Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Astra J vs Golf VI (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/163800-astra-vs-golf-vi.html)

_anaconda_ 20-01-10 15:57

Re: Astra J vs Golf VI

Quote:

are motorul mai mare dar am auzit ca esti mai greoi si se intinde putin mai greu la sosea este adevarat?
Da, asa este. Un Opel de 1600cc are motorul mai mare ca un Golf de 2000cc (de exemplu). Este adevarata si chestia cu intinsul mai greu (materiale diferite care se intind mai greu din cauza duritatii). Dar performantele sunt exceptionale, asa cum arata si cifrele.

Moshuuuu 20-01-10 18:28

hmm nu imi pare chiar lenesa...am avut ocazia sa merg cu una ..2.0 cdti 160CP si se infige prea bine! ...nu mai zic de 1.6 180 de cai ;)

EQUANT 22-01-10 17:54

Golf VI, fara discutie.
Astra are tot punte pe spate, ceea ce o exclude din start, din punctul meu de vedere.

Mai adaug aici si partea pur subiectiva, si anume ca, de fiecare data cand aud de "Opel Astra", imi vine in minte imaginea unui taran cu shaorma-n gat, ascultand manele in Astra lui G, full fara piele, luata din Nemtia (imi cer scuze daca am jignit prin afirmatia mea eventualii proprietari de Opel de aici, nu asta este intentia)

22VIN 22-01-10 18:13

Quote:

Originally Posted by EQUANT (Post 3003774)
Mai adaug aici si partea pur subiectiva, si anume ca, de fiecare data cand aud de "Opel Astra", imi vine in minte imaginea unui taran cu shaorma-n gat, ascultand manele in Astra lui G, full fara piele, luata din Nemtia (imi cer scuze daca am jignit prin afirmatia mea eventualii proprietari de Opel de aici, nu asta este intentia)

Ciudat, de obicei tipul asta de oameni ii gasesti in Passaturi si Golfuri, ca ei dezvolta o pasiune pentru tedei-uri pe volcsvagane negre.
Nu zic ca nu-s si in Opeluri, dar si in BMW-uri, Audi-uri etc. Orice masina se poate lua ieftin din Germania...

dolb 22-01-10 18:16

Quote:

Originally Posted by EQUANT (Post 3003774)
Golf VI, fara discutie.
Astra are tot punte pe spate, ceea ce o exclude din start, din punctul meu de vedere.

cred tipul asta de om se incadreaza mai degraba in :
bmw 320 dizal /318 dizal, 316i( oleaca mai rar.dar sunt ). toate e46 si sedan ori brec !
passat si golf variant (amandoua)..neparat TEEEEDEEEIIII
haudi a4 break, a4 sedan, neaparat TEDEI.

Inca n-am vazut taran in Astra G cu shaworme si tiganeala ! Chiar daca e o masina ieftina!

GTR 22-01-10 18:44

Quote:

Originally Posted by dolb (Post 3003850)
cred tipul asta de om se incadreaza mai degraba in :
bmw 320 dizal /318 dizal, 316i( oleaca mai rar.dar sunt ). toate e46 si sedan ori brec !
passat si golf variant (amandoua)..neparat TEEEEDEEEIIII
haudi a4 break, a4 sedan, neaparat TEDEI.

Inca n-am vazut taran in Astra G cu shaworme si tiganeala ! Chiar daca e o masina ieftina!

Problema este ac in orice masina mai comerciala vezi elemente de gen, nu prea mai conteaza marca, modelul, etc.
Si cocalarii astia mai intai erau cu Mercedesul dupa cu Audi, acum cu BMW, mai baga cate un Cayenne etc.
Nu poti sa diferentiezi, pana la urma omul e om si masina e masina, am cunoscut oameni deosebiti si cu Passat TDI si cu BMW 320d si cu Mercedes si cu Astra etc. cum am cunoscut cocalari cu Honda si culmea dezamagirii am auzit manele intr-un Lexus.
Daca toate ciorile si toti cocalarii au gusturi la masini acum nu o sa-mi iau una mai proasta ca din aia buna si-au luat ei.

andrew 46 22-01-10 18:58

am votat golf pentru ca imi place mai mult..
bineinteles cu niste jante mai mari , mai potrivite sa fie ele chiar si originale

JunKer_hP 25-01-10 12:05

o comparatie foarte stransa...amandoua arata bine la exterior, parca vw are motorele mai performante , opelul din cate am vazut are interiorul mai frumos , probabil as alege golful pt ca am mai avut vw si nu m-as incumeta la bugetul meu sa ma risc la alta masina care probabil pe parcurs nu o sa-mi place

mike-fullspeed 29-01-10 17:51

1 Attachment(s)
Eu stiam ca ii spune Astra i, nu j .... In fine... votez golf 6, e mai frumos

Pun si o poza cu astra "i"

