![]() |
Re: QuickShift - imbunatatirea schimbari vitezelor
Quote:
|
thresure ...aberezi
|
Re:
Quote:
incetineste schimbarea vitezetor acel "metal" cum ii zici tu. si masinile mai noi au asa ceva. iti dau un exemplu. de la a 2-a la a3-a poti schimba in diagonala in schimb cu acea placa tre sa faci 2 operatii ca sa obtii 90 grade pentru a introduce in viteza. |
Threshure, aberezi grav! Sau esti tu mai tare decat Ayrton Senna, care in prostia lui folosea si ambreiajul!
www.youtube.com/v/A8-zbfdPfRg |
in principiu sunt 3 chestii de sincronizat(cu mare mare precizie)
1-piciorul drept 2-piciorul stang 3-mana dreapta ultimele 2 sunt cele mai importante- ca sa nu apesi pe ambreiaj si apoi sa schimbi (prea incet) viteza... se strica transmisia. se aude un sunet nasol....haaarrsss daca ridici mai greu piciorul de pe accel nu e grav ca doar fuge acul...(nu e bine cand schimbi aproape de rosu ca iti poate intra limitatorul si iti afecteaza timpul--dar asta e competitie deja :) so...practice makes perfect... am si eu o intrebare: daca schimbi asa repde viteza... si dai drumul brusc la ambreiaj se produce evident un soc- in afara de uzura prematura a discului de ambreiaj se poate strica si cutia de viteze de la soc?!?! ma refer la o masina sport nu la una st, gti, type r, vrs, seriile M si alte asemenea.... |
Quote:
|
mda... asta spune toata lumea- "sa nu faci un obicie din asta" dar ....
ai dreptate! nu trebuie un obicei din asta... |
Cine vrea short-shift poate gasi aici detalii cum se poate confectiona .Lao si-a facut si merge foarte bine: https://forum.4tuning.ro/111-masina-mea-daewoo/37860-cielo-meu.html
|
Oricum, cel mai mult conteaza la volan sa stii sa manevrezi comenzile acelei cutii de tabla de sub tine care sa mai supranumeshte mashina... ashadar, nu e cea mai complicata treaba cu schimbatul...e mai mult o mishcare facuta din instinct...daca stai sa te gandeshti cum sa schimbi mai bine lashi masina intr-o parcare si mergi pe jos. Iar despre shablonul metalic al levierului...e doar de aspect, da in practica se complica toata treaba...
|
Re:
1 Attachment(s)
Quote:
|
mie mi se pare ca acest tip de sablon nu are cum sa imbunatateasca nimic...
mai ales ca pare o cursa destul de lunga! |
Agatza schimbatorul acolo, mai mult ca sigur
|
Re: LEGAL RACING
Quote:
|
Quote:
de procedeul "heal&toe" (nu stiu daca am scris cum trebuie) ai auzit la viata ta?? daca nu documenteaza-te si apoi critica. iti dau un mic indiciu drepul e pe frana dar cu exteriorul atingi acceleratia pana pui masina pe trasa ideala sau linie dreapta depinde se situatie. |
iar referitor la schimbatul cu acceleratia la blana in a II-a rupe aderenta 1-2 secunde (cielo 1.5 8v).dar nu intotdeauna dar trebuie sincronizate bine picioarele cu mana ca altfel o perioada mai mare duce la uzarea inutila a ambreiajului dar si placii de presiune si rulmentului
|
| All times are GMT +2. The time now is 12:39. |
- Copyright 2026 4Tuning