![]() |
salutare la baieti...
al meu a fost 1.5 ohc de 77 cai.....in momentul de fata are 400000 km si i-am facut urmatoarele modificari....am inceput cu esapamentul,punandu-i toata teava de ford(are diametrul mai mare si gazele ies mai usor si mai repede) si o toba intermediara de leganza si finala din inox.Apoi am schimbat chiulasa cu una de opel astra de 1.6,arcuri intarite,supapele sunt putin mai mari decat cele de cielo,tachetii si culbutorii sunt la fel,iar chiulasa este alezata 1 mm si 1/2.Folosesc bujii NGK cu 3 electrozi cu filet scurt.Delco-ul este tot de opel astra de 1.6.Am pus discuri ventilate pe fata cu etrieri de astra 1.6(am auzit ca lucreaza mai bine).La liniutze scot filtrul de aer si las admisia libera,punandu-i tifon cu un clips sa nu intre impuritati in admisie.Intradevar trage mai bine fara filtru,scoate un zgomot foarte frumos,dar limitarea se face mai repede(cca 5800-6000)...oricum ii dau pana la 5500-5700,depinde.....garda la sol este mai coborata fata de un cielo normal din cauza amortizoarelor si a arcurilor...am pus jante pe 14 pt ca,cu cele pe 13 scartzaia ca proasta pe loc si pierdeam foarte mult...momentan sunt multumit de ea...am facut multe cielo-uri tinand cont de km masinii mele....distanta intre capetele la amortizoare la unul standard este de 104 cm iar la mine este 102...este mai cracanata pe fata,cauciucurile le uzeaza pe interior f.putin da sta mai bine pe sosea in curbe....pe viitor vreau sa-i pun un 2000 OHC pt ca este destul de mult pt un cielo si o cutie F20...
|
ma baieti daca vreti sa modificati un cielo nu mai da-ti banii pe tot felul de prosti, pune-ti un motor de 2.0i vectra si nu va garantez ca merge. fara filtru si catalizator cam 125cp.
|
Re:
Quote:
|
Re: Tuning cielo...Dar fara sa schimbi motorul...
cielo se poate cipui?
|
nu-mi raspunde nimeni nimic?
|
se poate face chip tuning
|
cat costa si cat voi castiga la putere?
|
Chip tuning se poate face la orice masina pe injectie!!!
Depinde ce ver de Cielo ai!!! La ala de 75 Cp daca e korean poate reusesti sa scoti ceva, pt ca sunt f fiabile!!! La ala de 86 Cp(16V) poti sa scoti vreo 8-9 Cp!!! Iar daca e ala Euro 3, 80 Cp(8V) mai bine vinde-l si i-ati altceva!!! P.S.: Pretul variaza in functie de pers/firma care ti-l face...ar trebui sa fie intre 150-250 E!!! |
ii ala korean modelul din 96
i-am pus alta toba, urmeaza un filtru conic ceva mai de firma, ma gandeam sa-i desfiintez toba din mijloc si pe urma sa-i fac cip, apoi o rectificare de cip sau cum s-o numi as vrea sa stiu daca ajung la 17-20 cai din cip toba filtru ca pentru 8-9 cai nu arunc pe geam 200 euro |
1 Attachment(s)
nu arunci 200...arunci vreo...300...nu este o investitye cipu'pe cielo...75 de cai aspirat...nu te ajuta mult...daca vrei tu sa traga rau comparativ cu alte cielouri...umbla un pic cu freza pe la chiuloasa....si gata...ai facut-o smechera...dar sincer iti spun daca iti va parea rau de ambreiaj de timonerii si de cutii de viteze...nici o sansa sa baty pe toata lumea...se va gai unhu mai nebun ca tyne intotdeauna....
pentru 600 euro(neg) iti fac masina sa arate asa...deci...roti borbet pe 15+cu gume pireli 205/50/15,suspensie sport care iti coboarra fata cu 6 cm si spatele cu 4cm(maxim e 7 fata cu 4 spate)toba sport....care face un sunet demential....si bonus un filtru sport care mai face si el ceva pe acolo nu multe dar face...daca le vrei imi spui....eu nu ii mai fac nimic pt ca deja am comandat o alta masina... |
hmmm is noi piesele sau second?
mi-ar trebuii o suspensie reglabila din interior ca si asa cu asta normala abea urc in parcare fara sa sterg spoileru dapoi de-o mai cobor 6cm... dnkrozalex idu meu de mess, hai acolo sa pove mai multe |
Dintr-un Cielo de 75 Cp nu reusesti sa scoti mai mult de 15 Cp fara sa faci modificari substantiale!!!
|
de-as scoate 15 cai din cip
si 5 cai din evacuare si filtru... as fi in rai evacuarea mi-am facut-o jumate... filtrul tre sa-mi vina si daca as sti sigur ca castig 15 cai cu 300 euro maine la prima ora m-as duce sa-mi fac ca nu cred ca dureaza mai mult de 30 de minute poate pana desface mufele, in rest nu cred c-ar dura mai mult doar ca nu cred ca scoat mai mult de 12% din putere, adica...asa ochiomectrci calculand is vreo 6 cai deci...cam putin pentru 300 euro |
Ma baieti , cai la motoarele aspirate costa multi, multi bani....Chipul+ filtru+evacuare , dau si ele ceva acolo da..... nu cat sperati voi
|
Din chip scoti undeva inte 9%-11% din puterea motorului la aspirate!!!
Din filtru nu castigi nimic (Cp ma refer) doar mai mult aer pt motor, si daca stii sa faci traseul k-lumea...aer rece pt motor ceea ce este f important...si se va simti. Cat despre evacuare....poti sa castigi ceva doar daca o faci F bine (calculata) si completa (serpishori, catalizator scos.....) |
| All times are GMT +2. The time now is 18:51. |
- Copyright 2026 4Tuning