Shuba88 04-02-10 22:09

Astra J sau I sau ce o fii are un interior de te lasa cu gura cascata, insa exteriorul pare prea ieftin..Am votat G6

andreimp3 14-02-10 00:57

si eu tot pentru vw golf 6 optez din toate punctele de vedere mai putin designul... parca e mai frumos astra j si la interior si la exterior

UNLORD 18-02-10 02:04

Ma vad nevoit sa aleg Golf-ul :D ... pt ca desi este o cutie la design, tehnic este un G5 imbunatatit si pt ca nu este proiectat de la 0 ca si Astra, este mult mai placut de condus (cu aproape vreo 200 de kg mai usor decat porcul astral - asta daca nu dezinformeaza revista Autohuber ), mai dinamic (are suspensie independenta pe spate, spre deosebire de "compromisul" Astrei, lucru destul de "dureros" pt mine) si parca nu e atat de "gay" la design, practic nu are pretentii. In schimb Astra are exact ce nu ma intereseaza pe mine dar e apreciat de altii: spatiu interior simtitor mai mare, finisaje decente (in premiera la Opel :) ), mai comfortabila,mai sigura si mai ales imbatabila la pret pt cata "carne" ofera !

P.s. Si poate mai e remarcabil ca a iesit in test comparativ, in fata A3-ului!

GTR 18-02-10 11:42

Am vazut-o si am studiat si lista de preturi.

Opel Astra Cosmo 1.7CDTI, 16V, 125 CP MT6 19.450 EUR si culmea o configuratie cu niste optiuni si hop a ajuns 24200 de EUR.

ceee???? 24200 de EUR o Astra 1.7 diesel de 125 CP? :))))))))))

adica cat un BMW116 diesel chel sau cu 2000 mai mult decat un Civic 2.2 d cu ~aceleasi

optiuni, cu 1000 mai scump decat VW Golf 2.0 TDI DPF 140 DSG / 6 Highline.

A inceput si Opel sa ne ia de prosti, dar nu-i problema, or sa gaseasca destui clienti care o sa-si achizitioneze.

22VIN 18-02-10 17:18

Cosmo este cel mai inalt nivel de echipare al Opel-ului. E si logic sa aiba pretul ala, in plus ai adaugat cine stie ce optionale, iar pretul, logic, a sarit la 24000eur... Daca bifai optiunea Enjoy, cu dotari decente (Cosmo deja incepe sa aiba mai multe decat ai nevoie), un 1.7cdti este 17000 cu TVA, un 1.4Turbo 140cp este 16400, un 1.6 Turbo 180cp este 17500. Astea sunt preturile normale, dar aproape fiecare dealer are oferte...
Sa nu uitam, e o masina abia lansata, toete modelele au un pret mare imediat dupa lansare. In plus, fata de Golf VI care este mai mult un facelift al lui V (ar fi fost si nesimtire din partea lor sa creasca prea mult preturile), noul Astra e cu totul altceva, foloseste tehnologii extrem de moderne, nu e ceea ce obisnuia Opel sa fabrice.

GTR 18-02-10 22:56

Quote:

Originally Posted by amphetamine (Post 3099757)
Cosmo este cel mai inalt nivel de echipare al Opel-ului. E si logic sa aiba pretul ala, in plus ai adaugat cine stie ce optionale, iar pretul, logic, a sarit la 24000eur... Daca bifai optiunea Enjoy, cu dotari decente (Cosmo deja incepe sa aiba mai multe decat ai nevoie), un 1.7cdti este 17000 cu TVA, un 1.4Turbo 140cp este 16400, un 1.6 Turbo 180cp este 17500. Astea sunt preturile normale, dar aproape fiecare dealer are oferte...
Sa nu uitam, e o masina abia lansata, toete modelele au un pret mare imediat dupa lansare. In plus, fata de Golf VI care este mai mult un facelift al lui V (ar fi fost si nesimtire din partea lor sa creasca prea mult preturile), noul Astra e cu totul altceva, foloseste tehnologii extrem de moderne, nu e ceea ce obisnuia Opel sa fabrice.

Nu sunt fan VAG poti sa constati din zecile mele de comentarii contra, dar Golf VI are alta platforma fata de Golf V, are un interior net superior si o cutie f buna (DSG) si motor diesel total diferit, net superior.

In al 2-lea rand, Noua Mazda3 Sport (5 usi) CD150 TX Plus Navi (adica absolut full) este € 22.890 pret care include TVA, fara sa pun si promotia de 1700 de EUR.

Si chiar sunt curios de cand se compara Astra cu Civic, ba la aceeasi echipare e si mai scump. :))

Chevrolet Cruze 2.0 SOHC, 150 HP diesel absolut FULL cu navigatie cu piele etc. este 22500 de EUR, o masina care si-a demonstrat calitatile.

Totusi e un Opel, are acum pretentii de gama de lux?

All times are GMT +2. The time now is 10:07.

- Copyright 2026 4Tuning