![]() |
Re: Ford Focus vs Fiat Bravo
Quote:
mai exista 1.4 90 CP si 1.4 t 150 cp - 1.4 este singura capacitate folosita la modelele pe benzina de Fiat, nu singurul motor. Si vorba cuiva de mai sus, in afara de motorul asta mai ai ceva de laudat la Bravo? Si focus Are un motor de 300 CP, astuia ce-i zici? |
Quote:
|
Unu are turbo, intercooler, probabil alte pistoane si multe alte schimbari, cum poti spune ca e acelasi motor ? Doar ca au ambele 1.4 nu inseamna ca e acelasi motor, la fel cum intre 1.4 80CP si 1.4 160-170CP la VW sunt "cateva" diferente.
Un 1.4 aspirat e mult mai aproape de un 1.6 aspirat decat un 1.4 turbo deci se compara cele 2 aspirate. Tu ai spus ca ala e singurul motor, adica 1.4 turbo CP ceea ce e fals dovada ca e si de 90 CP. |
Quote:
|
Si mai este o varianta de 1.4 Tjet de 120 CP 8)
L.E.: Totusi eu cred ca initiatorul topicului era interesat de modelele dinainte de 2000 ca a specificat ca ambele motoare ar fi de 1.6 benzina, Bravo numai atunci a avut 1.6 benzina de 101 CP |
salut,
si eu am aceeasi dilema. Bravo sau Focus. Bravo, imi place cum arata, ca design exterior pare mai "exotic"iar la interior e mai cu mot. Fordul pe de alta parte, imi pare a fi un best deal, si atrage prin simplitate si discretie. ca fiabilitate, vad ca fordul tine steagul, dar am un prieten cu un grande punto care nu se plange :) deci. singura departajare pentru mine, sta in confortul interior eu am 1.90 si imi place pozitia joasa la volan, nu cocotat ca in logan. care este mai spatioasa la interior ? bravo sau focus....eu am urcat odata intr-un bravo la o reprezentanta si , mi-a placut dar nu mai tin minte exact...la fel si cu focusul ... deci ? confortul ? |
Am votat Focusul. Detin Focus Mk 1 de 1.6 si am avut ocazia sa conduc si Mk II, tot motorul de 1.6 benzina. De la Fiat am mers cu un Grande Punto (benzina 1.4, parca 90 sau 95 cp), care, zic eu, e asemanator cu Bravo. Cele 3 masini enumerate mai sus le-am condus si in mediul urban dar si in afara orasului, drum cu serpentine, panta etc. Aici s-a cam vazut diferenta: Fordul mi s-a parut mai agil, mai stabil pe viraje fata de Fiat si mai putin obositor la drum lung. Costurile de intretinere la Focus sunt de bun simt, unele piese fiind mai ieftine ca la masini despre care se crede/se spune ca sunt foarte ieftine (Logan, Opel Astra/Vectra). Ca design exterior Focusul mi se pare un pic mai agresiv decat Bravo, deci aici are din nou o bila alba Ford (gusturile nu se discuta). Oricum, ambele masini au farmecul lor aparte, dar per total eu zic ca e mai reusit Focusul, l-as alege oricand in detrimentul unui Bravo, dar nu spun ca Fiat este o masina proasta (poate in trecut era, dar acum au mai evoluat un pic si ei).
|
| All times are GMT +2. The time now is 00:09. |
- Copyright 2026 4Tuning