prematura a discului de ambreiaj se poate strica si cutia de viteze de la soc?!?!
ma refer la o masina sport nu la una st, gti, type r, vrs, seriile M si alte asemenea....

sebaaa 24-04-07 15:57

Quote:

Originally Posted by Kalastar (Post 868514)
in principiu sunt 3 chestii de sincronizat(cu mare mare precizie)
1-piciorul drept
2-piciorul stang
3-mana dreapta

ultimele 2 sunt cele mai importante- ca sa nu apesi pe ambreiaj si apoi sa schimbi (prea incet) viteza... se strica transmisia.

se aude un sunet nasol....haaarrsss

daca ridici mai greu piciorul de pe accel nu e grav ca doar fuge acul...(nu e bine cand schimbi aproape de rosu ca iti poate intra limitatorul si iti afecteaza timpul--dar asta e competitie deja :)

so...practice makes perfect...

am si eu o intrebare:

daca schimbi asa repde viteza... si dai drumul brusc la ambreiaj se produce evident un soc- in afara de uzura prematura a discului de ambreiaj se poate strica si cutia de viteze de la soc?!?!
ma refer la o masina sport nu la una st, gti, type r, vrs, seriile M si alte asemenea....

daca faci in FIECARE ZI TREABA ASTA SE STRICA, BINEINTELES..dar o data la nush cat timp e ok.. SA NU ITI FACI UN OBICEI DIN TREABA ASTA! nu e nici un soc..e facuta sa reziste.. smuceste un pic masina..e normal..dar e facuta pt asta!!

Kalastar 24-04-07 18:21

mda... asta spune toata lumea- "sa nu faci un obicie din asta" dar ....
ai dreptate! nu trebuie un obicei din asta...

N D Y 05-05-07 10:31

Cine vrea short-shift poate gasi aici detalii cum se poate confectiona .Lao si-a facut si merge foarte bine: https://forum.4tuning.ro/111-masina-mea-daewoo/37860-cielo-meu.html

Korne 05-05-07 11:06

Oricum, cel mai mult conteaza la volan sa stii sa manevrezi comenzile acelei cutii de tabla de sub tine care sa mai supranumeshte mashina... ashadar, nu e cea mai complicata treaba cu schimbatul...e mai mult o mishcare facuta din instinct...daca stai sa te gandeshti cum sa schimbi mai bine lashi masina intr-o parcare si mergi pe jos. Iar despre shablonul metalic al levierului...e doar de aspect, da in practica se complica toata treaba...

tuner 06-05-07 20:47

Re:

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by B-10-YBR (Post 851905)
incetineste schimbarea vitezetor acel "metal" cum ii zici tu. si masinile mai noi au asa ceva. iti dau un exemplu. de la a 2-a la a3-a poti schimba in diagonala in schimb cu acea placa tre sa faci 2 operatii ca sa obtii 90 grade pentru a introduce in viteza.

am gasit o dacie care are ceva de genu dar nu stiu cat e de practic :)

Kalastar 06-05-07 23:29

mie mi se pare ca acest tip de sablon nu are cum sa imbunatateasca nimic...
mai ales ca pare o cursa destul de lunga!

Korne 06-05-07 23:45

Agatza schimbatorul acolo, mai mult ca sigur

13RvR 08-05-07 23:11

Re: LEGAL RACING

Quote:

Originally Posted by SEBASTIAN (Post 107080)

Exista mai multe feluri de schimbator rapid , iar voi aici tratati varianta cea mai clasica, prin care mariti viteza de comanda a levierului schimbator de viteze.
E o metoda simpla si eficenta pe care multi tuneri o vand insa periculoasa deoarece poti schimba mai repede decat pot face fata sincroanele cu inelele de sincron.Asta poate genera defectiuni ale cutiei de viteze.
Un alt tip este cel la care poti schimba cu pedala de acceleratie la maxim si cand atingi levierul de comanda taie benzina pana cand a intrat intr-o alta treapta.
E mult de povestit pe tema asta insa daca masina nu are o cursa kilometrica va propun sa o lasati in pace.Daca faceti totusi montarea unui astfel de dispozitiv asiurativa ca inelele de sincron si ansamblul ambreiaj sunt in cele mai bune conditii.

Are efect si spun asta din proprie experienta, doar ca trebuie schimbata viteza repede si exact, daca nu, apar probleme la cutie si ambreiaj.

Bogdan YBR 14-06-07 12:36

Quote:

Originally Posted by einstein1984 (Post 852119)
Threshure, aberezi grav! Sau esti tu mai tare decat Ayrton Senna, care in prostia lui folosea si ambreiajul!
www.youtube.com/v/A8-zbfdPfRg

yo cred ca nu ai inteles de ce folosea ambreiajul senna
de procedeul "heal&toe" (nu stiu daca am scris cum trebuie) ai auzit la viata ta??
daca nu documenteaza-te si apoi critica.
iti dau un mic indiciu drepul e pe frana dar cu exteriorul atingi acceleratia pana pui masina pe trasa ideala sau linie dreapta depinde se situatie.

Bogdan YBR 14-06-07 12:39

iar referitor la schimbatul cu acceleratia la blana in a II-a rupe aderenta 1-2 secunde (cielo 1.5 8v).dar nu intotdeauna dar trebuie sincronizate bine picioarele cu mana ca altfel o perioada mai mare duce la uzarea inutila a ambreiajului dar si placii de presiune si rulmentului

All times are GMT +2. The time now is 12:39.

- Copyright 2026 4Tuning