![]() |
Re: cate suv-uri pot asa ?generatia de azi
Sunt curios cati de aici au fost cu masinile mentionate, nu vreau sa ma laud , dar am fost cu majoritatea, pe unele chiar le-am condus.
Din punctul meu de vedere, un suv ca si X5 este inutil, deoarece nici pe sosele noastre (accidentate cu gropi & co.) nu sunt bune, cunosc mai multe cazuri, unde dupa 20-30.000 de km s-a dus dracu toata puntea fata, pe sosea nu va avea niciodata feeeling-ul unui sedan fara pretenti exagerate, eventual are avatanjul celui de-al treilea rand de scaune, in teren, practic nu conteaza. In schimb un SUV dotat cu suspensie reglabila, reductor si diferentiale blocante , dotate cu anvelope corespunzatoare (si pentru sosea) mi se pare o masina mai polivalenta, desigur nu va avea stabilitatea unui X5 , dar diferenta fiind mica, chiar conteaza la masini de 2 tone + ? Quote:
|
1 Attachment(s)
Am spus ca de aratat arata ok interiorul si sunt convins ca materialele sunt de calitate dar totusi, pana la asa ceva mai are de lucrat. Se vede si dupa forma bordului ca e mai "din topor" :).
https://forum.4tuning.ro/attachment.p...7&d=1265648524 |
Oameni buni, o sa lungim discutia inca vreo 10 pagini, fara sa ajunga cineva la vreo concluzie. Sunt masini diferite, off-roaderele fata de SUV-uri, care parte e neclara?
Nu cred ca are dreptate cel ce spune ca SUV-urile de gen X5 sau X6 sunt inutile, drept dovada succesul lor urias, chiar si pe piata din Romania. Oamenii nu iau un ML ca sa se urce pe drumuri forestiere, ci ca sa se stie in siguranta mai mare, sa stie ca vine iarna si 4x4 ii scoate din rahat in timp ce ala cu FWD ramane la semafor, cu tot cu gumele lui de iarna. Daca vrea, alearga spre mare cu 250 km/h, iar cu un 3.0 TDI sau 2.5... ii convine si consumul. Iar referitor la confort si optiuni... no comment. Asta vrea cel care cumpara un SUV Sport, nu-l intereseaza sa faca ce face omul cu Patrol-ul din film, nicidecum... Iar cel care isi ia un Defender, Patrol, Land Cruiser, G, Pajero, etc, e in stare sa sacrifice viteza mare si stabilitatea in viraje, chiar si putintel confort, pentru a merge insa cand vrea el pe drumuri mai accidentate, prin padure si namoale. Nu e clar ca sunt clienti diferiti? |
daaaaaaa...anaconda,asa cum ne-ai demonstrat pe toate topic`urile de pe acest forum,n`ai nici o treaba cu domeniul asta si stii doar sa dai "search" pe goagal,iar apoi sa ne disperi cu audi vs restu` lumii si mereu te faci de ras.
ai urcat vreodata in g? sau in ml? de ce vb de niste chestii pe care nu le cunosti? vb din poze de pe google. aaa...daca ziceai ca interioru` din chiusapte e mai bun,atunci poate scapai,dar asa esti plin de non-sens la fiecare pas si fiecare cuvant aruncat pe forumu` asta. OnTopic : Chestia care vreau sa o fac inteleasa este ca ( am zis`o si postu` precedent) daca vrei si SUV de semi-fitza prin oras si sa fi si putin exclusivist si sa rupi si stancile in 2 prin munti,G-klasse e perfecta. Si chestia cu FWD e irelevanta,poti foarte frumos sa iesi din kko si cu un 4matic,x-drive,4motion,quattro,etc pus pe un sedan si sa-i dai blana pe autostrada,dar la fel de bine poti sa faci si cu g280-g320cdi si nu cred ca dai cu acu` de la consum in tavan. |
1. 4x4 nu e aceeasi treaba cu AWD (quattro, 4matic, 4motion, x-drive, etc)
2. vreau un raspuns pertinent: cu ce e mai SUV un Hyundai Santa Fe ca un Mercedes G Klasse? 3. Hondarul la asta te referi cand zici de ramasul la semafor si 4wd-ul de pe SUVuri? https://www.youtube.com/watch?v=N_RVaFXsu9U |
Nu, ma refer la semafor, strada, nu ce arati tu. Buna comparatia...
Nu am vazut din ce stiu eu zapada pana al genunchi, cel putin in Bucuresti. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
https://www.youtube.com/watch?v=IkxAd7Er-mQ
la fel este si x5-ul buna masina:lol: si apropo range rover vogue nu este suv ca tot am vazut ca afirmati cum ca range rover este suv .mare gresala.Ca sa nu mai lungim discutia cel mai bun suv este ML-ul pt ca are LOW RANGE si nici un alt suv nu are. |
porsche cayenne:
https://www.youtube.com/watch?v=4ps0QNZoYW4 mi se pare destul de buna off road...avand in vedere eleganta de care da dovada |
bun argument anaconda.asa fac si eu cand n-am nici o treaba si ma bag precum musca in ... lapte,sa zicem.
parerea mea e ca orice masina,echipata corespunzator si cu o garda la sol destul de mare se poate descurca destul de bine intr-un offroad soft,zapada,etc.pentru toate celelalte exista g-klasse,defender,y60,etc. |
Quote:
Aproape orice masina cu o garda la sol decenta si un sistem 4x4 bun , poate face fata, deci la ce folos un SUV? Cand o Octavia poate face acelasi lucru (sa zicem. ) |
https://www.youtube.com/watch?v=I7Mc7...eature=related asta poate:lol:
parerea mea e ca echipate corespunzator si cu un sofer capabil multe suv-uri din generatia de astazi pot o performanta cat de cat asemanatoare.. Quote:
|
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
2. Chiar si touareg... ..... ...... Am folosit si eu precum lama un cayenne, si chiar s-a descurcat foarte bine. Quote:
[QUOTE=dolb;3066345] il mai conduc si eu ZILNIC ca mi-e lene sa o scot pe a mea [QUOTE] De ce? E inzapezita si nu poti sa o scoti? Nu inteleg de ce spui ca sunt inutile, cand oricum aduc un plus de utilitate pe troienile de la noi si mai ales, la ce borduri avem, nu cred ca le putem face fata cu ceva cu garda joasa. Quote:
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 02:24. |
- Copyright 2026 4Tuning